Når ulve hyler VI (jøde special)

En veldrejet ung amerikansk kvinde vandrede i ti timer rundt i New Yorks gader, mens hun diskret blev filmet af en fyr foran hende. Eksperimentet skulle vi, hvor meget ‘cat-calling’, mandlig mere eller mindre grænseoverskridende opmærksomhed og tilkendegivelser (hylende ulve), kvinder kan være udsat for i vores moderne hverdag. Videoen blev en bragende succes, men istedet for at starte en kønsdebat startede den en race og kultur debat da ulvene var meget, meget lidt hvide.

Nu har en journalist prøvet at gå 10 timer rundt i Paris gader iført kalot. Og hvad er mere passende når en ensom ulv netop har myrdet to mennesker i København, at se hvilke ulve der hyler? Så velkommen til 10 timer med frygt og foragt i Paris, som NRG fortæller

One month after the terrorist attack on a kosher supermarket in Paris, NRG’s correspondent, wearing a tzitzit and a kippa, took what proved to be an intimidating walk across the French capital. “What is he doing here Mommy? Doesn’t he know he will be killed?” one little boy asked, saying it all

PARIS – “Go f*** from the front and the back,” “Viva Palestine,” “Hey you, with the kippa, what are you doing here?” these were only a few of the remarks sent my way as I was walking through the streets of Paris wearing a tzitzit and a kippa.

Welcome to Paris 2015, where soldiers are walking every street that houses a Jewish institution, and where keffiyeh-wearing men and veiled women speak Arabic on every street corner. Walking down one Parisian suburb, I was asked what I doing there. In modern-day Paris, you see, Jews are barred from entering certain areas.

(…)

At times it was like walking in downtown Ramallah. Most women were wearing a veil or a hijab, most men appeared to be Muslim, and Arabic was prevalent everywhere. We decided ahead of time that I was to walk through these areas quietly, without stopping anywhere, without speaking to anyone, without so much as looking sideways. My heart was pounding and negative thoughts were running through my head. I would be lying if I said I was not afraid.

“Just like Ramallah”

Walking into a public housing neighborhood, we came across a little boy and his hijab-clad mother, who were clearly shocked to see us. “What is he doing here Mommy? Doesn’t he know he will be killed?” the boy asked.

Walking by a school in one of Paris’ neighborhoods, a boy shouted “Viva Palestine” at me. Moments later, passing by a group of teens, one of the girls remarked, “Look at that – it’s the first time I’ve ever seen such a thing.”

Walking down another neighborhood, a driver stopped his car and approached us. “We’ve been made,” I thought. “What are you doing here?” he asked. “We’ve had reports that you were walking around our neighborhood – you’re not from around here.”

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress