Som Muhammed ville gøre…

Forbrydelse og straf, Ytringsfrihed, islam, muhammed — Drokles on December 4, 2013 at 12:49 pm

En imam har fremsat trusler mod Yahya Hassan, quelle surprise, for Hassans fornærmende digte overfor islam og muslimer. Imamens dødstrusler er dog blevet forkastet af Politiet skriver Jyllands-Posten, som “ukonkrete” fordi de ifølge advokaturchef Dorit Borgaard…

…kan også opfattes sådan, at man vil bekæmpe Yahya Hassan på samme måde, som man mener, at Yahya Hassan bekæmper muslimer – altså bekæmpe med digte.

Kan de det? Jeg har ikke selv set den youtube video, hvor imamen redegør for sit islamiske udsyn, men hvis man kan stole på Dansk Pen’s daglige leder Mille Rode, og det er jo lidt af et ‘leap of faith’ at stole på PEN’ medlemmers fiktionalitetskompetencer, så udtrykker imamen sig ganske interessant for Mille Rode “…hæfter sig ved, at imamen i videooptagelsen siger, at han vil gøre det samme med digteren, som Muhammed ville have gjort.” Og hun siger videre:

»Jeg mener, at det er en trussel. Jeg er ikke tryg ved, at imamen siger sådan. Vi har set mange eksempler på, at unge mennesker har følt sig kaldet til at ville Yahya Hassan nogen ondt. Og de får jo deres budskaber et sted fra. Det er næppe fordi, at de rent faktisk har læst hans digte,«

Nej, de læser næppe digte, men de kan deres islam. Skønt imamen er den der formidler, så får han nøjagtig de samme budskaber, som ‘de unge mennesker’, nemlig de, der emmer fra koranen og Muhammeds levnedsbeskrivelser. Så fortæller disse levnedsbeskrivelser så noget om, hvad Muhammed ville have gjort ved en obsternasig digtersnude? Oh ja, lille Mille Rodehoved har god grund til at være foruroliget over det, hun ikke tør sætte ord på.

The story of bint Marwan and her death appears in the works of Ibn Ishaq and Ibn Sa’d. According to the reports, her family viewed Muhammad and his followers as unwelcome interlopers in Medina. After the Muslim victory over the Quraysh in Mecca in 624 in the Battle of Badr a number of Muhammad’s opponents were killed after surrendering. She composed poems that publicly defamed the local tribesmen who converted to Islam and allied with Muhammad, and called for his death.[6] In her poems, she also ridiculed Medinians for obeying a chief not of their kin.[7] Ibn Ishaq mentions that bint Marwan also displayed disaffection after the Medinian Abu Afak was killed for inciting rebellion against Muhammad. The poem said: “do you expect good from (Muhammad) after the killing of your chiefs” and asked: “Is there no man of pride who would attack him by surprise/ And cut off the hopes of those who expect aught from him?” Upon hearing the poem, Muhammad then called for her death in turn, saying “Who will rid me of Marwan’s daughter?” Umayr bin Adiy al-Khatmi, a blind man belonging to the same tribe as Asma’s husband (i.e., Banu Khatma) responded that he would. He crept into her room in the dark of night where she was sleeping with her five children, her infant child close to her bosom. Umayr removed the child from Asma’s breast and killed her.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress