Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Vi er i krig - og det er med islam


Vi er i krig - og det er med islam

Arabere, Arabiske forår, Diverse, Indvandring, Jihad, Kalifatet, Multikultur, Muslimer, Obama, Syrien, Terror, islam — Drokles on October 4, 2014 at 9:54 am

Politikere tror de ændre verden med ord. Trods alt kan de ændre deres karriere med ord. Men at sætte en dagsorden for en tid er ikke det samme som at bestemme over virkeligheden. Man kan ikke definere sig ud af problemerne, højst skjule dem en rum til ; til efter valget eller bedre tider (hvad der kommer først). Politikerne kan ikke frit bestemme om det at angribe med militære midler er en krig eller ej for krig er krig uanset civiliserede spidsfindigheder. Politiken har en glimrende oplysningsmættet og pædagogisk artikel, der uddyber, hvad Thorning mente, da hun sagde at vi teknisk ikke var i krig

Hvis man ser stringent på juraen, så er Danmark ikke i krig. For selve det juridiske begreb »krig« blev afskaffet for omkring 65 år siden, fortæller jurist og ph.d. Peter Vedel Kessing, der er seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder.

»Krig er et begreb, man ikke bruger i folkeretten længere. Det brugte man i gamle dage før Anden Verdenskrig, men det blev afskaffet i 1949 med Geneve-konventionen«, fortæller han.

I stedet taler Geneve-konventionen om »væbnede konflikter«. Altså konflikter, hvor der bliver brugt våben til at løse dem. Konventionen opstiller en række regler og retningslinjer, som skal overholdes i disse konflikter.

Når man droppede ordet »krig«, så skyldes det, at begrebet var blevet for politisk, og at det var blevet uklart, hvad det præcist betød. Der var derfor brug for et stringent juridisk begreb, og det blev altså »væbnet konflikt«. Så langt så godt. Danmark er altså juridisk set ikke i krig, for krig findes ikke som juridisk begreb.

LÆS ARTIKELBredt flertal har stemt ja: Danmark går endnu engang i krig

Dertil kommer, at der er to former for væbnede konflikter.

Den ene er en international væbnet konflikt mellem stater. Her kan vi nævne krigen mellem Iran og Irak i 1980′erne, men mere relevant for nutidens dagsorden er krigen mellem Irak og den amerikansk ledede koalition af lande, herunder Danmark. Dengang i 2003 var Danmark i international væbnet konflikt med Irak. Vi var - i folkemunde - i krig.

Der gik dog ikke længe, før Iraks diktator Saddam Hussein var væltet, og dermed ophørte den internationale væbnede konflikt. Der kom en ny irakisk regering, og da landet ikke blev mere fredeligt af, at Saddam Hussein var væk - snarere tværtimod - så bad den irakiske regering Danmark og andre lande om at blive i landet og hjælpe med at skabe sikkerhed.

Med base i Basra var Danmark altså ikke længere part i en international væbnet konflikt mellem stater. Derimod hjalp vi en stat med at beskytte sig mod forskellige oprørsgrupper, der truede staten Irak. Vi blev ifølge juraen i Geneve-konventionen part i en ikke-international væbnet konflikt.

Og nu gentager historien sig. I samme land.

»Med beslutningen om at deltage i koalitionen med kampfly er Danmark dermed part i en ikke-international væbnet konflikt. Vi hjælper den irakiske regering med at nedkæmpe en oprørsgruppe, nemlig Islamisk Stat«, siger Peter Vedel Kessing.

Men krig er krig uanset hjemlig politisk indpakning og folkeretsligt juristeri (sjovt i øvrigt så meget fokus man har på at skelne mellem de forskellige former for væbnet konflikt når man mindes den unuancerede harme over amerikanernes juridiske og administrative dilemmaer med non-combatanter og Gitmo). Politikerne kan heller ikke tale sig ud af, hvem der føler sig angrebet. Når Vesten begynder at bombe ISIS nede i muslimland så føler muslimerne sig angrebet. Det betyder ikke en pind, hvor meget Obama, Cameron og Thorning forsikrer at det ikke er islam de bomber, men nogen der  ikke er rigtige muslimer og som udnytter islam. Særligt slemme var Venstres hårde hund Inger Støjberg, der talte om en ugudelig misfortolkning på sin FB side, kun overgået af hendes formand og Danmarks måske kommende statsminister Lars Løkke, der i msiforstået hensyn mente at islam var blevet voldtaget af ISIS. Virkeligt? Når muslimmænd går amok i vrede og råber ‘jeg knepper dig’ som den ultimative hån, så finder Løkke det religiøst sensitivt at sige at islam er sådan noget som bliver kneppet for alle at se? Men uanset hvad vestlige ledere end måtte bedyre så mener muslimer sig under angreb. Islam er et hele, en nation, den hedder Umma. Det svarer til at vi bombede Hong Kong mens vi bedyrede hvilken skændsel det var for det rigtige Kina.

End ikke oprørene i Syrien er begejstrede, som man kan læse i Syria Pulse

Several rebel factions have issued statements of dissatisfaction with the alliance’s strikes for not targeting the regime of President Bashar al-Assad.

The Hazem movement said in a statement obtained by Al-Monitor, “The airstrikes are considered a violation of national sovereignty and an attack against the Syrian revolution. We will only work according to the revolution’s priorities, not according to the will of the international alliance.”

Hazem, which falls within the category of the moderate opposition and was among the first groups that received US TOW missiles, said, “The only side benefiting from the foreign intervention in Syria is Assad’s regime, especially in the absence of a real strategy to topple it.”

The movement condemned the deaths of civilians following the alliance’s raids on Idlib and Homs. One of the inhabitants who had returned from Kfar Daryan in the Aleppo countryside told Al-Monitor on the condition of anonymity that 12 civilians had been killed by the alliance’s raids, most of them children from the Barakat family, saying, “Four shells targeted Jabhat al-Nusra’s locations, but the fifth one fell on the town and killed the inhabitants of two houses that were completely destroyed.”

Og ifølge teksten til videoen herunder så går moderate muslimer i Syrien i solidaritets demonstration i protest mod bombningerne af ISIS

The Ahrar al-Sham “moderate” rebel group that belongs to the “Islamic Front” conglomerate of “moderate” Islamist brigades, which is mainly supported - both financially and militarily - by Saudi Arabia, came out today in support of the “Islamic State” (aka ISIL or ISIS) and al-Qaeda’s Jabhat al-Nusra terror groups against the US-led coalition. Protestors can be seen in Houla (Homs province) carrying ISIL flags and shouting slogans against the establishment of a secular state.

Og herhjemme var Erik Westergaard til fredagsbøn i Grimhøjmoskeen i Århus og beskrev sin oplevelse på Facebook

For et par uger siden var jeg til fredagsbøn i Grimhøjmoskeen i Århus. Jeg søgte ud over oplevelsen, nogle konkrete informationer og mere viden om bestemte ting. Det var en ret voldsom oplevelse og stemningen var mildt sagt noget trykket for den ene hvide mand, blandt ca. 300 knap så hvide mænd !

Sidst mødte jeg bla. 3 meget forskellige mænd som jeg alle efterfølgende har talt med. Det har medført yderligere et besøg ved fredagsbønnen i dag. Hvis der var sort af mennesker sidst, var det intet at regne for deltagelsen i dag.

Det var umuligt at finde en parkeringsplads i nærheden, så jeg parkerede på en mark over 400 meter væk. Der var mindst 3-400 biler i området og så mange mennesker at jeg må sige +500 i og omkring moskeen. Bemærkede 3 biler hvori der sad “danske” kvinder, de sad der også jeg kom tilbage, måske de ventede, det så sådan ud !

Var stemningen træls sidst, var den direkte modbydelig denne gang, men for sent…. jeg havde allerede taget skoene af. Jeg blev hurtigt glad for at have været der før og derfor “kendte stedet”. Der var rigtig mange der meget gerne lige ville ha et par ord med mig… Hvad laver du her, tar du billeder, er du fra politi, er du journalist osv. osv. Prøvede med humoren, men den virker bare ikke her ! Så det var stoneface og fuld skrue på entreen.

Imamen - der sidst gik frisk til opgaven - gik fra start yderligere 2-3 trin/niveauer op ad stigen og både råbte og skreg og jeg skal love for der blev udbasuneret nogle budskaber ! Stemningen var bare alt andet end hjertelig.

Ved et tilfælde mødte jeg en af mine “nye venner” Ahmed, der noget forbløffet spurgte hvad jeg lavede der ? “Det samme som dig, svarede jeg….. Sender lidt bønner afsted.

“Du er ikke rask… du må gå, sagde han. Det er ikke i dag du skal være her. Mange er ikke glade….
Bingo…. så faldt 10øren (dumme jyde) Havde et kort øjeblik glemt vi i går morges havde sendt 7 stk. F16 til Mellemøsten for at bombe !! Og det var i høj grad det der var galt !

Selv om jeg til tider står lidt lavt i tændingen, fattede jeg budskabet og fortrak inden bønnen var færdig. Jeg gik før alle samles oppe foran Imamen. Heldigvis nåede jeg at tale med yderligere 2 mennesker, hvilket jeg fik en del ud af, så forgæves var det ikke.

På vejen ud tog jeg en hurtig selfie, hvilket lynhurtigt fik 3 unge Somaliere til at samles om mig for at spørge om jeg tog billeder. Nej svarede jeg - jeg sælger kun billeder, men det er en anden historie ! Jeg fortrak og noterede mig, at der nu også ved Grimøjmoskeen ses IS flag i bilerne (2 stk.). Politiet kunne i øvrigt med nogen succes, aflægge stedet et besøg en fredag, sidst var der 2 biler uden nummerplader, denne gang mindst 5.

Og fra den lokale afdeling af Mordor i København Mjølnerparken

muslimsk-optog-pa-nc3b8rrebro-iii1

muslimsk-optog-pa-nc3b8rrebro

muslimsk-optog-pa-nc3b8rrebro-ii

Og hverken i Danmark eller Holland er det nu sikkert at færdes i sin militæruniform i sit fædreland. Efterhånden som missionen med den væbnede intervenøse aktion eskalerer vil kontrasterne kun stå stadigt skarpere og skarpere mellem dem og os. Vi er i krig og fjenden bor i vores gader.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress