Økumeni

islam — Drokles on January 7, 2008 at 6:19 am

I lyset af den fred som katolikkerne og muslimerne indgår på de bonede gulve, så er dialogen allerede igang på græsrodsniveau. Fra Kristeligt Dagblad

Siden Taleban blev fjernet fra magten af amerikanske tropper i 2001 har landet oplevet en periode med stor handlefrihed - også for missionærer og frivillige organisationer. Og det kan det muslimske råd ikke forlige sig med.

- Rådet er bekymret over aktiviteterne blandt visse missionærer og ateister og mener, at de strider mod den islamiske sharialov, forfatningen og landets politiske stabilitet, lyder det i rådets udtalelse ifølge Reuters.

Truer med katastrofe
- Hvis de ikke hindres, vil der opstå katastrofer, som ikke bare vil destabilisere landet, men regionen og hele verden.

Ifølge et af rådets medlemmer Ahmad Ali Jebrayeli, som også er medlem af parlamentet, holder ukendte kristne missionærer til i Kabul og i provinserne for at konvertere befolkningen.

Kristne afviser mission
- Nogle frivillige organisationer opmuntrer dem til at konvertere, giver dem bøger (Bibler) og lover at få dem ud af landet, sagde han til Reuters fredag.

Adskillige hjælpeorganisationer i landet har tætte bånd til kristne organisationer, men de afviser, at de missionerer i landet.

Konvertering er synd til døden
Ifølge strenge fortolkninger af islam - som praktiseres i Afghanistan - er konvertering fra islam en synd, som bør straffes med døden. Og det har Taleban gjort alvor af.

At det er en dødssynd at konvertere er ikke noget Taleban finder på, det er simpelthen almindelig islam. Der er ingen forudsætning for dialog når udgangspunktet er at man fortjener døden hvis man skulle skifte mening, så hvad fanden har paven tænkt sig?

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress