Ingen global opvarmning de næste 20 år?

Diverse — Drokles on August 28, 2013 at 4:34 pm

Kevin Trenberth er en af FN’s klimapanels centrale forskere og har altid plejet den ide at det er oceanerne, der afgør atmosfærens temperatur. Og at det er oceanerne der i øjeblikket har slugt varmen man i de seneste 17 år ikke har kunnet måle i atmosfæren. Han forklarer KUHF

The oceans can at times soak up a lot of heat. Some goes into the deep oceans where it can stay for centuries. But heat absorbed closer to the surface can easily flow back into the air. That happened in 1998, which made it one of the hottest years on record.

Trenberth says since then, the ocean has mostly been back in one of its soaking-up modes.

“They probably can’t go on much for much longer than maybe 20 years, and what happens at the end of these hiatus periods, is suddenly there’s a big jump [in temperature] up to a whole new level and you never go back to that previous level again,” he says.

Det vil sige at denne “pause” i den globale opvarmning vil vare endnu 20 år og således kunne vare 37 år i alt. Det er 7 år mere end, hvad man i tidernes morgen besluttede var en hel klimaperiode, som nemlig er 30 år. Med andre ord vil man ifølge Trenberth ikke kunne falsificere klimapanelets tese om global opvarmning uanset hvorledes temperaturen arter sig. Med andre ord er klimapanelet ikke længere videnskabeligt.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress