Den palæstinensiske myte

Diverse — Drokles on November 20, 2006 at 6:22 pm

hed et læserbrev i søndagens JP og det er en fryd at læse. Mangen en gang har jeg siddet i højrystede diskusioner, med maven fuld af øl og været frustreret over venstrefløjseres lemfældige omgang med historien (den type mennesker, der det ene øjeblik foragter Dansk Folkeparti og alt nationalt og for i det næste øjeblik at forsvare palæstinensisk terror ud fra en betragtning om at de har et særligt og ægte tilhørsforhold til et bestemt stykke land og at de kan betragtes som en gruppe, med tilhørende legitimitet.

Selv om en stor del af araberne kun havde boet i landet [Palæstina] i få år, har de fleste troet på myten, der nu bruges som grundlag for, at Israel skal give plads til de angiveligt 600.000 oprindelige flygtninge og deres mange efterkommere. I 1948, da Israel genopstod som stat, var der 600.000 indbyggere. Det næste par år kom 800.000 flygtninge til landet altså mere end en fordobling jaget ud fra muslimske stater. De er for længst integreret, mens palæstinensiske flygtninge stadig har flygtningestatus. Det skal holde hadet til Israel i live, har Syrien sagt. Derfor er de ikke blevet assimileret i deres egne nationer.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress