Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Lad os få det valg


Lad os få det valg

Politik, Pressen, venstrefløjen — Drokles on January 23, 2008 at 12:03 am

Fra 180 Grader

Regeringen kan ikke i længden leve med et alternativt flertal, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og sætter dermed gang i valgrygterne.

Løsgængere og levebrødspolitikere skal tænke sig godt om, inden de udfordrer regeringen på asylaftalen. Sådan kan budskabet fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) udlægges, hvis man fjerner omsvøbet. På sit pressemøde i dag lod Fogh truslen om valg hænge i luften, beretter berlingske.dk.

Regeringen står til at komme i mindretal over asylaftalen, hvor oppositionen sammen med Ny Alliance, de to grønlandske mandater og løsgængeren Pia Christmas-Møller har flertal for en aftale uden om regeringen.

Eksperterne, sådan som de udråbes er mere i tvivl. Qvortrup åbner døren ifølge Nyhedsavisen

Han vurderer, at et valg er en mulighed, selvom han ikke regner det for ’særligt sandsynligt’. Han tror i hvert fald ikke, at Pia Christmas-Møller vil vælte regeringen i de kommende dage.

Men han ser muligheden for, at regeringen selv ”lader sig vælte” – og udskriver valg.

- Man må sige, at den bedste måde at presse Pia Christmas-Møller og Ny Alliance til at stemme for regeringens asyl-forlig lige nu er ved at true med et valg. For hvis der kommer et valg, så er der ikke meget der tyder på, at hverken Pia Christmas-Møller eller Ny Alliance findes på Christiansborg.

- Det plejer at være oppositionen, der truer med et valg, men her er vi i den lidt paradoksale situation, at det på bagvendt vis er regeringen, der kan true Pia Christmas-Møller og Ny Alliances fremtid, siger Qvortrup.

Mens Krause Kjær lukker den også ifølge Nyhedsavisen

…..et folketingsvalg er en drøm, der ikke bliver til virkelighed, lyder det fra politisk kommentator Niels Krause-Kjær.

- Det er blevet en almindelig opfattelse, at Ny Alliance vil blive skadet ved et folketingsvalg – og regeringen derfor kan true partiet. Men det tror jeg ikke på, siger Niels Karuse-Kjær til Avisen.dk

For nok ligger Ny Alliance til at ryge ud af Folketinget, men partiet er født på at holde Dansk Folkeparti ude af indflydelse.

- Og netop et valg på tre uger om asyl-politikken vil være med til at styrke Ny Alliance og skade regeringen. Den her magtkamp handler jo ret beset om, hvor meget magt Dansk Folkeparti skal have, siger Krause-Kjær.

Om der kommer et valg kan man aldrig vide, men Kjærs argument er direkte dumt. Ny Alliance gik til valg på at sætte Dansk Folkeparti uden for indflydelse og ikke nok med at de tabte, det vil sige at vælgerne hellere ville have VKO bevaret, så faldt cirkus Ny Alliance’s popularitet støt igennem valgkampen efterhånden som det stod mere og mere klart at der ikke var et politisk indhold og at ledelse såvel som kendisser var dybt uprofessionelle og indbyrdes uenige. Efter valget er de faldet yderligere i meningsmålingerne uanset, hvilke udmeldinger eller mangel på samme der er gjort.

Ny Alliances troværdighed kan ikke genoprettes og de befinder sig nu i en situation hvor flere af de lallende storbytosser der udgjorde deres grundlag forsager dem samtidig med at de interne uenigheder i ledelsen er blevet til direkte personlige stridigheder.

Naser, Gitte og Anders har brændt deres broer, deres karriere er i ruiner, de ved at skuden ikke kan vendes og Gitte og Anders hader hinanden. Der er intet håb om at de kan vende skuden, sætte en fast kurs og styre igennem modgangen. Ved den mindste chance vil de falde hinanden
i ryggen, hvis det kan give dem et lille håb om at redde deres politiske liv.

Øvelsen med den 3. vej - eller hvad den nu kaldtes - gik ud på at kapre en masse borgerlige vælgere, de anstændige og dermed fravriste Dansk Folkeparti eneretten til regeringen. Det mislykkedes og de borgerlige vælgere har set hvad der var svagheden i den konstruktion. Den 3. vej er stendød.

Tilbage står det klassiske opgør mellem VKO og opposition - om asylpolitiken! Ved det forrige valg gjorde alle de største anstrengelser for at det skulle handle om alt andet end indvandrere, asylanter, integration og terror og med en hidtil uset kampagne i de velvillige medier for at fremstille alternativet til Dansk Folkepartis indflydelse som et lykkeligt mål i sig selv fik Dansk Folkeparti en fremgang. Ikke en stor fremgang, men en fremgang. Hvordan vil det gå når Dansk Folkeparti er på hjemmebane?

Der er intet sket med V og K, regering ligger og flukturerer stabilt omend lidt træt. Men hvad er de oppe imod? Socialdemokraterne har lige nedsat en rød skole i et forsøg på - ja at få Ritt i centrum - men mange af deltagerne har taget det alvorligt for at finde årsagen til deres manglende succes. Med andre ord vil de starte en valgkamp med at indrømme at de åbenbart ikke har en politik. Sidste gang var de på hjemmebane og selv om alle var begejstrede over Helle Thorning, som en fremragende campaigner, som det hed med poppet sans for amerikansk valg-lingo og at valget handlede om velfærd gik de tilbage.

Radikale Venstre solgte al troværdighed da de desparat valgte at lade som om de afgrundsdybe uenigheder med Socialdemokratiet om asyl og indvandringshalløjet ikke var et større problem. Det gik fordi Vestager var ny og valget kom pludseligt. Hun er ikke længere ny, utilfredsheden med knæfaldet har været luftet og resulterede i en selvstændig politik - den går ikke en gang til. Det vil sige af SR ikke står som et alternativ og dermed bliver det svært at forestille danskerne overlade dem magten.

Hvad der skulle bære SR frem til en regeringspost det på trods er Villy Søvndal: Tidens mand i skysovs på venstrefløjen. Problemet er at hans øgede magtposition i sig selv udhuler Socialdemokratiets troværdighed. Så ikke nok med at han hugger deres stemmer, så skræmmer han også mange af de resterende over i den borgerlige lejr. SF lever af at sælge urealistiske drømme der giver selvgode følelser og det underminerer Helles forsøg på troværdighed. Villys succes gør indvendingerne mod VKO sekteriske.

Man skal huske på at VKO vandt det seneste valg mod de sværest mulige odds; temaet var velfærd, medierne avokerede for et skifte og danskerne blev præsenteret for et borgerligt alternativ, hvilket havde en good-cop-bad-cop logik over sig. Denne gang er alle skud i bøssen brugt og mens at VK står som de plejer har O ladt sine kanoner til en bredside mod den uansvarlige asylpolitik. Lad os få det valg.

9 Kommentarer »

 1. Enig.

  Comment by Kimpo — January 23, 2008 @ 1:51 am
 2. Der bliver ikke valg. Ny Allaince skal nok ‘falde til patten’, år Fogh bare ryster lidt med valg-sablen.

  For Nasar Khadar og NA er et valg nu det absolut værst tænkelige tidspunkt for dem. I søndags kunne alle medier fortælle den opsigtsvækkende historie, at forfatter Kristian Ditlev Jensen har meldt sig ud af NA og nedlagt sit Folketingskandidatur. Uden denne Fynske stemmesluger har NA ikke skyggen af chance for at overvinde spærregrænsen.

  Et stort tab for ikke bate NA, men også Dansk politik generelt, at Ditlev Jensen nu har trukket sig.

  Comment by JensH — January 23, 2008 @ 12:19 pm
 3. Jeg tror at du har ret JensH, men situationen er ustabil. Det bliver ikke første gang at løsgængere og lykkeriddere og almidelige politiske idioter prøver at markere deres flygtige magt og det kan regeringen ikke leve med længe. Derfor er det bedst at tage valget så hurtigt som muligt mens forudsætningerne er de bedste.

  Comment by Drokles — January 23, 2008 @ 2:33 pm
 4. Lige en opdatering: Sakset fra Jarl Cordua

  “Positivt er det, at den trinde forfatter Kristian Ditlev Jensen har forladt partiet i protest mod, at NA erklærer sig for borgerligt. Med niogfyrretyve stemmer på Fyn ved Folketingsvalget, så er det – med al respekt – næppe noget, der vælter læsset for Alliance.”

  Så ham overlever partiet somend nok endda. Og et valg bliver det formentlig ikke til.

  Comment by EAM — January 23, 2008 @ 3:18 pm
 5. Hovsa; turboslåfejl *såmænd skulle der stå

  Comment by EAM — January 23, 2008 @ 3:19 pm
 6. -> #4 + 5 EAM

  Nu var lige det om Kristian Ditlev Jensen ment som en joke. Jeg havde læst at han kun fik 43 stemmer, hvilket gør det temmelig komisk, at han laver sin udmeldelse af NA til en offentlig sag. Jeg tror faktisk ikke Dansk politik har lidt det store tab ved hans exit. Som 180grader.dk indledte en leder for ca. et halvt år siden (frit efter hukommelsen):

  “Ingen erhvervsgruppe har nemmere ved at få deres politiske meninger ud i medierne som kunstnerne, og ingen gruppe har så uendeligt lidt at byde på rent politisk.”

  Men jeg fik da et i at NA ville ‘falde til patten’ ved truslen om et valg.

  Comment by JensH — January 23, 2008 @ 7:44 pm
 7. aha pardon.
  Når man nu iøvrigt har set du(JensH) poster vakte det også undren :-)

  Comment by EAM — January 24, 2008 @ 5:38 pm
 8. Ditlevs bortgang er en markering af et skred i tiltroen og det er samtidig et offentligt mistillidsvotum. Selv om tiltroen til Ditlevs evner som politiker har været ringe på Fyn, har han nok en del mennesker i København der stadig mener at han har noget interessant på hjerte. Han skriver jo bøger….

  Comment by Drokles — January 25, 2008 @ 4:43 pm
 9. -> #8 Drokles

  “ok en del mennesker i København der stadig mener at han har noget interessant på hjerte. Han skriver jo bøger…”

  Ja, hans afgang fra NA har sikkert nok gjort et indtryk i cafe-segmentet (eller Politken-segmentet), men dette segment er vel ikke ret stort, eller hur?? Jeg vil da ikke ligefrem kalde det en ‘folkebevægelse’.

  Comment by JensH — January 25, 2008 @ 6:43 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress