At være muslim

islam — Drokles on December 20, 2007 at 6:40 am

og endda i den muslimske verden er i sandhed en trist oplevelse. Kristeligt Dagblad

Selvmord er strengt forbudt ifølge islamisk lov, og hospitalerne registrerer mange af forsøgene som ‘fejlagtig brug af medicin’. Derfor optræder tilfældene ikke optræder i statistikken. Et sjældent studie af forgæves selvmordsforsøg, lavet i 2006 af Salwaal Khatib, som er forsker ved Kong Saud-universitetet, nåede frem til, at 96 af dem var udført af kvinder og kun fire af mænd.

Forskeren fortæller, at det hospital, hvor hun arbejder, i gennemsnit konstaterer 11 kvindelige selvmordsforsøg om måneden.

- Kvinder går igennem alvorlige depressioner som følge af samfundets pres, forklarer Khatib.

- Forskelsbehandlingen af mænd og kvinder i familierne bidrager til at øge presset. Mændene opdrages til at være kvinder overlegne og udvikler en krænkende adfærd for at udtrykke deres magt over kvinderne, siger hun.

De små doser medicin og det faktum, at det sker om dagen, viser Khatib, at mange af selvmordsforsøgene er råb om hjælp snarere end alvorligt mente forsøg fra kvindernes side på at tage deres egne liv.

- Mange teenagepiger lider under en manglende kommunikation med deres forældre. Ingen lytter til deres problemer, fortæller Khatib.

Tvangsægteskab er en udbredt faktor bag de depressioner, som unge kvinder lider under, melder forskere.

Layla, som er tidligere administrator ved Riyadhs Kongerigehospital, beretter om en 20-årig kvinde, der forsøgte at tage sit liv, fordi hendes forældre havde tvunget hende til at gifte sig med en mand, som var over 70 år.

- Hun skar sig i håndleddene efter få måneders ægteskab. Tvangsægteskab er en af de alvorligste problemer, unge piger står over for. Nogle gange ønsker familierne ikke at tvinge deres datter, men indblanding fra slægtens side lægger pres på dem, vurderer den tidligere hospitalsadministrator.

Kultur har betydning for hvordan vi opfatter vores liv og os selv og når kulturen strider direkte mod menneskets natur, ja så mistrives mennesket. Disse menneskers ulykke foresages af deres nærmeste i den bedste mening, fordi man gerne vil stå sig godt i forholdet til den rene lære. Men det forhold er ubærligt og man kan ikke udtrykke sig da det vil være blasfemi (og snart vel også en krænkelse af menneskeretten). Islam er en forbandelse mod mennesket.

1 Kommentar »

  1. Ja - man må give manden her ret i hans konstatering og håbe han har ret i sin spådom om fremtiden.

    “Og den dummeste religion, det er dog Islam! Islam er en farlig religion, og det har den været siden sin grundlæggelse. Heldigvis er den dømt til undergang. På den ene side fordi Gud ikke eksisterer, og fordi man ender med at indse dét, selv om man er dum! På den anden side, fordi Islam er mineret indefra af kapitalismen.”
    (Michel Houellebecq).

    Comment by Anker — December 20, 2007 @ 10:23 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress