Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Derfor bliver Informationslæsere så dumme


Derfor bliver Informationslæsere så dumme

Globalisering, Multikultur, Pressen, islam, venstrefløjen — Drokles on February 18, 2008 at 7:21 am

De læser nemlig Information! Avisen der uden at skamme sig lægger spalter til sludder som dette

Det er en udbredt misforståelse, at islam står i modsætning til kvinders rettigheder, mener Asma Khader, generalsekretær i Jordans Nationale kvindekomité (JNCW) og koordinator i den feministiske tænketank Sisterhood is Global Institute. Selv er hun kristen, men hendes opvækst i Jordan har givet hende et stærkt og positivt tilhørsforhold til islamisk kultur.

“Selv om nogle samfund har tacklet ulighederne bedre end andre, møder kvinder de samme udfordringer i hele verden, uanset religion, kultur og traditioner. Patriarkatet er over alt,” siger Asma Khader, der mener, at religion er et redskab, der kan bruges på mange måder. “Det hænder at religion bliver brugt til at legitimere undertrykkelse og uretfærdighed af de mandlige magthavere, som tror, at kun de kan forstå og fortolke eller implementere religionen og tvinge andre til at forstå teksterne på deres måde,” siger Asma Khader, der i sidste uge var i Danmark i forbindelse med det dansk-jordanske program ‘Engendering the public sphere’. Et samarbejdsprojekt mellem JNCW og KVINFO, som er finansieret af Det Arabiske Initiativ. “Jordan, Sudan, Yemen, Iran - det er alle muslimske lande, der har islam som hovedkilde, den eneste kilde eller en af kilderne til lovgivningen. Men lovgivningen i disse lande er meget forskellig, og hvordan kan vi forstå det,” spørger Asma Khader og svarer selv: “Det viser, at det ikke kun handler om religionen i sig selv, men om den måde mennesker forstår, bruger og fortolker religionen. Og politik har stor betydning i denne sammenhæng. Den ekstremistiske mentalitet er blevet opmuntret af folk med interesser i en bestemt samfundsorden, selv af vestlige magter.” (….) I 60′erne, 70′erne og starten af 80′erne i min region, så man ikke indhyllede kvinder med nedslåede blikke, som man ser nu. Efter min mening er det en politisk beslutning snarere end en religiøs at tildække sig. Det var en reaktion mod angreb og besættelse af muslimske lande, en selvforsvarsreaktion fra magthaverne i muslimske lande,” siger Asma Khader…..

Hvorfor er det kun i islamiske lande man ser den slags, hvis det ikke er islam og hvorfor kan den slags kun føres igennem med islamisk logik hvis det ikke er islam? Om der er andre problemer end islam kan da være ganske interessant, men den monomane tilbøjelighed til at ville rense islam for alle anklager ender i massive løgne. Artiklen er ikke Informations egne ord, men en “ekspert” der uden kritiske spørgamål får lov at læse dagens tekst. En anden artikel mener at EU er afhængig af illegel indvandring.

“Når EU effektiviserer sin grænsekontrol, vil det blive sværere at komme ind i Europa. Det kan betyde, at efterspørgslen efter arbejdskraft vil stige,” siger Roger Plant, og fortsætter: “En af årsagerne til den enorme indvandring, som Europa oplever, er drevet af efterspørgslen efter arbejdskraft i de europæiske økonomier. Nogle sektorer har længe været funderet på illegal indvandring såsom landbrug og serviceindustrierne. Og de ville ikke kunne fungere uden.” Han bakkes op af Simon Steyne, senior rådgiver i Union Trade Congress, der organiserer fagforeninger i England. “Der er en modsætning i den globale økonomi, der går ud på, at kapital kan bevæge sig frit over grænserne, men det kan arbejde ikke,” siger Simon Steyne. Han mener, at både legale og illegale indvandrere spiller en central rolle i europæisk økonomi.

Her må man lige skyde to bemærkninger ind. Først og fremmest er EU ikke afhængig fordi nogle sektorer er afhængige. Dansk Økonomi var jo heller ikke afhængig af 1. Verdenskrig fordi Gullashbaronerne var det. For det andet tages der ikke højde for at disse sektorer, såfremt de overhovedet er af interesse for europæisk økonomi, arbejdstunge som de er, ikke kan udvikle teknologier der overflødiggør mange arbejdere.

“Vores fødselsrate er så lav i Europa, at vi ikke kan finansiere vores velfærdsmodeller selv, så vi har brug for arbejde udefra. Hvis efterspørgslen efter arbejdskraft ikke bliver mødt, vil arbejdskraften komme ind andre veje,” siger Simon Steyne, der forudser en stigning i smugling og trafficking istedet. “Hvis grænserne bliver endnu bedre bevogtet, er det sandsynligt, at det vil kaste de illegale immigranter i armene på organiseret kriminalitet, så vi vil se en stigning i menneskesmugling og menneskehandel.” Organiseret kriminalitet

Vi kan intet gøre, ifølge Information, så du kan lige så godt sætte dig i sofaen og resignere.

“Det nytter ikke at have en migrationslovgivning, som ikke er justeret i forhold til den måde, arbejdsmarkedet fungerer på. Hvis grænsekontrollen bliver meget mere effektiv, så vil de europæiske regeringer være nødt til at gentænke deres strenge indvandringspolitik. Der vil blive en stigende efterspørgsel efter arbejdskraft, og det vil medføre store problemer og flaskehalse i de europæiske økonomier,” siger Roger Plant. Han mener, at Europa i stedet bør skabe nogle klare ordninger for udveksling af arbejdere mellem den rige europæiske del af verden og de fattige lande uden for Europa.

“ILO insisterer på, at en af de vigtigste langsigtede løsninger på illegal indvandring og menneskehandel er en meget klar styring af migrationen. Det er nødvendigt at have mulighed for legalt at komme ind i rige lande fra fattige lande - men det skal være i tråd med efterspørgslen efter arbejdskraft. Jeg advokerer ikke for åbne grænser.”

Ah ja, der kom den. Den stramme indvandringslov er urealistisk. Den nytter ikke, den fremmer mafiaen og den skader økonomien. Hvorfor nogen af indvandrerne skal være illegale for at understøtte EUs økonomi, som der lægges vægt på i overskriften, fremgår ikke af artiklen, men den illegale arbejdskraft udmærker sig ved at arbejde under mindstelønnen uden rettigheder af nogen art. Så præmissen er at en del af arbejdsmarkedet skal være under forhold der minder om stavnsbåndet. En tredie artikel konstaterer at eftersom de nyoprettede multietniske demokratier er endt i borgerkrig, ja så er det fordi etnisk udrensning er indbygget i demokratiet, eller folkestyret, som Information i et sjældendt anfald af nationalromantisk patos kalder det.

Det er en udbredt opfattelse, at indførelsen af demokrati fører til fred og stabilitet. Men spørger man sociolog og historiker Michael Mann får man sig en ubehagelig overraskelse. “Etnisk udrensning spreder sig over verden, når du har stræben efter demokrati, og hvor der er to - nogle gange tre - store etniske grupper, som kan fremsætte et sandsynligt krav på at få deres egen stat eller det hele af et delt territorium. Her bliver demokratiske valg til etniske konfrontationer, hvor den ene gruppe stemmer på det ene parti og den anden gruppe på det andet parti. Det kan blive meget farligt, og dét er situationen i Kenya i dag.”

Konklusionen er nok snarere at forskellige etniske grupper har meget vanskeligt ved at finde et fælles værdigrundlag at basere deres samfund på fordi der - forskellige! Og hvis der ikke er en tyran til at banke de genstridige på plads så slås de indbyrdes. Men det er ikke, som Information plæderer for, en følge af demokrati i sig selv. Men demokrati har selvfølgelig nolge forudsætninger.

“Morderisk etnisk udrensning, hvor hele folk, som bliver flyttet og nogle gange dræbt, er et moderne fænomen fra det sidste århundrede - og måske lidt til. Der var masse-drab i tidligere århundreder, men de var dikteret af krigens logik og ikke rettet mod at udrydde hele folk. Etnisk udrensning er et problem, der opstår i demokratiets tidsalder. Demokrati er den idé, at hele folket skal herske. Men ideen rejser et problem - for hvem er folket? På de europæiske sprog har vi to begreber fra græsk for folk. Det ene er ‘demos’, hvorfra vi har demokrati. Det andet er ‘ethnos’ eller etnicitet. Etnisk udrensning opstår, når der sker en forveksling af de to begreber, og hvor den dominerende gruppe i etnisk forstand hævder, at den har ret til staten - at staten essentielt er for eksempelvis tyskere, serbere, hutuer.” Derfor er der ifølge Mann historisk belæg for at hævde, at folkenes ret til demokrati og selvbestemmelse risikerer at udvikle sig til en etnisk kamp om magten. “Det er mest sandsynligt, at morderisk etnisk udrensning bryder ud i forandringsperioder mod demokrati. Det er ikke et kendetegn ved etablerede demokratiske samfund, som har udviklet måder at regulere konflikter mellem de forskellige befolkningsgrupper, og der findes ganske velfungerende multietniske samfund som Schweiz, Canada eller Belgien. Belgien er dog mere problematisk - men der er dog ikke massiv vold.”

Øhm, jeg tror snarere at det den multietniske drøm, der er brast. Tydeligt er det, at valget står mellem multietnicitet eller demokrati. Schweiz, Canada og Belgien er elendige eksempler på multietniske samfund da befolkningerne er af samme civilisation. Prøv istedet med cocktailen 30% tyskere, 30 % muslimer og 40% hutuer. Men som man på Information ikke vil se islam som et problem, vil man heller ikke se indvandring, ikke engang den illegale af slagsen, som et problem og man vil heller ikke se multikultureliteten som et problem. Problemet er i Informations sekteriske verden: Alt andet.

3 Kommentarer »

 1. Monokultur.dk: Sådan!!!

  Jeg har et stort ønske. Jeg ville utrolig gerne have Monokultur i min RSS-reader, men jeg kan ikke finde noget feed, der virker.

  Kan I ikke offentliggøre feed-adressen (altså ikke kun til de enkelte kommentartråde). Eller evt. maile den til mig? For I har da en, ikke? ;-)

  Comment by Rogge — February 19, 2008 @ 1:03 pm
 2. Ok. Monokultur har et feed, men det er kodet med ISO 8859_1, som ikke alle feedreaders kan læse. Selv om f.eks. Google Reader kan, ville det så ikke være en idé at følge UTF-8 (som vel også er standarden)?

  Comment by Rogge — February 20, 2008 @ 10:52 am
 3. Jeg aner ikke hvad “feed” og “readers” er men jeg prøver at få fat på Sobieski, det er ham der er den sagkyndige.

  Comment by Drokles — February 20, 2008 @ 10:36 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress