Gode nyheder?

Diverse — Drokles on November 15, 2006 at 7:23 pm

Det er det jo……… Fra JP

Pakistan går væk fra sharia-voldtægtslov

Mindre end hver ottende time gruppevoldtages en kvinde i Pakistan - men indtil nu har det krævet fire mandlige vidner for at kvinden har kunnet få medhold i en retssag.

Kvinderetsgrupper demonstrerede uden for det pakistanske parlament, mens lovforslaget var til debat. Ellers har hun måttet risikere en sigtelse for utroskab efter den hidtidige sharia-lovgivning, skriver BBC.

Reformen af voldtægtslovgivningen til en liberal lovgivning er et resultat af præsident Musharrafs bestræbelser på at indføre en mere moderat form for islam.

Nu må vi se hvor længe det varer. Det er let på en sådan baggrund at være mere moderat og det får det til at klinge hult, når diverse apologeter prøver at berolig os med, at den islamiske verden ikke kun bebos af fundamentalister, men at der også er moderat islam. Jeg tænker altid på strammere og slappere i kredsen omkring Hitler.

Men fornyelsen er ikke faldet i god jord hos religiøse grupper, der siger at den nye lovgivning vil få Pakistan til at udvikle sig til et land med “fri sex”.

For mændenes vedkommende ser det ellers ud til at der allerede er fri sex. Men det opvejes måske statistisk af den tilsvarende tvang for kvinders vedkommende?

I Pakistan bliver en kvinde voldtaget hver anden time og én kvinde gruppevoldtaget hver ottende time, ifølge landets uafhængige Human Rights Commission.

Og de tal er lavere end de faktiske, hævder andre kilder, der fremhæver, at mange voldtægter ikke anmeldes af frygt for repressalier fra omgivelserne.

Det er op ad bakke for de stakkels kvinder. Mage til ukuelighed skal man lede længe efter.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress