Jeg holder med Kina…

Diverse — hasselbaink on November 28, 2006 at 10:16 pm

…Kina skal man ikk’ grin’ af. Nej, det er ikke nogen spøg, men efter alt at dømme en kommende regional og måske global hegemon.

mao1.jpg

Fra Ekstrabladet:

Kinesiske pirat-kopier bedre end originalen

Kina er et land med en endeløs række af fabrikker, som pumper en lind strøm af elektroniske produkter ud på markedet.

Ifølge hjemmesiden itwire.com er der nu eksempler på piratprodukter, som rent faktisk har gjort det umuligt for de originale produkter at etablere sig, fordi kopierne er gode nok, samtidig med at de ofte er hurtigere ude på markedet.
Et af produkterne, som pirat-producenterne har haft succes med, er LG’s Chocolate mobiltelefon. LG var så lang tid om at lancere en kinesisk version, at den blev betragtet som en kopi, da den endelig kom. Især fordi den falske udgave rent faktisk var en velfungerende telefon. Samtidig betyder det dog også, at der er et enormt marked for pirat-kopier.

De virkelystne kinesere, de ligger ikke på den lade side. De vil frem i verdenen og tynges ikke af dårlig samvittighed og postkolonialisme. Kan de lave det bedre og billigere, så skider de på ophavsret og intellektuel ejendom.
Intellektuel ejendom er på visse måder et idiotisk koncept, og kan ende med at blive en klods om benet på den vestlige del af verdenen. Her tænker jeg naturligvis på Microsoft og andre firmaer, som kyler om sig med sagsanlæg der ofte har det ene formål at intimidere konkurrenterne.

Med Kina som kommende supermagt, så venter jeg bare på at venstrefløjen rykker ud med advarsler og demo’er mod den kapitalistiske fare i øst. Oh, alle de overtrædelser af flygtningekonventionerne. Oh, den dårlige tone overfor mindretallene. Oh, Tibet, Tibet, Tibet…

Men jeg har ikke tænkt mig at holde vejret.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress