Det næste ugræs til at fyge…

Diverse — Drokles on June 20, 2014 at 11:58 pm

I Jyllands-Posten kan man læse at Ebola-udbruddet i Vestafrika er ”fuldstændig ude af kontrol

Ebola-udbruddet i Vestafrika er langt fra overstået og vil nok blive det hidtil værste, lyder det fra Læger Uden Grænser.

Selv om der har været tavshed omkring ebolaudbruddet i Vestafrika de seneste uger, er det ikke slut endnu. Tværtimod.

Over 330 personer i ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO døde som følge af virussygdommen i Guinea, Sierra Leone og Liberia.

Og nu advarer Læger Uden Grænser om, at organisationen ikke kan følge med.

Ifølge AP siger Bart Janssens, chefen for Læger Uden Grænsers operationer, at udbruddet er “fuldstændig ude af kontrol”.

Søren Espersen advarer klogt i Information

Presset fra afrikanere, som uden gyldig rejsehjemmel forsøger at skaffe sig adgang til Europa, er stort. Det er dog ikke nyt, at denne trafik finder sted, for presset fra Afrika mod Sydeuropas middelhavskyster har været en realitet i umindelige tider – dog har man aldrig set en lignende tilstrømning, som inden for det seneste år, hvor anslået 60.000 er ankommet. Men i tidens løb har tusindvis af enkeltpersoner eller smågrupper forsøgt at smugle sig over Middelhavet og til Spanien – ofte via De Kanariske Øer eller Spaniens enklaver, Ceuta og Melilla, på Marokkos nordkyst – til Frankrig, til Italien – specielt den lille ø Lampedusa, som for tiden er nær bristepunktet – og ikke mindst til Grækenland, der er velsignet med et par tusind større eller mindre øer, som før i tiden snart sagt gjorde landet bevogtningsumuligt.

I de hundredvis af år, hvor denne illegale indvandring over Middelhavet fandt sted, var sagen dog alene en udfordring for de fire nævnte sydeuropæiske lande. Først med Schengen-traktaten – den aftale, som havde til formål at nedlægge grænsekontrollen, og som 26 lande i dag deltager i – er det blevet en sag for andre lande end de sydeuropæiske.

Heftig trafik i Kastrup

I marts 2001 blev det med Danmarks indtræden i Schengen altså også en sag af betydning for os.

Den Dublin-konvention, som skulle afbøde de største problemer med Schengen, idet den indførte reglen om, at det var ankomstlandet, som havde det fulde ansvar for den illegale indvandrer, er nemlig over årene langsomt blevet udvandet og ligegyldig. Dels er der en stor del af de illegale, som skiller sig af med identifikationspapirer, dels er der reelt ingen kontrol med, hvor indvandrerne rejser hen, efter at de først har sat fødderne på et EU-lands jord.Imens har Spanien opgivet deres grænser

Det er ikke for tidligt da Spanien har opgivet deres grænser

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress