Tonen i debatten

Diverse — Drokles on March 6, 2008 at 1:00 pm

Herlig pointe i et læserbrev i Jyllands-Posten om de pæne mennesker.

I DR2-”debatten” om ytringsfrihed stod nyligt to hold (der begge gik ind for ytringsfriheden) over for hinanden. Det var holdet ”Ja, men med betingelser” (Tøger Seidenfaden og Georg Metz) over for holdet ”Ja, ubetinget” (Ralf Pittelkow og Martin Krasnik).

Metz anholdt med moralsk indignation Pittelkows karakteristik af hans hold (om at de var ”generelt kælne” over for imamer). »Synes du, det er god debatskik?«, spurgte han spidst.

Det henledte opmærksomheden på debatskikken - de to holds ”tone”. At kalde modparten »generelt kælne« kan jo synes slemt, men dette syntes imidlertid at være det eneste faux pas fra ”Ja, ubetinget”-holdet.

Hvorimod der var helt anderledes schwung over retorikken fra ”Ja, men med betingelser”-holdet.

Seidenfaden underholdt således med »Vi tager den en gang til for prins Knud« henvendt til den åbenbart tungnemme Pittelkow, der i øvrigt »lever i et fiktivt univers, hvor han spiller fodboldkamp med sig selv.«

Senere kaldte han Pittelkow »vores munk derovre i hjørnet«, der under givne omstændigheder ville have »stået i en falset, som DR’s lydsystem ikke kunne tåle, og skreget.«

Læs endelig resten.

2 Kommentarer »

  1. Perfid tonetyranni.

    Comment by Janne — March 6, 2008 @ 5:37 pm
  2. Metz er en ubetinget usympatisk skiderik !

    Man vinder ikke kampe ved at kæmpe på modstanderens betingelser !

    Comment by Tolder — March 9, 2008 @ 7:39 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress