Søndagsfilm

islam, venstrefløjen — Drokles on January 28, 2008 at 12:24 am

En glimrende film, der stiller det uskyldige spørgsmål, hvorfor venstrefløjen er optaget af nogle katastrofer (Israels behandling af palæstinenserne) frem for andre (arabernes behandling af palæstinensern, Darfur osv…).

7 Kommentarer »

 1. Vil næste række videoindslag handle om, hvorfor højrefløjen er optaget af nogle katastrofer frem for andre?

  Comment by Raapil — January 28, 2008 @ 9:26 pm
 2. Vi er optaget af katastrofer efter deres væsentlighe i modsætning til venstrefløjen der styres af deres ideosynkrasier. Israel-Palæstinakonflikten er det kongelige eksempel. Palæstinensernes lidelser er kun lidelser i forbindelse med Israel og jøder, mens de grusomheder de er ofre for i de arabiske lande ikke problematiseres med et ord.

  Comment by Drokles — January 28, 2008 @ 10:26 pm
 3. Glimrende film. Hvor er den blevet sendt? Var det ikke noget for DR? Eller er min naivitet for voldsom? Til Raapil! Hvilke katastrofer er optager højrefløjen mere end andre?

  Comment by J. Olsen — January 28, 2008 @ 10:34 pm
 4. Vi er optaget af katastrofer efter deres væsentlighed i modsætning til venstrefløjen der styres af deres ideosynkrasier.

  Højrefløjen er én stor idiosynkrasi, hvor alle konflikter, der involverer muslimer i ‘den ondes rolle’ fremhæves, mens konflikter som muslimer ikke er del af, eller hvor de er ‘ofre’, nedtones eller slet ikke omtales.

  F.eks. er kritik eller blot omtale af russernes grusomme fremfærd i Tjetjenien stort set fraværende hos højrefløjen.

  Comment by Raapil — January 29, 2008 @ 7:13 pm
 5. Du misser pointen Raapil. Filmen går ud på den sygelige optagethed af en enkelt konflikt (Israel/Palæstina), der i omfang og katastrofe ikke kommer på nogen som helst top ti.

  Motivationen er tilsyneladende palæstinensernes lidelser, men fokus er kun i forbindelse med Israel. De arabiske overgreb og massive undertrykkelse ignoreres, hvor man må konkludere at det ikke er palæstinensernes lidelse som sådan der er interessant, med mindre det sker i forbindelse med Israel. Det er altså Israel man har udpeget som en skurk og deri ligger det ideosynkratiske

  Nu bringer du mit ynglingsemne på banen nemlig islam. Min optaget af islam går på to ben. Først og fremmest for hvad jeg ser som en trussel mod mit land, mit hjem, det jeg har kært, altså hvad der er i min interessessfære.

  Dernæst på den idekamp der er globalt mellem det totalitære og det frie. Derfor slås der ikke ned i den samme konflikt, men hentes et utal af eksempler der tegner et mønster og dette mønster passer på en prik med det teoretiske forlæg som det står at finde i de hellige skrifter.

  Tjetjenien afspejler ikke at muslimer bliver forfulgt generelt i verden. Tværtimod er det generelle billede at muslimer forfølger alle andre og hinanden oven i købet og i Allahs navn.

  I de lande hvor der et muslimsk flertal går det tilsvarende dårligt og jo mere islam fylder i samfundet jo værre. Det er årsagsammenhæng, det totalitære udrydder alt andet og alt andet forstår i den absolut bredeste betydning.

  I de lande - fra Thailand henover Indien til Danmark - hvor der er et muslimsk mindretal er der terror i Allahs navn, terror der sigter mod bekæmpelsen af det urene der defineres som alt andet end det rene.

  Hvor islam går ind går hjernen ud og grusomhederne hober sig op.

  Jeg kan ikke lade være med at grine lidt af din sætning

  “…alle konflikter, der involverer muslimer i ‘den ondes rolle’ fremhæves, mens konflikter som muslimer ikke er del af, eller hvor de er ‘ofre’,…”

  fordi man burde forvente modstillingen ond/god, mens du kun kan svinge dig op til ond/offer.

  Comment by Drokles — January 29, 2008 @ 8:15 pm
 6. Hvis du tænker efter, Drokles, så ved du også godt, at ikke bare muslimer forfølger hinanden eller andre, men at også alle mulige andre kan være barbariske - vor egen ‘jødisk-kristne’ kultur inklusive.

  Det er det korte svar. Og da jeg er i anti-intellektuel mode, så gider jeg desværre ikke fuldføre de debatter, jeg sætter i gang :)

  Comment by Raapil — January 31, 2008 @ 12:01 am
 7. Det er ikke bare muslimer nej. Men overalt hvor der er muslimer er det det samme mønster af barbari og jo mere islam jo værre. Det er af den simple grund at islam ægger til vold som ingen anden religion ogt det er særligt slemt når den udgiver sig for Guds ufarvanskede ord.

  Og det er så min korte slutning.

  Comment by Drokles — January 31, 2008 @ 1:35 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress