Tibetanerne er de nye palæstinensere,

Diverse — Drokles on April 11, 2008 at 10:04 am

…men palæstinensere, som selv Dansk Folkeparti kan have ondt af.

Og skulle man da ikke have ondt af tibetanerne i deres trængsler under den massive kinetiske undertrykkelse, som man også har ondt af palæstinenserne, den lille og sølle gruppe arabere, der blev forrådt af de andre arabiske stater, der gennem palæstinensernes lidelser søger at presse Israel? Selvfølgelig skulle man det.

Men der er mange folkeslag, der har alvorlige problemer. Palæstinensere og tibetanere gør sig blot så godt på TV at politikere og debatører ikke føler sig nødsaget til at sætte sig nøjere ind i problemerne. I stedet tilslutter man sig hovedløst ideen om en eller anden hovedløs sanktion, som man ved første øjekast tror er en god ide, men fordi man ikke har tænkt sig om kun er en fiks ide.

At blive pludseligt berørt over drastiske billeder på TV kan give nogle mennesker en selvretfærdig beruselse. De kan så gribe desparat efter den hurtigste måde at udtrykke sine følelser og handlekraft på for først derefter at tillægge det et rationale. Men handlinger kan ikke hvile på følelser. De skal i stedet hvile på et rationale, hvor man på forhånd har gjort op med sig selv, hvad man vil opnå, udover selvglæden ved at handle. Og hvad vil man egentlig opnå med en boykot af åbningsceremonien?

Efter den store tsunami kunne man i mange dage høre daværende generalsekretær for Dansk Røde Kors, Jørgen Storyteller Poulsen med gråd i stemmen appellere efter stadigt flere pengedonationer til de stakkels katastroferamte indtil Læger Uden Grænser bad ham om at stoppe. Ganske kontraintuitivt var det deres klare overbevisning, at flere donationer på dette tidspunkt var til mere skade end gavn. Når interesseorganisationer frabeder sig penge er der grund til at lytte og lære.

Dalai Lama og Amnesty International har højst bemærkelsesværdigt betakket sig for et boykot af OL’s åbningsceremoni på tibetanernes interessers vegne. At de siger nej til en global sympatistøtte, eller i hvert fald vestlig i de salonfähiges kredse, som de ellers sædvanligvis arbejder hårdt for at opnå burde fordre til omtanke fra politikere, der i sikker afstand kloger sig på tibetanernes vegne - vel vidende at det er tibetanerne der skal betale regningen. På den måde er det sørgeligt at se ellers fornuftige folk, som Dansk Folkepartis Søren Espersen vælte rundt, som en anden Jørgen Poulsen og appelere til en konkret handling under henvisning til fortrædeligheder uden at forbinde en nytte til formålet. Hjælper det tibetanerne at Brian Mikkelsen modstår fristelsen til gratis kinesisk champagne og erstatningskaviar?

1 Kommentar »

  1. For en gang skyld er jeg uenig med DF. Man burde hellere høre på finansmanden Asger Åmund, der gav en fortrinlig forklaring på hvorfor Danmark IKKE skal boycotte Kina in DR2 programmet “Debatten.” I samme debat måtte jeg også for en gang skyld se mig være uenig med min helt, Farshad Kholgi. Og det var ikke helt nemt!

    Comment by chuck — April 11, 2008 @ 4:46 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress