Eksperter og virkeligheden

Diverse — Drokles on April 13, 2008 at 2:58 am

Fra Berlingske Tidende

Hele 59 procent af socialdemokraterne ville stemme på SF, hvis de ikke kunne stemme på S, og det samme gælder 41 procent af de Radikale og 74 procent af Enhedslistens vælgere.

Og så kommer den store overraskelse, som har delt de politiske eksperter og kommentatorer: Kan SF også stjæle stemmer fra den borgerlige side? Og her er svaret ifølge A4, at det kan SF: 18 procent af Pia Kjærsgaards vælgere ville vælge Villy, hvis Dansk Folkeparti skulle fortryde sin eksistens i dansk politik og lukke.

»Det mest interessante er, at det ser ud som om, SF har potentiale til at flytte vælgere henover midten. Venstrefløjens problem har siden 2001 været, at Dansk Folkeparti og Venstre formåede at kapre stemmer fra især Socialdemokraterne. Nu er SF måske ved at lave en »omvendt Fogh-manøvre«, som kan hive vælgerne tilbage over midterlinjen igen,« siger partiforsker fra Syddansk Universitet, ph.d.-stipendiat Christian Elmelund-Præstekær til A4.

Men nu eksisterer der rent faktisk andre partier og det er netop alternativer til ens valg. Det er således velkendt at folk der stemmer på Dansk Folkeparti har en tendens til ikke at indrømme det. Derved er det også nærliggende at potentielle DF vælgere tier. Fra Jyllands-Posten

Socialdemokraternes historiske nedtur fortsætter, og samtidig kan SF’s himmelflugt ikke ændre på, at oppositionen ind til videre kun kan drømme om vælte statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

VKO står til et solidt flertal på 94 mandater mod 81 mandater til oppositionen, viser en politisk meningsmåling foretaget af Rambøll Management for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Enhedslisten og Ny Alliance kommer ikke over spærregrænsen, og det betyder, at VKO-flertallet står styrket over for oppositionen.

Hvilket alternativ bringer SF og Villy Søvndal med sig er noget der interesserer de fleste vælgere. Søvndals nye popularitet bygger på han nye “gå ad helvede til!” retorik overfor muslimske kerneværdier. Det har man savnet at høre på store dele af venstrefløjen, men det er ikke uden problemer at lægge kursen om. I en valgkamp bliver det alt andet lige op ad bakke for Villy at skulle sælge sin fløj under sloganet “Stol på os, vi tog grundlæggende fejl!”

2 Kommentarer »

 1. Jeg kan slet ikke forstå at der skulle være DF vælgere der overvejer at stemme på SF i stedet for DF. SF har en udlændingepolitik der svarer til den fra 1990′erne og da mange DF vælgere netop stemmer som de gør, fordi de ønsker en stram udlændingepolitik, hvorfor søren så stemme på SF, der vil det modsatte?

  Der er efterhånden mere religionskritik, sekularisme og rationalitet i DF end der er i SF. DF er ikke fedtet ind i de mange religiøse særhensyn som SF har rodet sig ind. Det ses bl.a. ved at det er SF der laver aftaler om religiøs mad i folkeskoler, religiøs påklædning til piger, religiøs påklædning til kvinder, kønsadskilt svømmeundervisning, så de religiøse piger kan svømme for sig selv. Det er ikke Dansk Folkeparti der indfører alle disse religiøse regler og religiøs regulering af det offentlige rum og kvinder. Det er bl.a. SF der er med til det - sammen med resten af venstrefløjen.

  Dansk Folkeparti ønsker ikke alle disse religiøse tiltag i det offentlige rum, eller religiøs hovedbeklædning til kvinder og det er her DF har en fordel. Vil man ligestilling for kvinder, så er DF meget mere sikker at stemme på end SF, der som sagt fedter rundt i alle mulige religiøse særregler og særhensyn, der skader sammenhængskraften og ligestillingen.

  SF siger at religiøse fanatikere skal gå ad helvede til, men med den anden hånd er SF med til at lave mere religiøs regulering af vores samfund og ikke mindst religiøs regulering af kvinder og piger.

  Comment by Janne — April 13, 2008 @ 10:39 am
 2. Hvis jeg ikke kunne stemme på DF , ville jeg ,modvilligt ,fordi de netop ikke er klare om de ting Janne nævner, stemme på C.

  Comment by Peter B. — April 13, 2008 @ 8:20 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress