Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Orientering anmelder bog om islamisk slaveri


Orientering anmelder bog om islamisk slaveri

Forbrydelse og straf, Orientalisme, islam — Drokles on January 4, 2008 at 1:04 pm

Og så er anmelderen ingen ringere end Jørgen E Petersen. Fra Orienterings omtale

Den algierske forfatter Malek Chebel, der selv er muslim, bryder med en ny bog om slaveri et stort tabu ved at dokumentere, at muslimerne som slavehandlere var mindst lige så brutale som kristne europæere.

Han anslår tallet af silams slaver gennem tidferne til m indst tyve millioner mennesker. Og hvad værre er, så afslører han også, at slavehandlen forstsat finder sted i den muslimske verden, selvom den kaldes noget andet.

Malek Chebels bog er udkommet på et fransk forlag

I optakten til Jørgen E Petersensgennemgang siger speakeren at de muslimske slavehandlere var “…mindst lige så brutale som de kristne slavehandle“. Det er et meget typisk eksempel på den mani der findes på at rellativere alt, hvis det ikke er en utvtydig kritik af den frie verden. Undertrykkelse bag jerntæppet blev igennem hele min barndom relativeret med negrenes situation i USA og så gik alting vel lige op, der er ingen der har noget at lade andre høre.

Men det er der nu alligevel for, hvor det ikke var kristendommen der på nogen måde inspirerede slavehandel så tilskynder islam til det. Noget også Chebel slår fast ifølge Jørgen E Petersen

Chabel ser en forskel mellem den europæiske slavehandel, som han betragter som et økonomisk fænomen, og den islamiske.

Den muslimske logik er en af evig dominans og rangorden mellem mennesker. Forholdet til Allah er underkastelse, som også udgør inspirationen til forholdet mellem mennesker. I Europa står slaveriet netop som et moralsk fald fordi vi har en kristen moral, en moral vi i en begrænset periode forbrød os mod. . Hvor kunne vi gøre det? Slaveholdet i antikken ses derfor ikke som et moralsk forfald fordi vi anerkender at man anskuede mennesket på andre præmisser dengang, andre end i den kristne epoke. Den epoke der selv opfinder begrebet skyld bliver også den der må stå til regnskab.
Men da det nu er Jørgen E Petersen og det er P1 så skal man jo formane om Vestens skyld, skønt det for en gangs skyld jo netop ikke er emnet.

Der er dog her ingen moralsk vestlig hest at klappe, som understreget i Tim Jeals nye bog om den walisiske opdagelsesrejsende Henry Morton Stanley. Citat Sunday Times: “Stanley himself was appalled that colleagues so easily latched on to Africa’s endemic cruelties and barbarities, enjoying the opportunities that continuing slavery, especially sexual slavery, offered to the visiting white man, with barely pubescent girls purchased from Arab slavers for “six pieces of handkerchief”, and then sold on to local cannibals for amusement.”

Men dog så meget moralsk vestlig hest at det var vesteuropæerne, nærmere bestemt englænderne, der med biblen i hånden afskaffede slaveriet ikke bare i deres egne kolonier men i det meste af verden også den muslimske. Fra Christian Action

While Christian Reformers spearheaded the anti-slavery abolitionist movements in Europe and North America, and Great Britain mobilised her Navy, throughout most of the 19th Century, to intercept slave ships and set the captives free, there was no comparable opposition to slavery within the Muslim world.

Even after Britain outlawed the slave trade in 1807 and Europe abolished the slave trade in 1815, Muslim slave traders enslaved a further 2 million Africans. This despite vigorous British Naval activity and military intervention to limit the Islamic slave trade. By some calculations the number of victims of the 14 centuries of Islamic slave trade could exceed 180 million.

Og det fremdragne eksempel med Stanleys kollegaer der synker ned i den sump af depravation som fremmede kulturer ofte udgør, mellem primitive negerstammer, arabere og kannibaler er ikke så overbevisende, hvis man vil svinge krabasken over den vestlige civilisation.

Efter at have nævnt en række arabiske og muslimske afrikanske lande der stadig praktiserer slaveri, og ikke bare den skjulte især saudiske form med “stavnsbundne unge piger som såkaldt hushjælp” vendes kanonen igen mod vesten

…at man i den vestlige verden fejer det [eksistensen af slaveri muslimske lande] ind under gulvtæppet med bemærkningen om at der er vigtigere ting at tage sig af.

Det er vores skyld at de stadig er nogen barbariske svin må man konkludere. Bogen er desværre ikke oversat til dansk så med mindre man er god til fransk så må man nøjes med dette gensyn med en lille video jeg tidligere har posteret

Og her lidt mere lekture fra den før citerede Christian Action

A comparison of the Islamic slave trade to the American slave trade reveals some interesting contrasts. While two out of every three slaves shipped across the Atlantic were men, the proportions were reversed in the Islamic slave trade. Two women for every man were enslaved by the Muslims.

While the mortality rate for slaves being transported across the Atlantic was as high as 10%, the percentage of slaves dying in transit in the Trans Sahara and East African slave trade was between 80 and 90%!

While almost all the slaves shipped across the Atlantic were for agricultural work, most of the slaves destined for the Muslim Middle East were for sexual exploitation as concubines, in harems, and for military service.

While many children were born to slaves in the Americas, and millions of their descendants are citizens in Brazil and the USA to this day, very few descendants of the slaves that ended up in the Middle East survive.

While most slaves who went to the Americas could marry and have families, most of the male slaves destined for the Middle East were castrated, and most of the children born to the women were killed at birth.

It is estimated that possibly as many as 11 million Africans were transported across the Atlantic (95% of which went to South and Central America, mainly to Portuguese, Spanish and French possessions. Only 5% of the slaves went to the United States).

However, at least 28 million Africans were enslaved in the Muslim Middle East. As at least 80% of those captured by Muslim slave traders were calculated to have died before reaching the slave markets, it is believed that the death toll from the 14 centuries of Muslim slave raids into Africa could have been over 112 million. When added to the number of those sold in the slave markets, the total number of African victims of the Trans Saharan and East African slave trade could be significantly higher than 140 million people.

Og som også denne hjemmeside, der virkelig anbefales, undrer sig over, hvor er de afrikanske efterkommere af slaver på den arabiske halvø idag? De er jo ganske synlige i både Nord- og Sydamerika.

4 Kommentarer »

 1. Din tidligere postering om samme emne gjorde, at jeg købte bogen ‘The Legacy Of Arab-Islam In Africa’ af John Allembillah Azumah, en bog som vel flere kan læse end den franske bog. Fremragende gennemgang af islams indflydelse, læs’hærgen’, i Afrika før som nu, med omfattende historisk dokumentation. Kan anbefales varmt. Tak også for dit nye indlæg.

  Comment by J, Olsen — January 4, 2008 @ 10:21 pm
 2. Dette illustrerer en besynderlighed ved DR. Den muslimske slavehandel har været kendt i mange år, men først nu hvor en muslim skriver om den, kommer historien i DR. Det er lige som om de danskvenlige, indvandrerkritiske eller bare politisk ukorrekte holdninger bedst kan accepteres hvis de fremsættes af en ikke-hvid - en ikke-vestlig - helst en muslim. Det er den venstreorienterede fokus på afsenderen der ligger bag.

  Comment by Mallebrok — January 5, 2008 @ 12:51 am
 3. Ja, men alligevetl lidt mærkeligt at man anmelder en bog der ikke er oversat til dansk og på den måde (endnu) ikke er en del af den danske debat.

  Comment by Drokles — January 5, 2008 @ 2:10 am
 4. Meget interessant postering.

  Det faktum, at araberne tog 2/3 kvinder og i modsætning til den transatlantiske slavehandel primært med henblik på prostitution og krigsførelse, gør det endnu tanke- og rædselsvækkende, at slavernes efterkommere ikke kendes. For de må i sagens natur være overvældende i antal.

  Comment by ThomasL — January 5, 2008 @ 4:37 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress