Man taler ikke fred med sine venner

EU, islam — Drokles on January 5, 2008 at 11:57 am

Her er noget der får det til at løbe koldt ned ad ryggen. Fra Kristeligt Dagblad

 Idéen om en dialog mellem Vatikanet og ledende muslimer har været på tale, siden pave Benedikt XVI stødte på heftig muslimsk kritik efter sin tale i Regensburg i september 2006. Nu ser det omsider ud til, at idéen vil blive realiseret.

Ifølge Vatikan-dagbladet L’Osservatore Romano vil tre ledende muslimer komme til Vatikanet i februar for at planlægge et møde, der skal finde sted senere på foråret, sammen med repræsentanter fra Vatikanet. Der er ikke fastsat en dato for dialogmødet mellem repræsentanterne, men indholdet er planlagt.

– De tre emner, der vil blive diskuteret på mødet, er respekt for enhver person, tværreligiøs dialog og hvordan den yngre generation kan lære om tolerance, siger siger kardinal Jean-Louis Tauran, der er ansvarlig for Vatikanets Råd for Tværreligiøs Dialog.

Vatikanets initiativ bliver positivt modtaget af mange af de muslimske ledere, der var med til at kritisere paven for talen, hvor han citerede en middelalderlig tekst, der anklager islam for at sprede sig ved hjælp af vold.

(…)

I brevet står der blandt andet: “Vi beder kristne om at sætte sig sammen med os og bruge det grundlæggende i begge vores religioner. Lad dette fælles grundlag blive grundlaget for al fremtidig tværreligiøs dialog mellem os”. De muslimske leders brev til paven var oprindelig underskrevet af 38 muslimske ledere. I dag er antallet steget til 138.

– Nu har paven accepteret det muslimske initiativ og hyldet det. Vores initiativ beviser, at islam er en fredselskende religion. En dialog vil bidrage til at indskrænke kløften mellem de to religioner, siger Faisal Mawlawi, der er vicepræsident for Det Europæiske Råd for Fatwa og Forskning.

Det Europæiske Råd for Fatwa og Forskning? What?

Det er ikke mærkeligt at der er stor opbakning i den muslimske verden og at dømme efter de religiøse lederes formuleringer betragter de det allerede som en sejr ikke for freden men over vesten.

At man kæmper for sin tro eller sin religion er kun ganske logisk men at kæmpe for religion i sig selv er direkte afstumpet. Det giver ingen mening, andet end at det ene bærer det andet med sig. Alliancen mellem islam og Vatikanet kan kun være uhellig for den eneste fælles interesse er ønsket om at erobre magt over os, ateister som lutheranere. Vi er Polen mellem Hitler og Stalin. Det er en infam trussel mod vor civilisation og vores frihed.
Jeg vil ud af EU! Jeg er ikke et sekund i tvivl om hvor stort et pres den fordømte katolske kirke vil lægge på det frie Europa for at give indrømmelser til islam i “fredens” tjeneste. Vi er gennem EU syltet ind i katolsk tænkning og bureaukrati, der gennem økonomisk støtte og sanktioner, kommisioner og love dikterer hvordan vi skal tænke. Moralismens mørke horder marcherer med Satan i hånden.

6 Kommentarer »

 1. og hvordan den yngre generation kan lære om tolerance

  Jeg fornemmer at meningen her er at den yngre generation er begrænset til vestlige unge. Det kunne ellers være interessant at lære den yngre muslimske generation tolerance…

  Den yngre vestlige generation, og desuden hovedparten af den vestlige befolkning er allerede alt for tolerante overfor intolerance. For sin egen skyld, og for hele Vestens skyld, skal den yngre vestlige generation lære at sige fra, og ikke underkaste sig den yngre muslimske generation.

  Med hensyn til Vatikanet, så er det bare et opportunistisk forsøg på at ride med på den muslimske afsekulariseringsbølge. Ikke særlig klogt gjort.

  Comment by Mallebrok — January 5, 2008 @ 1:47 pm
 2. Det löb også koldt ned ad min ryg, når jeg läste det. Nu har jeg en tid tänkt at melde mig ud af den Svenske kirke og blive katolik, ikke fordi at jeg er specielt troende men mest overtroisk og vil for sikkerheds skyld höre til en kirke. Og den fornuftige pave var jeg meget imponeret af i begyndelsen. Ak hvor er jeg skuffet.

  Comment by Knute — January 5, 2008 @ 3:06 pm
 3. Dette sammenrend af mandslinge der repræsentere volds idelogien islam og den mandsfikserede katolske møg kirke, glemmer at invitere et par kvinder og ateister, så de kan få et mere “nuanceret” billed af virkligheden!
  Vi er efterhånden mange, der ikke gider dem.
  De kan for at få “sympati” i fællesskab udstede en fatwa, der forbyder DEM SELV at blande sig i politik og samfundsforhold.
  Og så ellers skrubbe tilbage til deres mandshørmende moskeer og kirker.

  Comment by li — January 5, 2008 @ 5:19 pm
 4. “ores initiativ beviser, at islam er en fredselskende religion”

  Og skulle de dumme vesterlændinge have svært ved at fatte det budskab hjælper det altid at holde en pistoæ for panden af dem.

  EU har forlængst overgivet sig, og nu også vatikanet. Det ser sgu sort ud for det kristligt vestlige Europa.

  Comment by JensH — January 6, 2008 @ 4:17 pm
 5. ”EU har forlængst overgivet sig, og nu også vatikanet”, skriver JensH.
  EU har da direkte samarbejdet med de islamiske lande siden 70´erne og åbnet Europa for en islamisk folkevandring.
  Den tidligere pave gik varmt ind for EU og dets projekter: han rejste til Polen for at overtale sine landsmänd til at stemme sig ind i EU, skönt der var en del skepsis i befolkningen

  Comment by Gertrud — January 7, 2008 @ 12:37 am
 6. [...] Domprovst Steffen Ravn Jørgensen har googlet lidt på et par af de 138 islamiske lærde underskrivere af det såkaldte fredsbrev til den kristne verden. Fra Kristeligt Dagblad EN ANDEN UNDERSKRIVER, H.E. Shaykh D. Tayseer Rajab Al-Tamini, chef for islamisk ret i Palæstina, overhoved for Det palæstinensiske Center for Religion, Civilisation og Dialog, sagde i 1994: ”Jøderne er bestemt til at blive forfulgte, ydmyget og altid tortureret, og det er en muslims pligt at sørge for, at de høster deres ret. Ingen smålige skænderier må få lov at skille os. Hvor Hitler svigtede, må vi fuldføre”. Og i anden sammenhæng: ”Islam eskalerer og kan ikke modstås. Jeg beder Allah rive USA ned som Sovjet blev sønderrevet”. (Kilde Debbie Scullel, 5. januar 2005). [...]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress