Fremskridt i Irak

Diverse — Drokles on November 20, 2007 at 3:53 am

Fra Berlingske Tidende

Generelt er volden aftagende. Den er ikke elimineret, men den er reduceret til det laveste niveau siden 2005, oplyser amerikansk militær. I forrige uge registrerede amerikanerne i alt 575 angreb på koalitionsstyrker og irakere. Det er 55 procent færre end gennemsnittet i juni, da urolighederne toppede med op mod 1.600 angreb en enkelt uge. De færre angreb har samtidig nedbragt antallet af omkomne med 60 procent for hele landet og hele 75 procent alene i Bagdad. »Selv om volden går i den rigtige retning, så er der stadig en hård kamp forude,« lyder det fra amerikanske officerer i Irak. Den positive udvikling skyldes flere ting. Trods stor modstand selv langt ind i militæret iværksatte præsident George W. Bush i foråret en militær optrapning, og USA har nu flere soldater i Irak end på noget tidspunkt efter invasionen – 175.000 mand. Den større tilstedeværelse har i sig selv lagt en dæmper på landet, og den shiitiske præst og militsleder, Moktada al-Sadr, har beordret sine krigere til at forholde sig i ro.

Ganske vist fremskridt på baggrund af borgerkrig, men alligevel.

1 Kommentar »

  1. Og har (D)DR så fulgt op på denne nyhed???
    Nææhhh, den er jo positiv, hvad skal DDR så med den?
    Var der nu tale om en negativ artikel fra Politiken,
    havde de bragt den morgen middag og aften i en uge.

    Comment by ramses-2 — November 26, 2007 @ 4:45 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress