Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 535

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 542

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 578

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Helle Thorning Schmidt vil af med islam


Helle Thorning Schmidt vil af med islam

Multikultur, Politik, islam — Drokles on March 4, 2008 at 7:34 pm

Helle Thorning Schmidt har længe lagt op til en langsom og fredelig overgang til islamkritik. Det har været vigtigt for hende og resten af partiets ledelse at gøre overgangen fra den uansvarlige periode under Firebanden så nænsom som muligt for ikke at dele de to dybt forskellige fløje der udgør partiet. Med den megen virak som det er lykkedes Søvndal at samle om sin person har Helle Thorning måtte fremlægge deres plan aldeles for tidligt og sørge for at gøre det i et sprogbrug der ikke skulle efterlade nogen tvivl om seriøsiteten. Planen går i sin korthed ud på at gøre alvor ud af Søvndals opfordring til at “de” kan “gå ad helvede til” ved at tilbyde “dem” en hjemsendelsescheck.

Der er to grundlæggende men uudsagte præmisser for Helle Thornings plan om en hjemsendelsescheck, som hun gør rede for i et interview med DRs Politisk Debat. Først og fremmest opererer checken med begrebet hjem som en modsætning til Danmark. Det er ikke en check for alle der ikke måtte “ville” Danmark (rockere “vil” jo heller ikke Danmark), og for det andet retter den sig kun mod muslimer. Det vil sige, at der er et “os” og et “dem” og nogle af “dem” skal hjem fordi de ikke vil eller kan assimileres.

HTS: Men det er også et tilbud til alle dem som aldrig rigtigt er faldet til….(…)

- Hvor meget skal man have for at rejse hjem?

HTS: Det synes jeg vi skal kigge på. Hvad er det der skal til for at det virkelig er et reelt valg? (…) Og vi skal måske også give den [hjemsendelsescheck] til mennesker der allerede har fået statsborgerskab.(…)

- Men der er jo i nogle tilfælde tale om mennesker der er opvokset her i Danmark, er født her i Danmark. Det er vel noget andet at sige til dem at de skal rejse til et andet land med en check?

HTS: Jeg siger ikke at de skal rejse til et andet land med en check. Jeg siger at hver enkelt borger, der bor i Danmark skal helst være her af de rigtige årsager; fordi de ønsker at leve i Danmark, fordi de godt kan lide Danmark og danskerne eventuelt. Så det her er et bud om at hver enkelt skal gøre op med sig selv om man egentlig har lyst til at være i Danmark med al det demokrati vi har, al den frihed vi har. Er det det man ønsker? Og derfor skal hjhemsendelseschecken være af en størrelse så det bliver et reelt valg for de her borgere som ikke ønsker at være i Danmark. Hvorfor skal de være her?

Hvorfor skal de være her?, eller som man sagde dengang det var noget særligt at være chauvanist; hvad skal de her? Tonen har i sandhed ændret sig og Thorning anser problemet for værende af en sådan størrelse at prisen er underordnet.

Thorning benytter sig af specifikke og uspecifikke begreber i en uskøn sammenblanding der umidelbart nedtoner hendes grundsyn, men det efterlader i sidste ende ingen tvivl. Hendes check retter sig imod “hver enkelt borger“, og noget af det borgeren skal gøre op med sig selv er hvorvidt borgeren kan lide “danskerne eventuelt“. Borgeren og danskeren er i Thornings og Socialdemokratiets optik altså ikke sammenfaldene størrelser og man kan kun antage at en borger er en juridisk størrelse mens danskeren er en kulturel størrelse. Derfor har Thorning ingen problemer med at give dem til mennesker der er født og opvokset i Danmark, for det alene gør ikke dansk. I det lys får formuleringer som at demokrati og frihed er noget som “vi” har også en helt bestemt betydning.
Helle Thorning er bemærkelsesværdigt diffus omkring det at “de” skal rejse til et andet land. Hun har lige fortalt journalisten at hjemsendelseschecken ikke kun retter sig imod udlændinge men også retter sig imod danske statsborgere så, hvorledes skal man forstå hendes udsagn “Jeg siger ikke at de skal rejse til et andet land med en check“, hvis det ikke er fordi hun netop mener at de skal tage hjem. Når de skal rejse ud af Danmark behøver de ikke at tage til et andet land, hvis de kan rejse hjem, hvorfor hjem altså ikke er her. Muslimer der ikke ønsker at assimilere kan ikke blive danske og derfor hører de ikke til. For Thorning er Danmark det “andet land” og “hjem” er væk her fra.

Af gammel vane er der en del vrøvl, der endnu ikke er renset ud af den nyvundne erkendelse og det leder til noget sludder.

- Er det assimilisation du taler om eller er det bare integration?

HTS: Nej og det her er jo et valg som hver enkelt må foretage. Jeg synes vi må kunne leve i Danmark i et multietnisk samfund, hvor vi bestemt ikke har de samme normer alle sammen og ikke lever på samme måde. Men vi skal have et grundlæggende fællesskab der handler om at vi faktisk godt kan lide Danmark og alt det vi har fået bygget op igennem årene; vores værdier, vores frihed, vores demokrati. Alt det skal man have en vis positiv indstilling til, hvis man skal være i Danmark og jeg vil ikke tvinge nogen ud af landet. Jeg vil bare give et tilbud som er så godt så man for et reelt valg.

På spørgsmålet om hun vil assimilisation er integration svarer hun højst besynderligt blot nej. Hendes hjemsendelsescheck er jo i sig selv et opgør med integrationen idet den fordrer sindelag og ikke blot tilknytning til arbejdsmarkedet. Til engæld stryger hun direkte til istedet at lægge pres på “hver enkelt” og gøre det til deres sag. Men hun kommer ikke til at stå uforstyrret ved håndvasken længe, da det er hende der vil udstede checken. Hvad er det nemlig du vil betale for Helle?

Helle Thornig undervurderer også begrebet normer og anser dem tilsyneladende for frit svævende i forhold til kultur, eller “værdier” som hun kalder det. Det er jo således, at værdier og de deraf følgende normer bunder i kultur og religion så, hvad i alverden kan hun mene med sin snak om et multietnisk Danmark med fælles værdier? Forskellig enshed? Det er næppe andet end den obligatoriske politiske retorik man bevistløst lirer af når man som ansvarlig politiker gerne vil vise at man favner bredt. Men faktum er at Socialdemokratiet en gang for alle har lagt hovedet på blokken og erkendt at modsætningen mellem islam og Vesten og derfor også Danmark, ikke lader sig overvinde. Helle Thornings budskab til muslimerne kan jeg kun udlægge som: Assimiler eller skrid!

16 Kommentarer »

 1. Den sande lakmusprøve for HTS kommer først den dag, at hun åbent tager afstand fra menneskerettighedernes indhug i den nationale suverænitet.
  Sålænge man retorisk opretholder de internationale konventioner som noget helligt, har man frihed til at anlægge en hård og kompromisløs tone i den bløde værdidebat, uden at det kommer tilbage til en. Allerede forbeholdet om frivillighed — hun vil ikke tvinge og sikkert heller ikke lovgive — negerer den praktiske virkning af en skærpet kurs, fordi en skarp stillingtagen, der baserer sig på fortsat støtte til blød humanisme blot negerer sig selv.
  HTS udspil er derfor kun godt, for så vidt, at det for mange skeptiske socialdemokrater forstærker skellet mellem den humanistiske grundfiktion og virkeligheden. Man må derfor håbe, at den skeptiske S-vælger af frustration bliver til DF-vælger, når han opdager, at politikken ingen steder fører.

  Comment by PerH — March 4, 2008 @ 8:27 pm
 2. Drokles

  Hvor har du citaterne af Helle Thorning-Schmidt fra?

  Comment by Janne — March 4, 2008 @ 9:32 pm
 3. [...] Monokultur: Helle Thorning Schmidt vil af med islam [...]

 4. ja, ryk lige ud med det. det hun interviewes om, står her

  http://socialdemokraterne.dk/A-Socialdemokraterne-Integrationforfra-default.aspx?func=article.view&id=222690

  Comment by Steen — March 4, 2008 @ 11:55 pm
 5. Det er jo det rene racisme HTS går indfor. Kun muslimer kan få en ryg-og-rejse check? Jeg har f. eksempel sat mit hus til salg og er på vej til at forlade kongeriget for evigt. Jeg vil sgu da også gerne ha’ en lille skejs med på vejen. Især fordi en af grundene til at drager til USA er, at jeg ikke tror på, at de Europæiske grundlove er stærke nok til i længen at kunne modstå presset. Se blot på Holland. Så for mig er det farvel til Eurabia. Men gerne med et gyldent håndtryk fra den dejlige Helle. Noget må jeg vel for fanden få for alle de år med den Socialdemokratiske DR licens!

  Comment by chuck — March 5, 2008 @ 12:52 am
 6. Min fejl.
  http://www.dr.dk/P1/poldeb/politiskdebat.htm

  Comment by Drokles — March 5, 2008 @ 2:23 am
 7. 5. chuck

  Håber for dig du har valgt en delstat der ikke er blevet alt for inficeret med Islam .

  For Amerikanerne har fået deres at se til !

  Comment by Vivi Andersen — March 5, 2008 @ 1:29 pm
 8. Chuck hvor har du ret!! Jeg har länge overvejet at söge over atlanten af samme årsag, men jeg må sige den sidste bölge af uroligheder har väkket min kampånd! Fandme om de skal slippe af sted med det!
  Desuden syntes jeg også at det ser ud til at Danskerne i stigende grad er ved at föle sådan, og det er jo glädeligt.

  Så de skal ikke have en krone!! De skal have 5 kolde täer bagi. De kom for at söge sig en bedre tilvärelse, og gengäldte med vold og ballade. Skal de belönnes for det?? Nix! Bare afsted, vil oprindelseslandet ikke modtage dem, sättes de af på gränsen, så kan de sidde der og tänke over hvordan man opförer sig overfor mennesker der har givet en mad, husly, fred og uddannelse.

  Comment by Anne Marie Buch — March 5, 2008 @ 1:59 pm
 9. P.S.

  Amerikanerene skal nok klare sig. De har stadig deres overlevelsesinstinkter i behold.

  Comment by Anne Marie Buch — March 5, 2008 @ 2:00 pm
 10. Jeg flytter simpelthen tilbage til Californien, hvor jeg boede i 15 år. Iøvrigt tror jeg meget på den Amerkanske constitution. Men det er da dejligt at jeg stadig vil kunne følge med i det “hjemlige” på blogge som denne.

  Comment by chuck — March 5, 2008 @ 8:23 pm
 11. #9. Jeg håber du har ret men jeg tror desværre det kommer til at handle mere om hvormeget plads der er.
  Der er rent faktisk også et hav af PC feelers,i USA, der ikke har fattet en brik af hvad “vi” står over for.

  Comment by PB — March 7, 2008 @ 7:22 pm
 12. [...] Det røde forslag er det samme, men pakket ind i en ideologisk forklædning om at tilslutte sig en ide altså demokratiet istedet for at tilslutte sig fællesskabet, altså assimilering i nationen. Men det sigter som os racisters direkte mod muslimer, hvorfor det er integrationsordfører Astrid Kragh der forklarer. Mere tydeligt var signalet dog fra ideens ophav Socialdemokratiet, som formanden udtrykte det i marts  HTS: Men det er også et tilbud til alle dem som aldrig rigtigt er faldet til….(…)- Hvor meget skal man have for at rejse hjem?HTS: Det synes jeg vi skal kigge på. Hvad er det der skal til for at det virkelig er et reelt valg? (…) Og vi skal måske også give den [hjemsendelsescheck] til mennesker der allerede har fået statsborgerskab.(…)- Men der er jo i nogle tilfælde tale om mennesker der er opvokset her i Danmark, er født her i Danmark. Det er vel noget andet at sige til dem at de skal rejse til et andet land med en check?HTS: Jeg siger ikke at de skal rejse til et andet land med en check. Jeg siger at hver enkelt borger, der bor i Danmark skal helst være her af de rigtige årsager; fordi de ønsker at leve i Danmark, fordi de godt kan lide Danmark og danskerne eventuelt. Så det her er et bud om at hver enkelt skal gøre op med sig selv om man egentlig har lyst til at være i Danmark med al det demokrati vi har, al den frihed vi har. Er det det man ønsker? Og derfor skal hjemsendelseschecken være af en størrelse så det bliver et reelt valg for de her borgere som ikke ønsker at være i Danmark. Hvorfor skal de være her? [...]

 13. [...] Statsborgerskaber er ikke en menneskeret men et privilegium, og derfor er det helt rimeligt at lade umyndige børns mulighed for naturalisation bero på forældrenes synder. Målet med at begrænse naturalisationen af udlændinge er derfor at undgå optagelse af familier med indikatorer om dårlig sociale omstændigheder for ikke at børnene skal videreføre disse negative egenskaber i det nationale fællesskab. Princippet, der burde gælde er enkelt at administrere. Voksne får ikke tilkendt indfødsret, før de opfylder nogle bestemte betingelser, men hvor kriminalitet og flere års manglende selvforsørgelse idag kun udsætter naturalisationen må udgangspunktet fremover være det, at ethvert strafbart forhold af en nærmere bestemt grovhed på livstid diskvalificerer en udlænding fra nogensinde at blive dansker. Og det samme må rent logisk udelukke naturalisation af udlændingens umyndige børn. For hvis den voksne har fået børn i Danmark, og børnene har fået tilkendt indfødsret, bliver det jo praktisk umuligt senere at udvise den voksne, fordi der er umyndige børn med dansk indfødsret. Man kan ikke splitte familier uden alvorlige komplikationer, hvorfor umyndige børn af udlændinge som en helt naturlig følge ikke skal være berettiget til et privilegium, som alligevel kun kan udøves effektivt gennem tilstedeværelsen af deres forsørgelsespligtige voksne forældre. Danmark opererer modsat lande som USA ikke med den regel, at man er dansker, dersom man er født på statens terirtorium, og derfor kan og bør Folketinget opstramme reglerne for tilkendelse af indfødsret, sådan at samfundet kan begynde på at rette op på fortidens fejl. Socialdemokratiet har foreslået at give en pose penge til integrationsuvillige udlændinge, hvilket lyder meget sympatisk, men ordningen burde udstrækkes til alle anden- og tredjegenerations indvandrerfamilier med kriminelt afkom, sådan at folk får et tilbud de ikke kan afslå. For hvis man ikke opdrager sine børn til at overholde et minimum af værtslandets borgerdyder, bør man selvfølgelig alvorligt overveje, om man har valgt det rigtige land. Staten bør tilstræbe at fremme en intensiv tænksomhed i de familier, hvis afkom dagligt gør gaderne usikre. Det er aldrig for sent at forlade landet, eller som Villy Søvndal kunne udtrykke det - gå af helvede til. Men inden man glæder sig over, at S og SF er kommet på bedre tanker, er det klogt at erindre sig, hvad Socialdemokratiets LARS KRAMER MIKKELSEN udtalte i Folketinget tirsdag den 30 april 2002 under 2. behandlingen af L 151 (oversigt): Forslag til lov om indfødsrets meddelelse. (Kort bemærkning). Lars Kramer Mikkelsen (S): Man kan selvfølgelig have sine tvivl om, hvorvidt kommentaren egentlig er til hr. Søren Krarup eller den er til den danske befolkning, der må undre sig over at høre sådan en tale fra Folketingets talerstol på det her område. Det er egentlig heller ikke, fordi jeg har særlig lyst til at kommentere det, og det er egentlig heller ikke, fordi jeg har fornemmelsen af, at de argumenter, der vil komme fra talerstolen, er nogle, som vil gøre indtryk. For jeg har den opfattelse, at hr. Søren Krarup normalt er fuldstændig argumentresistent, når vi forsøger at forklare, hvad vores holdning på de her områder er. Men jeg vil da godt sige: Er det rigtigt, at vi i Socialdemokratiet mener, at folk ikke skal straffes to gange for den samme forbrydelse? Hvis man har udstået sin straf, og man har fået en såkaldt, lad os kalde det karenstid for at kunne søge dansk statsborgerskab på lad os sige 10 år, så mener vi ikke, at folk skal straffes yderligere. Hvis folk på grund af, hvad ved jeg, afasi, døvhed eller andre aldersbetingede sygdomme ikke kan indlære dansk, så mener vi ikke, at de skal straffes yderligere ud over den sygdom, de har pådraget sig. [...]

  Pingback by Indfødsret er et privilegium « Borgerlig Kritik — September 15, 2008 @ 8:40 pm
 14. [...] Jeg synes I skulle pakke sammen og flytte hjem til jeres familier. Hvis det drejer sig om penge kan i hver især få en rund million, det tror jeg der er stemning for. [...]

  Pingback by Monokultur » Lad os skilles — February 12, 2009 @ 9:14 am
 15. [...] (Helle Thorning-Schmidt i DRs Politisk Debat, foråret 2008) [...]

  Pingback by JP Blogs: Kulturkløften — November 4, 2009 @ 11:32 am
 16. [...] Helle Thorning-Schmidt: Hjemsendelseschecken er også et tilbud til alle dem som aldrig rigtigt er f… [...]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress