Dan Park overfaldet af venstrefløjen

Diverse, Pressen, Ytringsfrihed, venstrefløjen — Drokles on January 5, 2015 at 8:41 am

Dan Park er blevet overfaldet på Nørrebro i København skriver Jyllands-Posten

Den 1. januar kl. ca. 10 om formiddagen blev den svenske provokunstner Dan Park overfaldet af seks maskerede mænd på Nørrebro, hvor han havde fejret nytårsaften hele natten.

»Inden det skete, havde vi siddet og snakket ganske længe ved den tomme byggetomt på Jagtvej 69, der hvor Ungdomshuset engang lå,« fortæller han til Jyllands-Posten.

»Der var flere, som genkendte mig, og vi snakkede frem og tilbage, men jeg tror ikke, at de havde noget med overfaldet at gøre, for de var fine nok,« siger han.

Dan Park blev genkendt og et tæskehold blev samlet. Klassisk venstrefløjsarbejde. Det er venstrefløjens samlede forståelse af politisk arbejde, forståelse af samfund og politisk dissens. Blandt de sikkert fine personer, der genkendte ham var der jo mindst een der ringede til tæskeholdet, de der udfører det grove arbejde. Og der er, som især Kim Møller har afdækket, en direkte sammenhæng mellem tæskeholdet og dele af Enhedslisten.

“Det var efter alt at dømme en kritisk artikel i BT om enhedslistens folketingskandidat Pelle Dragsted, der udløste overvågningen af Kim Møller.

26. september 2009 medvirkede Kim Møller som kilde i en kritisk BT-artikel om Pelle Dragsted, som dengang var presserådgiver for Enhedslisten. Artiklen beskrev Pelle Dragsteds fortid som maskeret frontfigur i den voldelige aktivistgruppe Antifascistisk Aktion (AFA). …

Få dage senere – 2. oktober 2009 – blev Redox kontaktet af en eller flere unavngivne personer fra Christiansborg. … Da BT ringer til Dragsted og spørger og spørger, om det var ham der ringede til Redox, svarer han:

‘Det kan jeg ikke huske’.

Senere sender han en mail til BT, hvor han afviser ethvert kendskab til sagen:

‘Jeg kunne ikke drømme om at opfordre til den slags metoder. Jeg synes det er langt ude,’ skriver han. …

‘Jeg kan oplyse, at Enhedslisten ikke har et samarbejde med Redox, og jeg har tjekket vores regningskaber… Her kan jeg se, at Redox ikke har modtaget nogen økonomisk støtte fra Enhedslisten’, oplyser partiets pressemedarbejder.

Det er klart at ikke hele Enhedslisten beflitter sig med overfald af politiske modstandere, men de negligerer og fornægter som minimum den politiske vold fordi de drager nytte af den. Og bærer gerne ved til bålet ved dæmoniseringer, der skal fratage ofrene legitimitet, som her ved Per Clausen, der formår at hylde overfaldet fra håndvasken ifølge BT

Per Clausen skrev efterfølgende på Twitter, at han tog afstand fra gerningen, men at det ikke ændrede på hans mening om den racisme-dømte kunstner.

»Fordømmer altid vold, men Dan Park er hverken kunstner eller politisk modstander, men en nar,« skriver Per Clausen, som senere fulgte op med et nyt tweet:

»Vold skal altid fordømmes. Men en nar holder ikke op med at være en nar, fordi nogle idioter tæver ham.«

10898181_10153011712929803_4766962968463425668_n

Uriasposten har et par andre eksempler på reaktioner til illustration af, hvor selvfølgelig den logik er for venstrefløjen. Venstrefløjen har ingen principper, kun fjender.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress