Hor og la hore

Diverse — Drokles on November 21, 2006 at 8:05 pm

Igen fra Weekendavisen, en fortælling om et kulturmøde; det hinduistiske kastesystem møder islam (minus og minus giver mere minus!).

I den pakistanske by Lahore, ligger et ældgammelt luderdistrikt Heera Mandi, hvor luderne er en gammel kaste af ludere. Det vil sige, at deres familier altid har været ludere, i mange århundreder. Drengebørnene bliver alfonser og den slags, men bidrager ikke nævneværdigt til familiens økonomi og derfor beder alle luderne i moskeen Allah om at give dem pigebørn, til at forsørge dem i deres tidlige alderdom. Som ludere selvfølgelig.
Artiklen er dyster og bizar læsning og også en historie om modernitetens indryk, da alle de gode og respektable ludere (unge og smukke og som bevæger sig udenfor iført slør i modsætning til dem der bare faldbyder sig med håret flagrende) nu efterhånden rykker til forstæderne, hvilket efterlader Heera Mandi i forfald.

Jeg ved ærlig talt ikke, hvorfor det er endt så skrækkeligt, for det virker ikke som om det er Vesten’s skyld. Meget mærkeligt.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress