Hvad skal det nytte?

Arabiske forår, Jihad, Politik, Pressen, islam — Drokles on September 2, 2013 at 12:37 pm

Dersom der i tidligere tid var nogen tendens i folket til at behandle denne sag rent overfladisk, på fantasiens vej, med overspændt æstetisk følelsestilskyndelse, så tror jeg, at det er forbi. Jeg tror, at dette spørgsmål, hvad skal det nytte? dette spørgsmål, der er en hæder for vort folks forstandighed, breder sig mere og mere ud gennem alle lag i befolkningen, og jeg nærer den tro, at den tid ikke er fjern, da ingen ærlig mand eller kvinde her i landet vil tro, at det er forsvarligt, eller vil kunne undgå at se, at det er letsindigt og samvittighedsløst at tage en sag som denne, der for tusinder og atter tusinder af danske familier betyder et bidrag - ikke alene i penge - men i personlig kraft - der føles stort og byrdefuldt, kun alt for stort og byrdefuldt. Med disse ord skal jeg advare mod et engagement i Syrien. Jeg har med disse få bemærkninger ønsket at skaffe plads for dette indtryk, at dersom der her i tinget er venner af islamificeret kaos, folk, for hvem islamificeret kaos er en livssag, så er der også her i tinget fjender af islamificeret kaos, folk, for hvem modstanden mod islamificeret kaos er en livssag.

Vi må gøre noget siger forskellige politikere tanke på, hvem, der får kontrollen over Assads masseødelæggelsesvåben. Ingen ved hva, men måske noget med at bombe forskellige mål. I hvert fald til at starte med. Intet succes kriterium opstilles, intet perspektiv ingen ide om, hvor meget man skal bombe førend Assad har lært lektien. Intet andet end ufordøjet moralisme. Naser Khader svarer  en læser på Facebook, der spørger, hvem der  ”skal overtage magten i Syrien?” skulle Assad falde for presset, - “I hvertfald ikke Assad” er det perspektivrige svar. Det efterlader lidt for meget til fantasien, men meget lidt til det realistiske. Khader og andre eventyrere forestiller sig at danske soldater skal assistere de driftige og virkelystne muslimer med dansk pas man har gjort det ulovligt for at slutte sig til den spirende underskov af Syriske NGO’er der hjælper i folkets kamp mod Assad.

skc3a6rmbillede-2013-09-01-kl-113437

Situationen i Syrien er mere end almindeligt rodet, hvor kun grusomheder ser ud til at binde folkene sammen.

549000_520527131358490_1188608339_n

1209321_563854270348820_378132532_n

SF nåede lige netop at vende på en tallerken og være for et militært engagement i den syriske jungle førend Obama gjorde det samme og syltede sit. Man forstår Obama.

Bl.a.derfor gider danskerne ikke samle ind til Syrien, mens de bekymrer sig stærkt over EU’s trussel mod lakrids piber.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress