Selvfed Færgeby

Godheds-industrien, Kunst og kultur — Drokles on December 5, 2007 at 2:30 am

Min afsmag for satire og kunst der indbilsk mener sig både forpligtet til, i stand til og at det er nødvendigt at rykke mine grænser og få mig til at se verden i det rigtige lys er kun blevet intensiveret siden jeg rundede de syv år. Jeg har ikke set DR’s satiriske julekalender Yallerup Færgeby og jeg kommer nok næppe til det, hvis niveauet i serien er præget af forfatterens mentalitet. Fra Berlingske Tidende

»I modsætning til det stereotype billede af indvandrere, man ser rigtig meget i medierne i Danmark, ligger sympatien hos Ali og Hassan. Jeg har ønsket at lave en serie, hvor man føler med den type drenge. som er meget udsatte, og som nogle mennesker nærmest er bange for, selv om de bare er børn. Og der bliver jo netop taget pis på, hvor sejt det er at være pusher. Det synes jeg måske, at man som folkeskolelærer burde kunne afkode,« siger hun.

Mediernes billede af indvandrere er nu ikke nær så stereotypt, som det billede statistikker for kriminalitet, overførselsindkomst, socialbedrageri og sygdomme som følge af indavl f.eks. tegner. Men hun ved bedre og må med overbærende humor sætte sagerne i perspektiv for os andre, hvis erfaringer med drengebander er en illusion.

Selv om Nanna Westh er ked af, at lærerne har det sådan, er hun glad for debatten:

»Jeg kan jo se, at der er for og imod i alle lejre: Der er kulturradikale, der elsker den og hader den, fordi de synes, at den er racistisk. Der er Søren Krarup-typer, der synes, at den er fantastisk, fordi de mener, at den sætter streg under alle deres fordomme. Og så er der heldigvis også nogle racister, der synes, at den er totalt politisk korrekt. Så den kan puste lidt til alle,« siger hun.

Søren Krarup-typer er fordomsfulde. Sådan! Nanna Wesths opdragelsesærinde betales over licensen; altså mine penge.

6 Kommentarer »

 1. Den julekalender er direkte pervers. Det er dybt stødende, at gøre grin med den forråelse Danmark har oplevet som følge af indvandringen.

  Et nyt lavpunkt for DR så absolut, tåber!

  Comment by Aida — December 5, 2007 @ 8:16 pm
 2. >>Den julekalender er direkte pervers. Det er dybt stødende, at gøre grin med den forråelse Danmark har oplevet som følge af indvandringen.

  Præcis! Det er et samfundsinferno der præsenteres, og manuskriftforfatteren har åbenbart ingen kvaler ved den virkelighed. Dybt bizzart.

  Comment by Sobieski — December 5, 2007 @ 9:11 pm
 3. For de mennesker er selv vold, narko og kvindeundertrykkelse herlige udtryk, der skal fejres i diversitetens navn og hvis der er negative konsekvenser er det normalitetens skyld.

  Comment by Drokles — December 6, 2007 @ 1:45 am
 4. Du har sikkert ret. Det er dog til stor undren, at Nanna Westh konstant taler om det fantastiske ved denne multikultur og desuden gør nar af gamle Danmark som et roligt og homogent samfund. Hvad er der galt med det?

  Den julekalender er helt ekstrem og glorificerer en absurd taberkultur. Det er uacceptabelt og denne gang er DR gået langt over stregen. Hvis jeg ikke betalte licens i forvejen, ville jeg straks afmelde den efter dette dukke-jihad-helvede. Tag den DR!

  Comment by Aida — December 6, 2007 @ 11:44 am
 5. I er en flok idioter uden nogen form for humor !

  Comment by jkj — January 18, 2008 @ 7:25 pm
 6. Du kan selv være en idiot, jkj. Hvis humor er et opkog af hvad man syntes var sjovt i 80′erne ja så ejer jeg den ikke.

  Jeg ved ikke om du har lagt mærke til det, men den danske debat om fremmede kulturer, læs islam, har været ganske fri. Derfor virker det direkte patetisk at DR2 tror at de er særligt progressive ved at lave en julekalender centreret om det mest debaterede emne som om det kunne fortælle os noget nyt. De afsnit jeg fik taget mig sammen til at se var håbløst forældede i sin tilgang, men mere pinligt også i sin antagelse af hvad seeren forstod. Det eneste kontroversielle er dens postulat om sit eget mod.

  Comment by Drokles — January 18, 2008 @ 10:01 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress