Kosovo river Kaukasus over?

Diverse, FN, Multikultur — Drokles on August 9, 2008 at 10:00 pm

De der kan forudsige begivenheder eller udviklingens omdrejningspunkter er værd at lytte til. Da Kosovo blev anerkendt af FN var en række forske med specialer ud i den slags hurtige til at advare om uhensigtsmæssig udvikling som følge af FN’s beslutning. Således sagde Michael Andersen i Orientering bl.a.

Det som man kan frygte denne her gang det er at retorikken den er ved at komme ud af kontrol. (…) Forskellen ligger i den sidste måneds tid er retorikken kørt helt op på topniveau og problemet når vi snakker Kaukasus er den her slags meget aggressive retorik om militært angreb om aggression om annektering og den slags….i Kaukasus der har altså en tendens til at løbe løbsk.

(…)

Og hvis vi kigger på historien så bør det være en advarsel i situationen om den aggressive retorik fordi de fleste af seperatistkrigene i Kaukasus i SydOssetien i Abkhasien, i Nagornij Karabakh er startet med truende retorik fra ledernes side, men så er en eller ander gruppe, en eller anden mindre gruppe der er gået over stregen og er startet med en voldelig provokation og krigen er så startet og staternes hære er så senere trukket ind. Så retorikken er altså farlig i sig selv når vi taler om Kaukasus.

(…)

Det nyeste her er Vestens anerkendelse af Kosovo. Der er ingen tvivl om at det har skabt en usikkerhed i Kaukasus (…)Dele af det russiske politiske liv har udsendt mange slet skjulte trusler om at anerkende Abkhasien og Sydossetien, men tøver selvfølgelig fordi, hvis man kigger på det tre skridt tilbage så er det reelt ikke i Kremls interesse at anerkende etniske mindretal og seperatister fordi Rusland har jo i dusinvis af mindretal indenfor Ruslands grænser. Og hvis man først starter den politik så er det jo endeløst, hvad der så sker i Rusland. Men der er ingen tvivl om at Kosovo har spillet en meget, meget stor rolle. Den har åbnet…..i Kaukasus snakker folk om at “…efter vor anerkendelse af Kosovo”….så diskussionen om at man kan anerkende lande, at man kan ændre landegrænser, den er ligesom blevet genåbnet.

Krigen er nu brudt ud i SydOssetien og allerede meldes om over 3.000 dræbte. I Abkhasien er der nu også uroligheder ifølge DR

 Ifølge nyhedsbureauerne har abkhasiske styrker indledt et angreb på georgiske styrker, der kontrollerer Kodori-kløften. Kløften er adgangsvej til Kodori-dalen, hvor Georgien opretholder en Tbilisi-loyal regering for området, som Georgien stradig betragter som et autonomt område i staten.

Ifølge udbryderrepublikkens udenrigsminister vil abkhaserne nu fordrive de sidste georgiske styrker fra territoriet.

Kort efter FN’s anerkendelse af Kosovo kunne man læse i Ekstra-Bladet

Aserbajdsjan er i gang med at købe våben og militært udstyr som forberedelse til at erobre den armenske enklave Nagorno-Karabakh, hvis det bliver nødvendigt, siger landets præsident, Ilham Aliyev.

Han begrunder indkøbene med Kosovos selvstændighed, som han siger har givet armenerne i enklaven, der ligger i Aserbajdsjan, blod på tanden.

Kaukasus ser ud til at eksplodere og det ned gennem de skillelinier, som nogen samvittighedsfulde forskere forudså. Sammenhold det med Mogens Lykketofts forudsigelse i samme anledning

Jeg tror at risikoen er stort set uændret for at den slags konflikter [løsrivelseskrige som følge af anerkendelsen af Kosovos løsrivelse, Monokultur] kan eksistere.

Når ret skal være ret talte Lykketoft generelt om konsekvenserne af Kosovos anerkendelse, men det ændrer intet til hans fordel.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress