Den blodrøde tråd

Diverse — Drokles on September 27, 2013 at 5:19 pm

Fra Daily Mail

Soldiers told of the horrific torture meted out by terrorists in the Nairobi mall massacre yesterday with claims hostages were dismembered, had their eyes gouged out and were left hanging from hooks in the ceiling.

Men were said to have been castrated and had fingers removed with pliers before being blinded and hanged.

Children were found dead in the food court fridges with knives still embedded in their bodies, it was claimed.

(…)

Yesterday, soldiers and doctors who were among the first people into the mall after it was reclaimed on Tuesday, spoke of the horrifying scenes inside.

‘You find people with hooks hanging from the roof,’ said one Kenyan doctor, who asked not to be named.

‘They removed eyes, ears, nose. They get your hand and sharpen it like a pencil then they tell you to write your name with the blood.

‘They drive knives inside a child’s body.

‘Actually if you look at all the bodies, unless those ones that were escaping, fingers are cut by pliers, the noses are ripped by pliers. Here it was pain.’

A soldier, who took pictures at a bread counter and at the ArtCaffe, said he was so traumatised by what he saw he has had to seek counselling.

I Jyllands-Posten kan man læse at Taliban tager ansvaret for bombningerne af nogle kristne kirker mens de erklærer “»Alle ikke-muslimer i Pakistan er vores mål«“. Ingen diskrimination fra den kant og det er endda på et helt andet kontinent. Det gør det svært at finde en sammenhæng mellem den slags voldelige udløsninger som vi desværre ser stadigt mere af. Volden er meningsløs og kan begås af hvem som helst mod hvem som helst og hvor som helst. Medierne har uden tvivl deres del af skylden ved overhovedet at dække den slags nyheder, der kun ansporer andre. Men også computerspil og høj musik må tages i betragtning. Jeg så gerne at en kommission blev nedsat til at se på, hvordan vi gennem nogle konflikthåndteringsredskaber kan forebygge af vores unge ikke reagerer med vold. Jeg tror også det ville hjælpe hvis vi forsøgte at komme tættere på de fremmede så vi kunne få dem afmystificeret og ophæve vores irrationelle frygt og aflivet den os-eller-dem diskurs, der desværre udgår fra højrefløjen.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress