Feminint svar fra den muslimske del af kampzonen

Diverse, Multikultur, islam — Sobieski on March 10, 2008 at 10:18 pm

Det skal ikke hedde sig at minoriteter ikke har adgang til medierne. Næppe er det nemmere end for muslimske frøkener, som eks. Güsel Turan der i (hvad der nok går for at være ‘hip’ i damebladene) café sproglig stil fremfører en række påstande, synspunkter, og følelser.

Pæn indvandrerpige skriver

Lad mig derfor påtage mig den forurettede »etniske stemme«. In absentia, så at sige, for pæne indvandrerpiger futter jo ikke biler og skoler af, når de er frustrerede. De skriver debatindlæg, gør de, og deltager i demokratiet.

Er det forældrenes eller samfundets ansvar, at de her unger ter sig, som de gør, lød spørgsmålet. Bordet rundt var alle stort set enige om, at forældrene havde et ansvar. Spørgsmålet var så, om også andre end de unge selv og deres forældre kunne drages til ansvar – bare en lille bitte smule? Tja, ikke rigtig. Nogle strakte sig så langt som til at erkende, at det nu var samfundets problem. Men, uha, et decideret samfundsansvar – den er sgu tricky. Kun Johanne Schmidt-Nielsen turde – modigt, må man sige – insistere på samfundets medansvar.

Hvor er det dog træls at skulle høre om samfundets ansvar igen og igen. Samfundet er ansvarligt i den forstand at det er der. Banken er medansvarlig i kraft af at den er tilgænglig for røveren. Måske endda ansvarlig for utilstrækkelig beskyttelse af personale og likvide midler. Voldsofferet er ansvarlig i forhold til at antænde bøllens raseri.

…lederen af regeringens støtteparti indledte debatten med at slå fast, at vi står det uheldige sted i dag, fordi oppositionen i sin tid overhovedet lukkede de her mennesker ind i landet. Så der er åbenbart andre end »de etniske«, der har haft svært ved at acceptere tilstandens permanens. Der bliver desuden sagt »spredning« af indvandrere, »koncentration« af indvandrere, indvandrer»tunge« områder, og sågar »bogligt småt begavede« mennesker. Undskyld mig, kære venner, men man er da først for alvor småt begavet, hvis man ikke opfanger signalet i sprogbrugen her!

Og hvis der er nogen der tænker på diskursanalytiske begreber som “italesættelse”, “tonen” og “systematic othering”(støøøn) osv. er der ikke længere grund til at holde vejret, fordi -

Hvor kunne rødderne dog få den idé, at de er uønskede i det danske fællesskab? Anyway, de er nu blevet rigtig vrede, de her i forvejen »utilpassede« unge. Og hvad er det så, det »muslimske« temperament byder? At de brænder noget eller nogen af, selvfølgelig. Dér, hvor vi andre ville ty til ikke-voldelige aktioner som at smide hjemmelavede tegninger af profeten Muhammed ind ad dørsprækken hos indvandrerfamilier i Isbjergparken i Varde (JyskeVestkysten 19.02.08) – sådan bare for at sikre, at budskabet om ytringsfrihed er sevet ind – ja, der griber »muslimen« til anderledes ukonstruktive metoder som vold, som han jo nærmest er genetisk prædisponeret for.

- vi jo har italesat deres adfærd og derfor må de jo handle uovervejet og asocialt. Allerede på dette tidspunkt har frøken Turan linet en mindre hær af stråmænd op.
Rødderne, det er vel ikke muslimske drenge?

Det er ikke samfundets skyld, har statsministeren sagt. Men har han mon prøvet som barn at blive spyttet i hovedet af et fuldvoksent hankønsvæsen, når han har gået sin avisrute søndag morgen, alene fordi han var brun?

Har han prøvet, som den eneste blandt en flok gymnasieunge, at blive afvist på diskotek? Har han nogensinde fået den besked, at det er omsonst at satse på en uddannelse, da han nok alligevel bliver gift som 16-årig? Har han oplevet folk demonstrativt gå over på det modsatte fodgængerfelt for at signalere afstand? Har han oplevet, at der er blevet råbt »Rejs hjem, sorte svin« efter hans forældre, som ikke har kunnet tage til genmæle?

Kunne statsministeren forestille sig, at når man har været udsat for tilstrækkelig mange af den slags oplevelser, og heller ikke har kunnet finde ballast hos sine forældre eller andre voksne – især voksne danskere – som kunne give én et andet selvbillede end dét som den uønskede taber, hvis forældre i øvrigt også er tabere, at der så for nogle unge sker en kortslutning?

Gu’ er det så samfundets ansvar – også! Der er ikke nogen, der kan bilde mig ind, at de her rødder reagerer på et samfund, der modtager dem med åben favn og siger »Hey, Ali og Muhammed, I er faktisk fremtidens generation. Vi vil give jer alle muligheder, på alle hylder. I kan få den uddannelse, I vil have, og det job, I ønsker, helt uafhængigt af jeres etniske, religiøse herkomst og sociale kår.«

En veritabelt overflødighedshorn af patologi. Alle forklaringer på manglende success overføres på samfundet og figenbladet “også!” er alt, alt, alt for småt til at dække overfor den manglende selvkritik og samfundssind. Faktisk er der, vistnok ufrivilligt, et øjebliks klarsyn: “…ikke har kunnet finde ballast hos sine forældre eller andre voksne – især voksne danskere – som kunne give én et andet selvbillede end dét som den uønskede taber, hvis forældre i øvrigt også er tabere, at der så for nogle unge sker en kortslutning?”. JA, det er forældrene der massivt svigter i deres opdragelse, du har ret Güsel, men bizart nok kan hun ikke udelade de voksne danskere, som åbenbart bærer hovedansvaret. Nu er slikke-op-ad-ryggen ikke noget pædagogisk redskab her i Danmark, og det er ikke herfra at muslimske drenge skal finde drivmiddel til deres oppustede ego’er og galloperende nihilisme. ‘Hvad du ønsker skal du få’ er altså kun en julesang.
Og hvorfor er det altid han, han, og han? Dine medsøstre og dig har åbenbart ikke de samme vanskeligheder med at arbejde for samfundets dækningsbidrag som Ali og Muhammed. Det er da værd at fundere over.

4 Kommentarer »

 1. Lad mig med syvtommersöm slå fast: Det er uantageligt, acceptabelt og aldeles forkert at spytte nogen i hovedet, råbe grimme ting efter dem på gaden og alt det andet den unge dame fremförer i artiklen.

  Men problemet er, at uanset hvor slemt det er for dem, så er et altså det her:

  http://jp.dk/indland/aar/article1292410.ece

  mine sönner risikerer….og ved du hvad? Så vil jeg trods alt hellere at de bliver råbt efter.

  “Gu’ er det så samfundets ansvar – også! Der er ikke nogen, der kan bilde mig ind, at de her rødder reagerer på et samfund, der modtager dem med åben favn og siger »Hey, Ali og Muhammed, I er faktisk fremtidens generation. Vi vil give jer alle muligheder, på alle hylder. I kan få den uddannelse, I vil have, og det job, I ønsker, helt uafhængigt af jeres etniske, religiøse herkomst og sociale kår.«”

  Sådan som tiden er idag, så kan Muhammed og Ali få lige nöjagtig den uddannelse de gerne vil - forudsat at de har evnerne og viljen til det.
  Det er desvärre ikke samfundets skyld at Muhammed og Ali ikke taler dansk, ikke gider at arbejde for at opnå noget, og iövrigt er dårligt opdraget, og derfor ved enhver given lejlighed finder andre skyldige når deres tilvärelse ikke er en dans på roser.

  Vi andre har arbejdet for det vi har opnået - så en opfordring til såvel Güsel Turan som hendes brödre: Få händerne op af lommen, kom i gang med at bestil noget. Men först og fremmest opför jer ordenligt og pröv at vise bare en smule taknemmelig overfor det samfund der lukkede jeres foräldre ind, og gav dem og jer en mulighed for et nyt liv.

  Kan I ikke mönstre noget af ovenstående så föler jeg mig fristet til at citere gode gamle Vindböjte..Villy Sövndal: Skrid af helvede til. Vi har ikke brug for jer her. Vi klarer os bedre uden jer.

  Comment by Anne Marie Buch — March 11, 2008 @ 1:55 pm
 2. Hvor er artiklen iövrigt publiceret?

  Comment by Anne Marie Buch — March 11, 2008 @ 1:57 pm
 3. Jeg læste den også. Det er lidt påfaldende, at en formodentlig veluddannet og tænkende person som Turan alligevel forfalder til dét, der jo er hele humlen i hendes indlæg; danskerne er racister, muslimerne er ofre (kollektivt) og det er iøvrigt samfundets skyld.

  Fortæl mig noget jeg ikke har hørt!

  Comment by EAM — March 11, 2008 @ 2:07 pm
 4. Jeg er utrolig ked af ikke at have givet en reference. Jeg undskylder.
  Det er et læserbrev fra denne uges Weekendavis.

  Comment by Sobieski — March 11, 2008 @ 2:12 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress