Når ulve hyler IV

Arabere, Demografi, Diverse, Forbrydelse og straf, Israel, Multikultur, Muslimer, islam, venstrefløjen — Drokles on November 22, 2014 at 7:00 pm

Det vakte en del underholdene debat, da feministerne tabte en ellers oplagt sag til racisterne i kølvandet på Hollabacks gadechikane video. Aktivist gruppen Hollaback havde fulgt en neutralt klædt yngre kvinde med skjult kamera på 10 timers vandring rundt i New Yorks gader for at optage, hvor megen sjofel opmærksomhed almindelige kvinder kan få fra mænd i det daglige. At mænd er nogle svin ved vi, men det triste var at nogle mænd er mere svin end andre og at disse svin især var at finde blandt sorte og latinamerikanske. Og dem var det jo ikke meningen at anklage. Som nogen på nettet opsummerede

“The fact that the video chooses to showcase the experience of a white woman experiencing harassment almost exclusively at the hands of black and Latino men,” Brooklyn Magazine’s Kristin Iverson proposed earlier this week, “is a pretty clear indication of who the audience for this video is supposed to be, namely, those who seek to protect and defend innocent white women, aka the already existing societal power structure.” This theme was picked up in more explicit terms elsewhere, the less direct references to the “power structure” quickly giving way to overt accusations of white supremacy. “Thousands of satisfied racists are sharing that viral catcalling video,” griped Lindy West at the Daily Dot, lamenting that its creators had imposed “manipulative, specific, politicized constraints on the issue of street harassment” and thereby permitted “the bulk of the audience to divorce themselves from the problem.” Yesterday, the Root’s Dion Rabouin dispensed with euphemism entirely, confirming that “some of the video’s intentional choices seem to play on the Birth of a Nation trope that white women simply aren’t safe from sex-crazed black and brown men.” How that’s for a thumb in the eye for the millions who shared the spot on their Facebook pages?

Heldigvis er ikke alle sortsmudskere ens. I Mumbai kan en kvinde tilsyneladende gå let påklædt og frit. Men i Delhi er det sværere. Men hvad, heller ikke Prinsesse Leia har det let. Hvis man har en mand med, kan en kvinde måske regne regne med lidt beskytterinstinkt, som denne russer et sted i USA

Men dette er ingen mirakelløsning. I San Fransisco blev en mand nær dræbt, da han ville forsvare sin kæreste overfor en ABC7 News

They were near Larkin and Ellis streets when he said a man started catcalling and making obscene comments.

“At first we tried to just ignore it, just kind of walk away and make our way home, cross the street and try to take a different path,” he said.

But the man started following them and Schwartz braced for a fight.

“It turned violent very quickly, punches thrown,” he said. “Next thing I know, I kinda had a knife in the back of my neck.”

The suspect was picked up in a silver sedan and got away.

Der er ingen beskrivelse af gerningsmanden. Så ingen racedebat på den konto. Muslimernes løsning på chikane er at pakke kvinder ind så de ikke ægger mænd. Det lyder smart, men det virker ikke, som man kan se i bl.a Saudiarabien

Den israelske løsning er nok bedre.

1392428_348761835285133_1112513728850626280_n

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress