Simpel sag kompliceres af forsimpling

Forbrydelse og straf, venstrefløjen — Drokles on December 21, 2007 at 2:11 am

Hvis man ikke nævner væsentlige forhold kan man opnå at komplicere en sag frem for at forenkle den. Fra Politiken

Politiets anklagemyndighed har tiltalt femten personer for overtrædelse af straffeloven i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset 1. marts 2007.

Ni af de femten er tiltalt for at have udøvet vold eller grov vold mod de politibetjente, der trængte ind i huset på Jagtvej 69 og anholdt de tilstedeværende.

De øvrige seks er udelukkende tiltalt for at have forberedt grov vold, idet der befandt sig en række slagvåben, kasteskyts og andet inde i Ungdomshuset, der ifølge politianklageren skulle bruges til at udøve vold mod politiet.

Tvivlsomt, om de bliver dømt
Ifølge Vagn Greve, der er professor i strafferet ved Københavns Universitet, er der ikke nogen fortilfælde, hvor domstolen har dømt tiltalte for blot at have anskaffet sig våben.

Bliver de tiltalte dømt, vil sagen dermed danne præcedens, siger han.

»Umiddelbart synes jeg, at det ville være lidt tvivlsomt, om domstolen ville finde, at der skal dømmes. Men da der ikke er tale om nogen fortilfælde, så må man sige, at der er tale om en helt præcis grænsedragning«, siger Vagn Greve.

Rockere blev ikke dømt
Skal ungdomshus-brugerne dømmes, skal det lykkes politiets anklager at bevise, at de tiltalte havde konkrete planer om tid og sted for brug af våbenarsenalet - ifølge politiet jernstænger, krysantemumbomber, molotovcocktails og kanonslag.

Vagn Greve fortæller om en lignende sag, hvor politiet rejste tiltale mod en gruppe rockere, der blev stoppet af politiet med en bunke ting i bagagerummet, der kun kunne være beregnet til brug for en form for vold.

Rockerne blev ikke dømt, da politiet ikke kunne løfte bevisbyrden og bevise, at de havde konkrete planer om tid og sted for brug af våbnene.

Lad os starte med at glemme rockerne og så konstatere at de ikke bare befandt sig i besiddelse af våben. Hele det hedengangne Ungdomshus var under stort påstyr omdannet til en fæstning med mange redouter i stål, hvor der ved hver var opstillet våben og ammunition klar til kamp. Bannere annoncerede det endelig slag, “demoer” blev holdt for at varsle om det endelige slag (som ofte endte de i vold, så man kunne øve sig på det endelige slag), taler blev holdt om det kommende endelige slag, videoer blev produceret og lagt på Youtube, der annoncerede det endelig salg, invitationer blev sendt ud i Europa for at invitere andre rødfascister til at deltage i det endelig slag, planer blev lagt for at kunne vinde det endelige slag, opgaver blev uddelegeret for at gennemføre taktikken der skulle vinde det endelige slag………..og en af disse opgaver var ved vold at nægte ejerne adgang til det hus, de havde været frarøvet.

De befandt sig påviseligt beredte til kamp mod de myndigheder, der på vegne af loven skal sikre den private ejendomsret (en ret rødfascistrerne selv accepterer ved at hævde at ungdomhuset er deres og altså ikke kan benyttes af andre f.eks. McDonalds). Det er svært at sige noget om deres intentioner, med disse våben hvis man ser bort fra alt der kan tegne et billede af deres intentioner.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress