Tyrkiet, den sekulære muslimske stat

EU, islam — Drokles on December 24, 2007 at 6:24 am

Atatürk var en bemærkelsesværdig statsmand, der skabte det moderne Tyrkiet i Europæisk forbillede. Efter hans død har militæret søgt at værne om ånden i Atatürks projekt ved at redde demokratiet (som det kaldes), hver gang det kollapsede under vægten af den muslimske kultur. Men islam forsvandt ikke og forsøget på at moderere og modernisere var kun en stakket frist. Teksterne i Koranen er konstante og kræver lydighed overfor bogstavet. Her er perioder med nye tolkninger netop kun perioder. I sidste ende var projekt moderne islamisk land en dødssejler.

Dette nyhedsindslag handler om det meget lidt sekulære i at forbyde mennesker at forlade islam.

Og dette nyhedsindslag fortæller om det folkelige sentiment der ligger bag, selv om der konkluderes omvendt.

Det demokratiske og sekulære Tyrkiet er en anomali og var altid en løgn. Folkets fælles reference er islam og islam dikterer den fælles logik og derfor er Tyrkiets udvikling, som vi ser den i disse år, er en bevægelse mod det sande Tyrkiet. Her en propagandavideo med en urovækkende selvsikkerhed

 

Intet hysteri, ingen fanatismen, men en rolig let satirisk form, der vidner om at udviklingen går i den rigtige retning og at den ikke lader sig stoppe. Bliver det anderledes hvis de kommer indenfor EU? spurgte jeg let ledende….

3 Kommentarer »

  1. Atatürk var en drukkenbolt, der døde af leversvigt. Punktum.

    Comment by Thomas AB — December 25, 2007 @ 8:00 pm
  2. Han var nu meget mere end det og druk er ikke noget negativt i min verden.

    Comment by Drokles — December 25, 2007 @ 10:29 pm
  3. Ataturk er en person som jeg personlig beundre for sit mod og godhed. Han er en person som har udført en modig handling under farlig forhold.

    Comment by Nur — December 26, 2007 @ 1:14 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress