Cirkus Ny Alliance gør op med sine rødder

Diverse — Drokles on June 23, 2008 at 3:08 am

Jeg har ingen glæde i at trampe på de der ligger ned, men her vil jeg gøre en undtagelse. Politiken skriver:

Jørgen Poulsen skal klart tilkendegive, at han støtter Ny Alliances politiske linje, hvis han fortsat skal repræsentere partiet i Folketinget. Det fastslår partiets landsformand, Leif Mikkelsen.

Jørgen Poulsen lægger søndag afstand til en række centrale elementer i Ny Alliances politiske linje. Poulsen giver udtryk for, at han er modstander af NA’s euronej. Han afviser, at Dansk Folkeparti ikke længere er partiets direkte modstander i dansk politik, og lægger luft til politisk ordfører Anders Samuelsens nye superliberale linje.

Jørgen Storyteller er helt klart ude af trit med virkeligheden og en tydelig belastning for partiets overlevelse, hvis man ellers kan kalde det et parti. Men Jørgen Poulsen er blot konsekvensen af Ny Alliances koncept, som det blev stukket ud ved oprettelsen.

Ny Alliance var fra starten bygget op omkring dels et par forsmåede politikeres ambitioner dels som en udefineret bevægelse imod en specifik politisk situation - opgøret med hvad man så som VKO-blokken. Problemet var at ingen blok, for så vidt der overhovedet er tale om en blok, er blok i særlig lang tid, faktisk kun så længe en regering lever og det gør de jo ikke så længe som partierne. At lægge et partis hovedformål fast på en regerings levetid er ganske uambitiøst da det i forvejen er oppositionens selvfølgelige rolle at bringe den siddende regering til fald. Men Ny Alliance mobiliserede alle der var utilfredse med især Dansk Folkeparti under parolen nok er nok og overlod politikkens udformning til medlemmingerne.

Det tomme koncept var velegnet til hurtigt at mobilisere mange bag parolerne om forandring fordi de besad evnen til at hver person kunne tillægge det egne drømme, men som tiden skred frem viste sig uegnet ved ikke at være et reelt alternativ og Khaders problemer stammede ikke blot fra hans manglende evne til at sætte sig ind i partiets politik, men til dels også over at der ikke var magen politik at sætte sig ind i (skønt han nok burde vide lidt mere om skattetrykket, da det var det eneste konkrete).

I virkeligheden er Jørgen Poulsen præcis den politiker, som partiets tre stiftere annoncerede efter; egenrådig, drømmende, moraliserende og helt igennem kaotisk og inkompetent. Jørgen Poulsen er den sidste ægte NA’er!

1 Kommentar »

  1. Flot karakteristik af NA og J.Poulsen. I søgen efter ‘idoler’ lader mennesker sig ofte forføre af flotte ord og ukonkrete politikker. At NA fik så mange medlemmer på rekordtid er et studium værd. Se blot på Obama i USA, som intet har at tilbyde, som siger de ting der ingen ‘omkostning’ har, men som man flokkes om og spår en valgsejr. Selv danske borgerlige har en forkærlighed for Obama, sørgeligt nok. Dåneffekten hos vælgerne må man ikke se bort fra.
    http://synopsis-olsen.blogspot.com/search?q=obama+og+d%C3%A5ne

    Comment by J. Olsen — June 24, 2008 @ 11:13 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress