Et lille kommunalvalgsgylp

Diverse — Drokles on November 20, 2013 at 8:15 pm

Der er en tilbagevendende og absurd debat om exitpolls i kølvandet på Danmarks Radios besynderlige “exitprognose” - en modig blanding af to statistiske metoder der skulle eliminere usikkerhed, men som snarere øger usikkerheden. Ideen er at blande nogle meningsmålinger op til kommunalvalget med exitpolls for at give et forudsigelse af det endelige resultat. Hvorledes Danmarks Radio har troet at et gennemsnit, uanset hvor vægtet (og vægtet på hvilken baggrund?) af vælgeres ugegamle intentioner med trufne valg skulle give et mere meningsfuldt billede af et endeligt resultat end blot en ren vægtet exitpoll må guderne vide.

Men ikke nok med det tåbelige i Danmarks Radios metode, så kludrer de endda i gennemførelsen. Resultat blev at de spektakulært forudsagde at Venstre ville blive det største kommunale parti på bekostning af det regerende Socialdemokrati, der skulle gå et historiske nederlag i møde. Således gik det ikke, virkeligheden viste at folk ikke gad straffe Venstre synderligt for Løkkes rejsevaner og gav en beskeden fremgang til det gamle bondeparti, mens sosserne gik lidt tilbage, men så rigeligt beholdt deres føring, som det største kommunale parti.

Thorning gik dog på talerstolen på baggrund af den exitprognose, som hun havde set på Danmarks Radio allerede inden 1/3 af stemmer var talt op og tog på baggrund af Danmarks Radios idioti det forsmædelige nederlag delvist på sin kappe. Derved kom hun til at demonstrere lige så dårlige dømmekraft, som hendes partis TV station havde demonstreret inkompetence.

Dagen derpå kan man så høre sossernes Rasmus Heunicke, Enhedslistens Pernille Skipper, diverse røde eksperter og Berlingskes Lisbeth Knudsen kræve et forbud af Exitpolls. Argumenterne er mangelfulde skiftesvis vrøvlende. Polls’ne har en effekt på vælgerne hedder det, men ingen ved hvilken, hverken kvantitativt eller kvalitativt; vælgerne skal have fred, skønt alle medier har en slukknap vælgerne selv administrerer; og valget skal holdes helligt skønt mere viden ikke er et traditionelt demokratisk problem - ikke for os borgerlige i hvert fald!

Så her er konklusionen: Når Danmarks Radio demonstrerer deres inkompetence og Thorning afslører en dårlig dømmekraft ikke blot ved at sidde og se Danmarks Radio, men ligefrem stole på den strøm af vrøvl så følger ikke en kritik af de to røde bastioner, Socialdemokratiet og deres tv-station, næh, så følger et krav om med lov at rette virkeligheden til, så sosser i politik og medier ikke kan kludre i det for al fremtid.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress