Mary er en god pige

Diverse — Drokles on January 19, 2008 at 9:01 am

mary_i_tr_jen_317884m.jpg

Fra EkstraBladet

Kronprinsesse Mary følger i svigermors fodspor og bliver hjemmeværnsmand. Hun er for tiden ved at tage en del af hjemmeværnets grunduddannelse. Det oplyser hoffet.

(…)

Derudover har hun været på skolebænken for at få orienteringer om hjemmeværnets rolle i det såkaldte totalforsvar og samarbejdet med blandt andet politiet.

Og så ser hun også goodt ud i uniform.

9 Kommentarer »

 1. Mary er ok i dette tilfælde. Men hun smisker for den patriarkalske muslimske skik som gør kvinder til andenrangsmennesker ved at dække kvinder til. Det har Mary vist da hun drog til Vollsmose og i mere end en forstand omfavnede tildækkede kvinder. Mary har accepteret at i religiøse kredse er det ok at behandle kvinder som det køn der kun er det halve værd af manden. Det syn på kvinder som Mary viser her, kunne jeg godt undvære hos hende.

  Comment by Janne — January 19, 2008 @ 11:15 am
 2. Mary svigter fordi hun glemmer de kvinder der kommer i klemme netop på grund af religiøse skikke der diskriminerer kvinder. Hun kan åbenbart ikke selv se at hun med sin accept af tildækning af kvinder og sit knus til tørklædedækkede kvinder har blåstemplet kvinders underdanige stilling i nogle religiøse kredse. Marys handling og signal kan misbruges til social kontrol af kvinder der ikke ønsker at være tildækket og som mistrives under tørklædetvang. Præsterne i Iran og Saudi Arabien må fryde sig over Marys positive syn på tildækning af kvinder.

  Comment by Janne — January 19, 2008 @ 11:53 am
 3. Ja, det er dejligt - ja, nærmest befriende at føle, hvor lidt der skal til at tø et gammelt reaktionært røvhuls bundfrosne hjerte op. Har kongehuset igen forstået, hvorfra kilden til deres bevarelse springer? Tror det næppe.

  Men derfor er det nu alligevel dejligt at se en smuk determineret kvinde i nationens tjeneste.

  Comment by Overlæreren — January 19, 2008 @ 12:35 pm
 4. Ja, det er dejligt - ja, nærmest befriende at føle, hvor lidt der skal til at tø et gammelt reaktionært røvhuls bundfrosne hjerte op. Har kongehuset igen forstået, hvorfra kilden til dets bevarelse springer? Tror det næppe.

  Men derfor er det nu alligevel dejligt at se en smuk determineret kvinde i nationens tjeneste.

  Comment by Overlæreren — January 19, 2008 @ 12:37 pm
 5. #1 Janne:

  “”Men hun smisker for den patriarkalske muslimske skik som gør kvinder til andenrangsmennesker…”"

  Ja, Janne, det gør hun ganske sikkert. Hun er dermed som 50-75% af alle gode, anstændige, borgerlige mennesker (som ellers elsker Danmark) - men som ikke har læst Uriasposten og andre gode blogs i nogle år, og som derfor ikke kender sandheden.

  Giv hende en chance. Vi har brug for forsvarsvilje, helt ind på slotspladsen….

  anti-sharia

  Comment by anti-sharia — January 19, 2008 @ 1:50 pm
 6. anti-sharia

  Det var måske lidt firkantet sagt, for jeg kender ikke Marys bevæggrunde. Men hendes handling kan tolkes som en accept af (knæfald for) religiøse diskriminerende skikke f.eks. tildækning af kvinder, og det kan jeg ikke acceptere.

  Jeg har respekt for Mary ellers.

  Comment by Janne — January 19, 2008 @ 3:12 pm
 7. anti-sharia

  Det var måske lidt firkantet sagt, for jeg kender ikke Marys bevæggrunde. Men hendes handling kan tolkes som en accept af (knæfald for) religiøse diskriminerende skikke f.eks. tildækning af kvinder, og det kan jeg ikke acceptere.

  Ellers har jeg ikke noget at indvende i.f.t. Mary

  Comment by Janne — January 19, 2008 @ 3:14 pm
 8. Har bloggen hikke?

  Comment by Janne — January 19, 2008 @ 3:18 pm
 9. Mary repræsenterer Kongehuset, der skal være samlingspunkt for hele nationen og de der har opnået statsborgerskab.

  Så vidt jeg husker havde Mary sit hår frit flagrende i Vollsmose og det var det enkelte individ hun gav et knus.

  Bloggen er lidt mærkelig nogen gange.

  Comment by Drokles — January 20, 2008 @ 9:01 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress