Trine Flockhart med det glade vanvid

Akademia, venstrefløjen — Drokles on April 20, 2008 at 10:15 pm

Uriasposten har Kim Møller udsat sig selv for en svær grad af intellektuel tortur ved at transkribere en stor bid fra P1 programmet Europa Lige Nu. Jeg har fortalt ham at det er sundhedskadeligt at udsætte sig for så meget infam løgn, men han har altså valgt at ignorere lægens råd med dødsforagt.

Trine Flockhart: Vi siger jo til os selv, at det er os der fandt søvejen til Indien, at det var det Vasco de Gama gjorde i 1498. Der er der så nogen - eh, historiker, der hedder John Hobson, der siger jamen - det var ikke os der fandt søvejen til Indien, den havde sådan set været kendt af indiske navigatører, afrikanske navigatører i mange år, i lang tid. Men der havde ikke været nogen grund til at sejle hele vejen rundt om Afrika, fordi der var jo ikke noget at hente i Europa. Europæerne havde ikke noget at handle med, vi var ikke teknisk oppe på det niveau man havde i Kina og i Orienten. Så derfor var der ikke nogen, som gad sig til at sejle rundt om Afrika for at komme til Europa. Når det kommer til europæerne, så er det jo en helt anden sag, for der var østens rigdomme, som man kunne transportere tilbage til Europa. Det er det, som folk som Hobsons siger, det var det der var import af nye ideer, nye værdier ind i Europa, som fik et ekstra skub fremad efter at denne her søvej blev opdaget af europæerne.

Kirsten Larsen: Men så kom vi igen. For vi opdagede også Amerika, og plyndrede Amerika for sølv og guld, for mennesker - og vi bedrev en heftig handel med opium, så på det tidspunkt grundlagde Europa faktisk sin styrke på grumme overgreb, menneskehandel og narkotika.

Trine Flockhart: Ja (griner afvæbnende) - det der jo det jeg siger i det her paper. At det er jo den del af vores historie, som vi, meget sådan gelinde har glemt. At den udvikling som skete - det er fuldstændig umiskendelig at der skete en meget meget stor teknologisk udvikling i Europa omkring 1500-tallet, men om den udvikling kunne være fundet sted uden at vi havde haft indtægter fra sølvet fra Latinamerika, slavehandlen fra Afrika og opiumhandlen i Kina, det er jo det der betalte for at vi kunne tage alle de varer fra Kina og Orienten tilbage til Europa, ellers havde vi ikke haft noget at handle med. Så det finansierede simpelthen det europæiske fremspring - det teknologiske fremspring i Europa.

Hvorfor resten af verden blev overhalet af Europa, når de nu allerede havde al den viden og alle de rigdomme til rådghed, som vi stjal står tilbage, som et mysterium. Læs mere på Uriasposten, hvis du tør, for det bliver værre.

1 Kommentar »

  1. Mentalt set har Trine Flockhart for længe siden taget burka på. Det har Politiken i en vis forstand også.

    I går læste jeg en klumme i Politiken, hvor en fyr (husker ikke hans navn) hævdede at vi er alt for demokratifundamentalistiske i Danmark og at vi skal blive bedre til at diskutere alternativer og andre måder at være samfund på. Vi skal være mere åbne og ikke se demokrati som eneste mulighed.

    Comment by Janne — April 21, 2008 @ 8:32 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress