Hvordan løser vi Verdens problemer?

Diverse — Drokles on November 17, 2006 at 3:59 pm

Hed et indslag i Orientering, og med “vi” menes sikkert; “den hvide mand” og på den uudsagte måde godskriver man sig “Hvid mands byrde”, men det må man jo ikke. Men der er ikke nogen vej udenom, medmindre man vil vrøvle. Og det vil man så hellere.

Indslaget var fra Copenhagen Buisness School og var et arrangement, indbudt at TV-stationerne CNN og CBS og hver deltager havde 10 min. til at fremsige deres bud på en løsning. P1’s Kirsten Larsen rapporterede fra Handelshøjskolen.
En af deltagerne mente at vi (den hvide mand) skulle holde op med at se afrikanerne som ofre, men istedet se dem som forbrugere. Det er nok afrikanernes egen optik man (den hvide mand) skal ændre, for de magter det tydeligvis ikke selv.

Svend Auken refererede til Stern Rapporten og spurgte om vi (den hvide mand) havde råd til ikke at gøre noget. Hvor begavet sagt! Manden er et oratorisk geni, sådan at vende sproget helt på hovedet. There is only one thing worse than playing sqaush together, and that is playing it by yourself.

Clement Direkte mente at man (den hvide mand) burde lovgive sig ud af miljøproblemerne og så kom han med den skægge konstatering, at vores (den hvide mand) sympati kun rækker til de nærmeste. Dette var der generel enighed om var et problem, men fanden tage mig, om man nogensinde vil ringe og sige undskyld til Søren Krarup og hans udlægning af næstebegrebet!

Asger Aamund havde en Marshallplan i tankerne, hvor man (den hvide mand) burde gå uden om regeringerne og direkte støtte det afrikanerne kan finde ud af (ingen kommentarer herfra). Man (den hvide mand) skal ikke lave et spejlbille af Europa, men få dem ind i en global arbejdsdeling, så de kunne blive Europas brødkurv og vi kunne nedlægge det meste af vores landbrug. Til det mente P1’s Kirsten Larsen, at hvis man gik uden om regeringerne ville det være en underminering af de skrøbelige demokratier (???) og at Asger Aamunds plan var set mange gange før og var meget dyr (det er underforstået at man ikke i Afrika kan genere vækst uden tilskud udefra, som det ellers er lykkedes i Vesten og mange steder i Asien). Og så sluttede hun indslaget af med denne svada

Billedet af Afrika er lidt firkantet [Der var som sagt 10 min. til Verdens problemer]. Det var meget os og dem. Det er os der er de kloge, det er os der har pengene og dem der skal gøre hvad vi nu synes og det var meget de firkantede løsninger (…) “Afrika skal være vores fødekammer”, jamen, hvad nu hvis afrikanerne ikke vil det og der er 55 lande i Afrika, de ligner ikke hinanden [Hvad vil afrikanerne i det hele taget. Det kontinent minder mig mest af alt, om en narkoman der bare ligger og sygner hen](….) På udviklingssiden var der ikke én der havde tænkt sig at spørge ude omkring, hvad man synes og når man så i udviklingsarbejder jo hele tiden vurderer, at det er kapacitetsopbygning og institutionsopbygning og hjælpe folk til selv at kunne klare tingene.

Til det sidste, ligger mange års forfejlet hjælp begravet. For at komme med en plan må man kende problemet og derfor ikke være bange for at spørge, hvorfor Afrika ikke kan selv? Hvad er deres problem? Og hvorfor ender en konference om Verden problemer (Islam var end ikke nævnt!) i at dreje sig om Afrika, uden at de, der kæmper mod os andres stereotypier, tager sig selv i, at det er dem selv der stempler afrikanerne som “dem” der ikke kan finde ud af det, ved at insistere på at sende penge og mad og hjælp og konsulenter og holde seminarer og konferencer og images of fanden og hans pumpestok. Jeg har derimod så meget respekt for den kakafoni af stolte afrikanske lande, at jeg mener al hjælp til dem skal instilles.

Afrikas problemer er afrikanenes kulturer. Det er ikke beliggenheden eller vejret der fejler noget, det er dem! Derfor må man ændre dem, hvis man vil ændre deres forhold.

Mindre tid på det her

adjei_trommer_.jpg

.
Mere tid på det her

1 Kommentar

  1. [...] Afrika er synonymt med ulandsbistand som denne tidligere postering indikerer. Ligesom terror er synonymt med islam, integrationsproblemer er synonymt med islam…. [...]

    Pingback by Monokultur » Afrikanerne er Afrikas problem — December 23, 2006 @ 6:05 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

Monokultur kører på WordPress