Fremtidens Europa

EU, Historie, Multikultur, islam — Drokles on January 16, 2008 at 7:31 am

Fra Berlingske Tidende

Balladen for to år siden omkring Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed blev pisket op af medier i både Europa og Mellemøsten.Det sagde Stormuftien af Syrien, Ahmad Bader Hassoun, da han i dag var ærestaler i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Stormuftien var indbudt til at tale for EU’s folkevalgte forsamling i anledning af ’året for interkulturel dialog’, som EU har udnævnt 2008 til at være.

(…)

- Det var en konflikt mellem en maler og enkelte individer. Nogle massemedier gjorde sagen til et spørgsmål om undskyldninger til Danmark, sagde Hassoun, der ifølge internationale nyhedsbureauer tilføjede, at han ’fordømmer’ tegningerne, som han kaldte ’misbrug af ytringsfrihed’.

- Disse tegninger blev tillagt større betydning, end de burde, sagde stormufti Hassoun, der sagde, at ’medier i Europa og i den islamiske verden ønskede at se en konflikt’.

Heldigvis var der ikke enighed om denne udvikling med religiøse ledere på parlamentets talerstol ifølge Kristeligt Dagblad

Knap halvdelen af Europa-Parlamentets medlemmer udvandrede i går i protest mod, at stormuftien af Syrien, Ahmad Badr El Din El Hassoun, skulle tale i parlamentet. Muftien var inviteret som et led i EU’s beslutning om at gøre 2008 til året for interkulturel dialog.

Desværre handlede det ikke så meget om muftien

Et af de medlemmer, der udvandrede i går, var socialdemokraten Britta Thomsen, som betegner det, hun ser som blandingen af religion og politik, som ”helt forkert”.

– Jeg frygter, at det her kun handler om, at formanden vil have kørt paven på banen, siger Britta Thomsen med henvisning til, at parlamentsformanden, den tyske kristendemokrat Hans-Gert Pöttering, er praktiserende katolik. 

Opløsling og vidtløftighed er en iboende del af EU. EU’s eneste fornuftige funktion er at skabe et gennemskueligt marked til glæde for økonomien. Men EU er ikke et land, det er ikke en kultur, har ikke fælles sprog og har intet fællesskab. Fordi der ikke er en uudgrundelig kærlighed til det værende og en deraf følgende solidaritet der danner det forpligtende fællesskab er der heller ikke nogen ansvarlighed. Der er derimod en platform for moralisme og visionære projekter der sætter alle borgeres sikkerhed på spil. Ingen EU-parlamentariker kan tale til europæerens følelse fællesskab med udgangspunkt i nogen virkelighed og griber derfor istedet til fantasien og fantasteriet. Overdragelse af politisk magt til EU den sikre vej til opløsning og deraf følgende totalitarisme.

Europa-Parlamentets formand, den tyske kristdemokrat Hans-Gert Pöttering, sagde i sin velkomst til stormuftien, at dialogen mellem Europa og den muslimske verden må og skal lykkes.

Der er en klar ide hos formanden og hans afstumpede håndlangere at de kan skrive historie. Men historien er ikke en ønskeseddel. Historien er ubarmhjertig og man må erkende nødvendigheden og påtage sig ansvaret for at værne om det man elsker hvis man ikke vil gå til grunde. Næsten alle frihedskæmpere forsvandt ydmygt ind i glemslen efter befrielsen, alene med deres traumer, for det var landet og det bestående de elskede. EU’s projektmagere vil hellere indskrive sig i historien om det så bliver som dem der falder på knæ for den islamiske invasion for der er ikke noger bestående de kan elske og derfor elsker de kun sig selv.

3 Kommentarer »

 1. “Europa-Parlamentets formand, den tyske kristdemokrat Hans-Gert Pöttering, sagde i sin velkomst til stormuftien, at dialogen mellem Europa og den muslimske verden må og skal lykkes.”

  Jeg får ikke mere tillid til EU, når jeg læser hvordan EU parlamentarikere lefler for islamister.

  Comment by Janne — January 16, 2008 @ 10:04 am
 2. Off topic:

  Hvis I ikke så det, burde I holde øje med en evt. genudsendelse (eller kontrollere om det ligger på DRs hjemmeside) af Clement Kjærsgaards interview af republikaneren Tom Tancredo. Det var meget interessant. Han udtrykte også bekymring for Europas fremtid.
  “Europa er fastlåst i multikulturalismens kult” tror jeg han udtrykte det….
  Det er ham der har bragt illegal immigration på dagsordenen i USA.

  Comment by EAM — January 16, 2008 @ 12:23 pm
 3. Hvad rager Mellemøstens religioner os?
  Smid dem ad Helvede til.

  falkeøje

  Comment by falkeøje — January 16, 2008 @ 6:49 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress