Nissen flytter med

Arabere, Demografi, Indvandring, Multikultur, Muslimer, Syrien, Terror, islam — Drokles on May 26, 2015 at 2:11 am

“Den islamiske verden er blevet en mangfoldig del af vores hverdag med spændende butikker og smilende folk – uden denne påvirkning ville Danmark være farveløs.” sagde gamle Jytte Hilden. Mangfoldigheden er til at tage og føle på. Smilende er måske stivnet, men Danmark har helt sikkert fået mere ‘kulør’, som Naser Khader skriver i BT

De shia- og sunni-muslimske fronter er med andre ord trukket skarpt op, og der flyder meget blod i Mellemøsten. Man er begyndt at tale om en 30-års krig mellem shia- og sunni-muslimer.

Denne shia- og sunni-konflikt kan også mærkes i Danmark. Fra mine kilder i det muslimske miljø hører jeg, at konflikten er ved at vise sig blandt danske muslimer på flere planer. En lærer fortalte mig for eksempel, at muslimske børn i skolerne spørger hinanden, om de er shia- eller sunni-muslimer. Hvis de ikke tilhører samme gren af islam, vil de ikke lege sammen.

Selvom det tilhører småtingsafdelingen, mener jeg, at det er tankevækkende. Jeg har ligeledes hørt, at nogle shia-muslimer ikke vil handle i sunni-forretninger – og omvendt. Men det mest bekymrende er nok, at bandemiljøet på Nørrebro i København også er ved at dele sig op i shia og sunni.

Rygter siger, at der er opstået et sunni-muslimsk tæskehold, som er ude efter shia-muslimer – og omvendt. Det er de, fordi nogle shia-muslimer er Assad-venlige i modsætning til sunni-muslimerne, som er Assad-fjendtlige.

I begyndelsen af denne uge blev den 19-årige Hamza Samsam dræbt af knivstik på Nørrebro. Selvom der ikke foreligger dokumentation for det, hævdes det, at han blev slået ihjel af en Assad- og Hizbollah-venlig bandegruppe, fordi han efter sigende har været i Syrien.

Det multietniske samfund er samfundet for verdens etniske konflikter. Børn vil ikke lege med hinanden, bander grupperer sig og en ung mand er blev knivmyrdet, men “konflikterne mellem shia- og sunni-muslimer i Danmark ikke er noget generelt problem”. Klassisk Khader, vidende og dum på een og samme gang. De 30 års krig i den muslimske verden vi måske kan se frem til, som Khader refererer har vi nævnt tidligere ved at citere Richard Haas og David P Goldman.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress