Da flygtningene var helte

Diverse — Drokles on November 21, 2006 at 11:27 pm

Hedder en kronik i Politiken og jeg kom straks til at tænke på hvad flygtninge er i dag. Kronikken er en lang opremsning af mange af de flygtninge-bølger, der er skyllet ind over Europa og derfor også Danmark. Ikke overraskende er pointen med kronikken, at danskerne plejede at tage godt imod flygtninge, og disses vilkår får også en del opmærksomhed. Men i stedet for at se en forskel på tidligere tiders flygtningestrømme, der fortrinsvis var fra vores egen kultur-sfære, så slutter kronikken forventeligt af med at fokusere på at vi har ændret os. Hvilket er en ret mærkelig slutning at drage.

Bortset fra en rygsæk med lidt tøj, tandbørste og tandpasta medbragte Tamás Vetö partiturer til to koncertprogrammer, Schubert, Weber og Beethoven. Der gik nogen tid, før han fik brug for dem. Men skæbnen bragte ham til Danmark, hvor han med sin ungarske accent og sit paprikastærke temperament har været en uomgængelig skikkelse i dansk musikliv i næsten et halvt århundrede. Og en levende påmindelse om dengang, Danmark modtog sine flygtninge med blomster og åbne arme.

Nogen af de mennesker vi har taget imod fra den muslimske verden er blevet uomgængelige skikkelser i fængsler, bander og terrorceller. Ja, sådan er der så meget.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress