Farvel til Sharon

Diverse — Drokles on January 12, 2014 at 6:47 am

Ariel Sharon har endelig fået fred. Den tidligere israelske premiereminister fik som forsvarsminister skylden for at libanesere slagtede hinanden i flygtningelejrene Shaba og Shatila i 1982 og som partiformand skylden for at have startet intifadaen da han besøgte Tempelbjerget, jødernes helligste sted. Sharon havde fravristet formandsposten fra Yitzhak Shamir

Their rivalry reached a head in February 1990, when Sharon grabbed the microphone from Shamir, who was addressing the Likud central committee, and famously exclaimed: “Who’s for wiping out terrorism?”

Som premierminister vil han blive husket for at acceptere Road Map for Peace unilateralt og tilbagetrækning fra Gaza og samtidig nedlæggelse af bosætterbyer. Ikke ligefrem et træk der kaunne siges at udslette terrorisme. Det købte ikke engang mere end et døgns goodwill fra Europa. Men det er som krigshelt han vil blive husket bedst.

I 1967 var Sharon en af hovedarkitekterne bag sejren over ægypterne, syrerne og jordanerne og han ledte den panserdivision, der rullede den ægyptiske hær helt tilbage til den anden side af Suez. Israel beholdt derefter Sinai ørkenen som en buffer zone nu da araberne havde demonstreret at de ikke kunne administrere og ikke var til at stole på.

Da araberne angreb igen i 1973 blev han kaldt tilbage til at lede sin panser division og han udtalte friskt “We will cross the Suez Canal and the war will end over there” - og det gjorde han. Så her en mere end to timer lang dokumentar om Yom Kippur krigen fra Al Jazeera

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress