Venstrefløjen spiller Sorteper

Multikultur, Pressen, islam, venstrefløjen — Drokles on March 14, 2008 at 6:07 am

Efter Villy Søvndals seneste kursskifte, hvor det nu er nødvendigt at tegne muslimernes profet og anskue de fremmedes kultur som værende en del af problemet er den politiske debat i Danmark ikke længere sig selv. Det er nu på venstrefløjen at man beskylder hinanden for at grave grøfter og have skinger retorik og for at være naiv. Javist, Pia Kjærsgaard er stadig det store dyr i åbenbaringen og indgår som fast skælsord i opgøret, men hun kan roligt læne sig tilbage og vente på at alle har givet hende ret.

P1 Debat bød i sidste uge på en debat mellem de to tidligere kommunister Ole Sohn og Frank Aaen hvor Aaen kommer med denne besynderlige udtalelse om Asmaa:

Hun har alle de rigtige holdninger og derfor synes jeg også at det er ærgeligt at Villy også synes at hun skulle skældes ud. Hun går ind for homoseksuelles rettigheder, kvinders ligestilling, er imod dødstraf, for socialisme. Hun er på alle måder en meget atypisk muslim. 

Og igår kunne man igen på P1 debat høre et internt opgør, denne gang mellem fjolset Morten Østegaard fra de Radikale og igen Ole Sohn for SF. Ord som “vås” og “lyve” kom i brug i den forholdsvis ophedede kamp om håndvasken, men centralt i debatten stod denne ordveksling om kulturel relativisme kontra chauvanisme

MØ: Jamen når Villy Søvndal siger at det er et problem at somaliere har en anden kulturel baggrund at det er en del af problemet

OS: Synes du ikke at det er et problem når vi har haft årtiers debat om kvinders ligeret og frigørelse og så kommer der folk til Danmark med nogle kulturelle udfordringer og sætter debatten tilbage. Skal vi så ikke tage debatten med dem?

MØ: Det jeg siger, det…

OS: Tvangsægterskaber! Er det ikke et problem?

Dansk politik er lige nu faldet i tre dele. Enhedslisten og Radikale Venstre står helt isolerede i det væsentligste værdipolitiske spørgsmål og er derfor ikke regeringsansvarlig. Socialdemokratiet udgør sammen med Socialistisk Folkeparti nu et alternativ til Venstre og Konservative med Dansk Folkeparti som det nye midterparti. Dansk Folkeparti er på den ene side et borgerligt parti og på den anden side et velfærdsparti. Hvis S og SF er i stand til at garantere en stram udlændingepolitik kan DF problemløst svinge over til den anden side.

Som en ekstra bonus diskede ordstyrer Jens Kloppenborg op med denne smukke historieskrivning henvendt til Ole Sohn

JK: Men de antidemokratiske kræfter havde vi jo også i 70′erne og de var jo også med i et parti - DKP - som på det tidspunkt var udsat for en hård retorik, hvor der var modstandere der sagde at; “Hvis du er så glad for det styre i Sovjet eller Østtyskland, hvorfor flytter du så ikke bare derover?”

(…)

JK: Ja, det er fint nok, men lige nu taler jeg om den skingre retorik som er i udlændingedebatten. Som jeg siger; på det tidspunkt tilbage i 70′erne og 80′erne var der folk blandt de borgerlige som sagde til dig at du burde rejse hjem til østeuropa.

Sjovt nok kunne Sohn ikke genkende det billede af debatten fra den kolde krig.

3 Kommentarer »

 1. Det var også rigtigt sjovt i torsdagen sene “Deadline” på DR2, hvor Politikens Lars Trier Mogensen kaldte Sohn for “Danmarks Pim Fortuyn” og igen fik den gode Ole til at rødme over en DKP fortid, hvor han havde stået skulder ved skulder med “demokrater” som DDR’s Honegger. Den kan næsten ikke blive mere underholdende.

  Comment by chuck — March 14, 2008 @ 8:33 am
 2. Giv nu den ’stakkels’ Ole Sohn mulighed for at udvise ægte anger. Hvad han engang var ‘troet’ på, men nu tildels ser bort fra, grundet bedre vidende, må siges at være et sympatiskt og positivt tiltag. Langt værre er det da fat med RV og Enhedsl. som jo fremturer i ’synd’ og stadig hævder ‘jorden er flad.’
  Undskyld de religiøse termer, men frelstheden er grænseløs.

  Comment by Olsen — March 14, 2008 @ 9:46 am
 3. Jeg gi’r Olsen helt ret. Men det er stadigvæk en ejendommelig “turn of event” at pludselig holde med Ole Sohn i en debat.

  Comment by chuck — March 14, 2008 @ 11:30 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress