Esmanns formørkede verden

Diverse — Drokles on November 17, 2006 at 1:56 pm

På P1 programmet Esmanns Verden stod røven ikke stille, da man skulle agitere Tyrkiet ind i EU.

Således kunne Claus Nederby Mortensen fra Syddansk Universitet reducere den europæiske skepsis mod tyrkisk medlemsskab til gamle myter. Som eksempel på en sådan “klokkeklar” myte er osmannernes belejring i 1683 (den i 1529 blev ikke nævnt, måske på grund af det gamle ordsprog; en gang, er ingen gang!). Det var en del af en gennemgående myte med Tyrken, der vil ekspandere hele vejen op gennem Europa. Denne historiske myte blev bundet sammen med den nutidige myte, om de store masser, der vil tage vores job. Det er nu næppe frygt for, at de skal tage sig et arbejde, hvis de endelig kommer hertil, der plager de fleste europærere. Men lad os få Esmanns egne ord; “Nu skakker vi myte og dvs. at det rent faktisk er forkert.“!

Hele programmet var som sagt, lagt an på at Tyrkiet skulle med i EU, at EU optrådte hyklerisk, at det var godt at kunne danne grænse til det urolige Mellemøsten (????) fordi man ville kunne binde Øst og Vest sammen (????) og afhjælpe den uro der var i regionen (????), at Tyrkiet havde meget at byde på, at Tyrkiet var inde i en fremgangsperiode (Fremgang? Der er nogle krav der skal opfyldes, ikke tilnærmes!), at Tyrkiet ville gå islamismens vej uden EU, men demokratiets med EU (uden at skænke det en tanke, at det lyder som et meget ustabilt styre svarende til; hvis du ikke gifter dig med mig, begynder jeg at drikke igen.) og jeg ved snart ikke hvad.

Det var de sædvanlige modsatrettede præmisser, Tyrkiet kan selv det hele, men hvis vi ikke hjælper går det helt galt og vi skal ikke tro at vi er bedre end dem på nogen måde.

Så det tyrkiske demokrati, kan kun bestå ved vores hjælp, men hvorledes vi selv har indført demokrati uden hjælp udefra, indgår ikke i Esmanns Verden. Problemet med Tyrkiet er jo tyrkerne selv. Selvfølgelig skal vi ikke have 70 mill. muslimer ind i Unionen, det går dårligt nok i forvejen.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress