Henrik Dahl: “Koranen sprøjter af blod”

Pressen, islam — Drokles on November 21, 2007 at 10:48 am

Herlige Herink Dahl er noget så sjældent som en sociolog der ikke er idiot. Fra Nyhedsavisen

»Hvis du er ortodoks muslim, er koranen guds ord, og koranen sprøjter af blod. Folk skal henrettes for dit og dat. Når en politiker tager religionen bogstaveligt, er man nødt til at spørge, om politikeren tager afstand fra de ting. Biblen, derimod, er mere åben for symbolske fortolkninger,« siger Henrik Dahl, der afviser, at vælgerne vragede hende, fordi de skulle være antimuslimer.

»Det har ikke en pind at gøre med, hvor hun kommer fra. Det er fordi, hun ikke kan give et klart svar og har ændret forklaring. Derfor får man en mistanke om, at tørklædet er en kampuniform,« siger Henrik Dahl.

Sagen drejer sig om en bog af Rikke Andreasen om mediernes hetz mod Asmaa Abdol Hamid.

Rikke Andreassen konkluderer, at nyhedsmedierne generelt fremstiller etniske minoriteter stereotypt, med kvinderne som de undertrykte og mændene som seksuelt aggressive.

Bogen beskriver, at Asmaa Abdol-Hamid kom i modvind som studievært på DR2-programmet ‘Adam og Asmaa’ på grund af sit tørklæde og da hun ikke ville give hånd til mænd. Op til valgkampen blev hun heftigt kritiseret, da hun oprindeligt afslog at underskrive Grundloven og svare ja eller nej til dødsstraf og desuden legitimerede drab på danske soldater i Irak.

»Der gælder andre regler for Asmaa end for andre politikere. Hun skulle svare igen og igen på de samme spørgsmål. Det var legitimt for journalister ikke at tro på, hvad hun sagde,« siger Rikke Andreassen.

Kan den hårde debat ikke skyldes, at hun har svaret uklart på nogle afgørende spørgsmål?

»Det er naivt at tro, at det kun er, fordi hun har været uklar. Det handler også om myten om, at muslimen taler med to tunger. Man kan være enig eller uenig med hende, men det er vigtigt for demokratiet, at de politiske kandidater afspejler befolkningen,« siger Rikke Andreassen.

Tilsyneladende den almindelige værdiprægede beskrivende forskning, hvor man fokuserer på hvorledes noget bliver beskrevet uden hensyn til sandheden. Det er således en myte at kvinder er undertrykte, blot fordi de ikke hører til i det offentlige rum medmindre de er komplet formummede.

4 Kommentarer »

 1. Se Minoritets-Rune på slap line over samme emne på hans blog:

  http://engelbreth.weblog.dk/2007/11/20/blodet-i-koranen-og-bibelen/#kommentarer

  VH
  Jacob

  Comment by Jacob A — November 21, 2007 @ 9:50 pm
 2. Tak for linket. Det er jo spændende læsning.

  Comment by Drokles — November 23, 2007 @ 1:01 am
 3. Ja, spændende, og en smule nedslående. Rune er jo ikke dum og kalder sig humanist, så hvorfor faen forsvare han altid en af verdens mest inhumane bevægelser?

  VH
  Jacob(humanist)

  Comment by Jacob A — November 23, 2007 @ 6:04 pm
 4. 90 seats would include one from the Faroe Island. All cool, uslulay one of these guys is conservative and joins Venstre.However, a majority of 1 seat invites anyone with fringe ideas to start power plays and plots. the Faroe Island guy already made some moves in that direction. That’s a somewhat unstable situation.Naser Khader and Ny Alliance is outside of this. They demand that the rejected asylum seekers (many of which are chronical tax evaders in the first place) get better conditions. It’s absurd, but it’s one of the fundamental principles of that party. Tax reforms and other stuff be damned, they want to benefit these people who have no reason to be in Denmark in the first place. It’s power play, and sign of a very immature political party with no fundamental principles, resorting to populism.This is somewhat unstable and might implode to fresh elections any day.In any case, the most important outcome of this election was that the Islamist candidate Asmaa Abdol-Hamid got a solid defeat, along with the extreme left party she was running with. Islam is not a healthy democratic platform, and we defeated it at the polls. That’s good.

  Comment by Manuel — March 15, 2014 @ 6:23 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress