Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Første reaktioner på Fitna


Første reaktioner på Fitna

Diverse — Drokles on March 28, 2008 at 4:02 am

Frigivelsen af Geert Wilders film Fitna, der kort og præcist dissikerer islams væsen, er hovedhistorien på de fleste dagblade. Morsom er Politikens overskrift “Holland er i chok og afmagt“, hvor især ordet ”afmagt” springer i øjnene.

BT meddeler at “Flere millioner har set Wilders-film på nettet i løbet af få timer” i deres overskrift.

Endnu mere nøgtern er Ekstrabladet med den brugervenlige information ”Islamkritisk film på nettet” der ikke er vigtigere end nogle danske baneryttere. I samme tråd har Berlingske Tidende ligeledes onderordnet at “Wilders har lagt sin film på nettet” en historie om Kina. Samme tilgang har Danmarks Radio “Hollandsk islamfilm lagt ud på nettet” der toppes af “Kurt Westergaard: Wilders misbruger tegning“.

Nyhedsavisen fortæller at “Holland frygter uro efter islamkritisk film” ligesom Jyllands-Posten, der fortæller at ”Holland beklager koran-film“.

Kristeligt Dagblad har (endnu) ikke nyheden om Wilders film, men fortæller istedet om “Flere islamkritiske film på trapperne” noget nede på siden.

En tidligere muslim og politiker fra det hollandske arbejderparti vil den 20. april offentliggøre en film, der siges at være stærkt kritisk over for islam.

Det skriver hollandsk radio på sin engelsksprogede netavis ifølge Ritzau.

Muhammeds sexliv
Bag filmen står Ehsan Jami, som allerede sidste år meddelte, at filmen bliver mere krænkende end de danske Muhammedtegninger.

Filmen, som hedder “Muhammeds liv”, viser blandt andet profetens seksuelle interesse for sin ni-årige kone, Aisha.

Vil forbyde filmen
Ifølge netavisen har medlemmer af organisationen CMO, en kontaktorganisation for muslimer og Hollands regering, set klip fra filmen og siden bebudet, at de vil søge at få domstolene til at forbyde den.

“Muhammeds liv” er ikke den eneste aktuelle film, som langer ud efter islam og muslimernes profet Muhammed. 

Hæ, hæ. Det er højsæson for krænkede følelser.

5 Kommentarer »

 1. “seksuelle interesse for sin ni-årige kone, Aisha.”

  Det var dog en ejendommelig måde at beskrive en regulær voldtægt på. Kunne man forestill sig mændene i Tønder-sagen blive omtalt i lignende vendinger? Nej vel?

  Comment by Mikael — March 28, 2008 @ 6:28 pm
 2. Ja, den har jeg overset. Man vender sig til alt det vrøvl der bliver sagt, at man bliver helt immun.

  Comment by Drokles — March 28, 2008 @ 11:32 pm
 3. Efter at have set Fitna må jeg tage hatten af for Wilders. Han er endog meget omhyggelig med i sin ‘film’ at undgå alt det, andre beskylder ham for at gøre. Han viser nogle skriftsteder nærmest som opskrifterne i en kogebog, oversætter dem, hvorefter han eksemplificerer, hvad der kommer ud af at tænke og skrive sådan og få andre til at tro på det. Mere neutralt kan det ikke gøres. Musikken er eneste forstyrrende europæiske element. Resten er skåret lige ud af det islamiske verdensbillede.

  Den ufatteligt kortsynede politiske ballade omkring filmen viser med stor klarhed, at det absolut i k k e er Wilders, som er populist og ‘forkert på den’.

  Muslimernes åndelige vejledere har meget smidigt allerede lært lektien fra Muhamedkrisen - læg låg på og følg strategien.

  Når alle de højt profilerede dobbelte politiske dagsordener rundt omkring i medierne om nogle dage (måneder?) er udtømt, ligger en lille, forslået, men overordentligt sober filmstump tilbage på nettet og bliver ved med at tale sit tydelige og enkle sprog: Garbage In - Garbage Out.
  Emeritus.

  Comment by Emeritus — March 29, 2008 @ 1:48 pm
 4. Jeg er helt enig. Reaktionerne mod filmen har været påfaldene hysteriske med sammenligninger til nazi-tiden og des lige. For at blive i det spor ligner reaktionerne mere Ardenner-offensiven.

  Comment by Drokles — March 29, 2008 @ 10:47 pm
 5. Links to viewing/downloading FITNA: via Live Leak - this video shuold be translated to another two dozen languages: French, Spanish, Italian, Russian, German, and another two dozen languages, not forgetting Hindi, Urdu, Chinese, Korean, Japanese, and various versions of Bahasa. No time to waste - with Hebrew at the top of that two dozen. Then, just for fun, Turkish and Farsi with a mid-east footprint could - unannounced - broadcast it in same). Thai. Tagalog (Filipino lingua franca). Portuguese. Amharic (official language of Ethiopia). Swahili. Tok Pisin (lingua franca of Papua-New Guinea, whose Melanesian kinfolk in West Papua are being subjected to Jihad and sharia creep and unlimited Muslim immigration. Top of the list shuold be those languages used by societies that are currently fighting off Jihad., Geert Wilders is asking for financial support for FITNA’s distribution:Most people don’t realize it, but reaching a global audience on the Internet is quite expensive. If you reach millions of people, you also have many millions of page hits and as a result many terabytes of bandwidth to buy from you’re hosting company.That’s might not be something Wilders has realized when he made his initial plans for Fitna. He was after all planning a small film for a Dutch audience to be broad casted on Dutch national television. But after the Dutch government called for a ban and no Dutch broadcaster wanted to broadcast it, he decided to go the internet way. And as it now has become a global hype with a global audience, this means he now needs money to pay for the global distribution. The film, he today repeated in the media, will be released before the 1st of April and asks on his website http://www.geertwilders.nl for donations:To our international friends:Please support our struggle. The battle for the survival of freedom is not something we can do all by ourselves. Party for Freedom (PVV) is the only political party in Dutch Parliament that refuses government subsidy. Therefore, we are dependent on your support. We need your help urgently, as costs are mounting. Freedom isn’t free. You can use the Paypal application under DONEER of you can make a contribution to:Stichting Vrienden van de PVV (Foundation Friends of PVV), in The Hague, the Netherlands.Bank account 67.04.72.344 IBAN: NL98 INGB 0670 4723 44 - BIC: INGBNL2AIt’s hard to say how much money he needs for the distribution for his film. It all depends on how many people are going to view it and how the Film will be distributed. But even if it’s possible to release Fitna with the help of video providers like Youtube or Liveleak, it will still cost quite some money only to have a website announcing it. After the release many millions will directly want to visit the website and thus the website needs expensive dedicated and high-performance hardware to serve those many millions of people. This will not come cheap.If Geert Wilders doesn’t decide against advertisements on the Fitna website, he has however a good opportunity to cover a part of the cost. Adding some Adsense advertisements and/or Amazon affiliate advertisements is quite easy and will at least earn him thousand dollars per million visitors.Cost will however rise astronomically if Fitna can’t be distributed with the help of video services like Youtube or Liveleak. To show a video stream of 15 minutes to millions of people will result in many hundreds of terabytes of traffic. Bumping Fitna’s release cost in the hundreds of thousands of dollars.Let’s make sure Fitna will get released and be easily accessible to everybody. Please do a small donation in support of freedom of speechADDITIONAL BACKGROUND LINKS:A graphic illustration of . . .The geography of faith and its wars across history - 5,000 yrs. in 90 seconds.HISTORY OF JIHAD Jihad in the Modern Age (20th and 21st Centuries)**********************UK video: Dispatches: Undercover Mosque Video infiltrating Chech mosques: , Theo Van Gogh/Ayaan Hirsi Ali Condell was quoted in the film, FITNA. . .The Washington, D.C.-based organization purports to be a “leading advocate for justice and mutual understanding” and claims to speak for the majority of American Muslims. However, after a careful review of the history, activities, statements, and causes of and by CAIR, it seems that its primary goals are to silence and de-legitimize its critics To read Part 1 of CAIR Exposed: For Part 2 on CAIR’s Funding, For Part 3 on “The Suspect Ties of CAIR Officials, Fundraisers and Trainers,” For Part 4, “CAIR and Hamas,” Atlas Shrugs has a great post up with links to the

  Comment by Dyala — March 15, 2014 @ 6:37 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress