Systemet Neutzsky-Wulff

Diverse, Postmodernisme — hasselbaink on November 20, 2006 at 12:23 am

Erwin Neutzsky-Wulff, Erwin Neutzsky-Wulff, Erwin Neutzsky-Wulff - Erwin, Erwin, der er et eller andet ved det navn. Selv om det kniber med hukommelsen så var der noget med en bog om BASIC programmering fra de tidlige 80′ere. Jo, det er ham.

erwin-neutzsky-wulff.jpgSidst Erwin trådte ind i mit liv var i sommers, da slyngelstuen var samlet på den lokale bæverding for at høvle bajere. Som aftenen skred frem blev undertegnede viklet ind i en diskussion om islam og muslimer. Bølgerne gik højt, men det kammede ikke over og blev personligt, ligebortset fra én af mine gamle skolekammerater, der tilfældigt var dukket op. Han sad og mumlede i skægget om rascisme, nazisme, og sikkert nogle andre ‘ismer, og så mildest talt lidt agressiv ud. Et par af vennerne måtte da også spørge “hvem er ham der?“, og jeg svarede at det var ******, Gud er det det. Han ligner jo Erwin Neutzsky Wulff!” Ak, det er en sørgelig historie, på mange planer endda, men de havde ret; han lignede Erwin Neutzsky-Wulff. En svag sjæl med hang til det okkulte og esoteriske, bare uden Erwins evner til at sælge sig selv.

Til almen orientering er Erwin Neutzsky-Wulff den store mentor for en anden af tidens store intellektuelle letvægtere, nemlig Rune Engelbrecht Larsen. Desuden er han science-fiction forfatter, satanist, og stor modstander af kristen kultur. Lige som sin discipel, dyrker han væmmelsen ved dansk kultur:

Fra Information 22 okt. 2005:
At en etnisk gruppering, der havde en kultur, da vore forfædre klatrede rundt i træerne, repræsenterer en trussel for vores kulturløshed og i særdeleshed står i vejen for den bøllementalitet, man ønsker at inokulere i befolkningen, vidste allerede Joseph Goebbels.

Her er hvad jeg kalder det kulturradikale element for fuld hørm: Andre folk har kultur og ret til at udøve den, vi har ikke!
Neutzsky-Wulff er ikke bare okkultist, men også islam apologet. Det passer egentligt fint sammen, ligesom masochisme og sadisme. Meget apropos er SM noget Neutzsky-Wulff anser for grundlæggende i forholdet mellem mand og kvinde. Det ser vi nærmere på i en senere postering jf. forfatterens seneste mammutværk “Hjernen”.

Neutzsky-Wulff kan dog godt lire en genialitet af en gang imellem og respekt for det…

Fra samme:
Jeg giver heller ikke meget mere for 1970′ernes politiske korrekthed inden for min profession, der nu viser sig udelukkende at have haft til formål at sikre en plads på finansloven.

Desværre udryddes den opnåede respekt øjeblikkeligt når man læser udtalelser som disse:

Man synes nu i mellemtiden at have fundet en ny løsningsmodel for krisen i Mellemøsten, idet tallene på de irakere, der er døde på mystisk vis i amerikansk fangenskab, fortsætter deres himmelflugt.

Måske har Neutzsky-Wulff adgang via sin okkultisme til information vi andre ikke har, men hvor mange irakere er det lige der er døde i amerikansk fangenskab?

Fra EB:
- Synes du, regeringen er fascistisk?
- Lad mig sige det på den måde, at jeg ved, hvad mine gamle kolleger fra 70′erne ville kalde denne regering. Fascistisk ville være en af de pænere ting. For en halv snes år siden skrev jeg romanen ‘Døden’, hvor jeg prøvede at sandsynliggøre, hvordan den borgerlige pænhed og laden stå til kunne føre til regulær racisme og fascisme. Og det synes jeg, vi har set.

Værre end fascistisk, hvad Erwin? Kunne det være ’satanisk’? Nå nej, jeg mener ‘bestialsk’? Nej den går heller ikke, tænk dog på de stakkels dyr. ‘Dæmonisk’ måske… Nej, jeg har ikke tilsrækkeligt clairvoiante evner til at se ind i den borgerlige pænheds mørke.

Er der nogen som stadig tilægger Neutzsky-Wulff stor samfundsmæssig viden og dømmekraft, henviser jeg til dette læserbrev fra Information november 2005:

Flere koranskoler
Nu har indvandrerbanderne igen været på spil, og det er denne gang gået ud over en mand, der døde af sine kvæstelser. Dette må ophøre!
Vi må derfor forlange, at der skrides effektivt ind, så de unge kan komme væk fra den dårlige indflydelse og lære kulturværdierne at kende. Det må altså forventes, at der ydes massiv støtte til oprettelse af koranskoler, så disse lømler hurtigst muligt kan blive ordentlige muslimer.
“Vræng ikke ad andre eller gå med løftet hoved, for Allah elsker ikke den arrogante og forfængelige. Men gå stille og sænk stemmen, eftersom ingen lyd er så ubehagelig som lyden af skrydende æsler” (Koranens 31.sura).

Erwin Neutzsky-Wulff forfatter

Nu er der næppe ret meget der har bidraget til mellemøstens åndlige og intellektuelle armod i højere grad end Madrassa systemet (koranskolerne), hvor den verdslige og hellenistiske naturvidenskabelige tradition blev udrenset fra pensum allerede i 1400 tallet, for at man kunne spilde tiden på at lære koranen udenad i stedet. At Neutzsky-Wulff skulle ønske sådanne formørkede tilstande i Danmark tyder på en kortslutning af de helt store.

Engang rendte manden rundt iklædt en fernis af intellektuel respektabilitet, men efter en løjerlig TV optræden i forbindelse med muhammed-krisen må selv DR have indset det håbløse i at hive guruen ind i TV studiet og få en meningsfuld udsendelse ud af det.
For mere information om Erwin Neutzsky-Wulff og Rune Engelbrecht Larsen kan Weekendavisens portræt ‘Faklen brænder’ fra 25 aug. 2006 anbefales på det kraftigste.

Fortsættelse følger…

8 Kommentarer »

 1. Hvordan bærer han sig ad med at spise? Jeg mener, virkelig helt seriøst, når det er så besværligt at indtage sin føde, så sker der nogle omvendtheder i hjernebarken som gør at alt andet også bliver vanskeligt, og så resulterer det tilsidt i runelignende gestalter.

  Comment by Steenowitch — November 21, 2006 @ 5:50 pm
 2. Denne lattervækkende smørre satireudøvelse siger virkelig meget om kronikørens manglende evne til, at anskue samfundet og noget i det heletaget, med en humoristisk linse.

  De udtalelser, som den mindre udrustet skribent vrænger sin næse af, er jo utvivlsomt ENW’s indpakket sprødige sarkasme, som skal give ligesindede/inteligensmæssige ligeværdige, et lille spark i løgsovsen at grine ad.

  Men, naturligvis findes der også torskedumme skvatspader, som uskyldigt nok, ikke forstår en brik af hvad der forgår, og derfor begynder at skrive forhånende og uudholdeligt dårlige kroniker, som de lægger ud på deres, ligeså triste og ubegavede hjemmesider.

  Temmelig venlig hislen

  Medova

  Comment by Medova — May 10, 2007 @ 5:36 pm
 3. Er Erwin Neutzsky-Wulff’s livslange produktion af vrøvl og sludder virkelig bare sprød sarkasme? Det må jeg nok sige. I hvert fald er du Medova mere utvetydig i dit udtryk og det er da rart for så har vi en chance for at følge med.

  Comment by Drokles — May 11, 2007 @ 5:15 am
 4. Kære charmante Steenowitch

  Selv mener jeg ej, at ENW’s livslange produktion af ”vrøvl og sludder”, sporenstregs konstituerer blot sprød sarkasme. I hvert fald ikke hvis jeg skulle signalere mig med et utvetydigt udtryk.
  Og med association til ovenstående anklage, må jeg sige, at tiltalen varmer mit hjerte til langt endvidere kogetemperaturen. Da jeg tit og ofte bliver beskyldt for at have en uanskuelig dualistisk tendens i mine formuleringsmetoder, ser jeg utvetydighedsanklagen som en fænomenal fintmærkende kompliment. Mange tak.
  Men, i min tidligste comment, tykkes ej anskuelsen af Erwins forfatterskab, men blot de udpluk af udtalelser som litteraten selekterer at harcelere over. Jeg mener at det er skinbarligt for enhver, at eksempelvis læserbrevet om koranskoler, er betragteligt mere ment som spydsk skælmeri, end det egentlig er ment som et reelt forslag.

  Medova

  Dog, ellers tak for et interessant website, med en masse fængslende og kommentarindbydende læsestof.

  Comment by Medova — May 11, 2007 @ 9:47 am
 5. for boernene der aldrig har beskuet byen fra bjerget, kan bjergbestigerens udsagn om byens sande form og natur lyde absurd eller groteskt loegnagtig.

  men har manden paa bjerget ikke mere ret i sin observation i kraeft af at han ser des mere af byen end boernene der render forvirede rundt i dens straeder, optaget af byens daglige goeremaal og den politik der raader over disse ting?

  nej, vi maa og skal tage del i et koncensus, vores maske baeres, vores budskab fordummes ned til noget alle kan tage del i og vores argumenter kunne referer tilbage til et konkret laeserbrev.

  jeg finder folks reaktion paa erwins, efter min opfattelse, meget sande udtalelser saa uendeligt humoristiske, de er en konstant reminder paa menneskets stupiditet og vrangforestilling om at hans, menneskets, kultur og verdenssyn er det eneste rigtige i hele verden. for erwins udtalelser er sande, ud fra en associativ analytisk model. naar erwin snakker om mystiske doedsfald i amerikanske faengsler snakker han ikke om falske konkrete haendelser men maler et sandt billede af et land i en vestlig verden der hylder snyd fremfor aerlig handel, lukket spil fremfor aabent spil, og er paa alle maader gennemfordaervet af graadighed.

  saa giv lods fyrboeder, underhold mig dine smaa ubetydelige bemaerkninger! slangen skal nok bide kaempen i foden, det er vi flere der er ved at soerge for.

  Comment by en soegende — June 15, 2007 @ 5:01 am
 6. Tak for den nyfortælling af den gemene hob’s stirren ind i klippevæggen på gudernes skygger, mens filosofferne er dem der formår at dreje hovedet og se virkeligheden som den er. Jeg må sige at myten om pøblens falske bevidsthed lever i bedste velgående hos mange mennesker. For at blive i dit billede, så kan mangel på luft, som man ofte oplever på bjergenes tinder, give vrangforestillinger og proportionsforvrængninger. Det er op til os at bruge vores hjerne, der skulle Erwin også gøre, for at skille skæg fra snot. Vi kan ikke forudsætte sandsigere blandt os.

  Hvis der er en klar logik bag Erwins rablerier må det være som en discount-udgave af Dr. Mabuses testamente.

  Comment by Drokles — June 15, 2007 @ 2:50 pm
 7. du giver kun mening for folk som lever under gnostikernes demiurg, i illusionen. verden er nemlig primaert aand, og dette har konsekvenser. naar du siger bruge vores hjerne mener du vaere forstaaelige i et koncensus, fordumme sine tanker ned til ugeskriftets format, vaere slanger naar vi kan vaere drager. hell no!

  hvis man vil ha det fulde udbytte af erwins “rablerier” boer man sige farvel til demiurgen og alt hvad han kan byde dig af materielle ejendomme, laese “det overnaturlige” igen, og rejse videre ud i multiverset!

  Comment by en soegende — June 23, 2007 @ 11:20 pm
 8. Demiurg bilder sig ind at han er gud og ligger således mere på linie med Erwin og hans forvirrede menighed.

  Jeg havde på et tidspunkt betændelse et ømt sted og så udskrev lægen noget penicillin - og det virkede sgu fint.

  Derved kan man altså forme verden, men det gør ikke en til Gud. Derfor er det et forlag, der trykker hans bøger og de tidskrifter han skrev for. Hvad Erwin former ved jeg ikke, men han er ikke selv Gud og han har ingen indsigt i det guddommelige eller det åndelige.

  Comment by Drokles — June 24, 2007 @ 12:17 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress