Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 520

Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-settings.php on line 18

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_Page::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1199

Strict Standards: Declaration of Walker_PageDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1244

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_Category::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1391

Strict Standards: Declaration of Walker_CategoryDropdown::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/classes.php on line 1442

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class wpdb in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 306

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Object_Cache in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/cache.php on line 431

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_lvl() should be compatible with Walker::start_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_lvl() should be compatible with Walker::end_lvl(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::start_el() should be compatible with Walker::start_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Declaration of Walker_Comment::end_el() should be compatible with Walker::end_el(&$output) in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1266

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Dependencies in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/class.wp-dependencies.php on line 31

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WP_Http in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-includes/http.php on line 61

Warning: explode() expects parameter 2 to be string, array given in /var/www/monokultur.dk/public_html/wp-content/plugins/bannage.php on line 15
Monokultur » Et eksempel på sossernes krise


Et eksempel på sossernes krise

Diverse, Politik, venstrefløjen — Drokles on April 23, 2013 at 6:21 pm

Jyllands-Posten skriver at Socialdemokratiet ifølge Rambøll/Analyse Danmark kun støttes 15,6 pct. af vælgerne og at det er “den laveste vælgertilslutning i 115 år“. Engell siger til avisen at “Regeringen er havnet i et dybt sort hul” og forklarer

Det handler ikke kun om økonomi, penge, beskæftigelse og akutjob. Det handler også om, at regeringen opleves som en, der svigter på det værdi- og holdningspolitiske.

Og Thomas Larsen siger til Berlingske Tidende at “Thorning skal levere et comeback uden sidestykke

»Nok er Socialdemokraterne i stand til at vinde parlamentariske og økonomiske sejre i form af reformer, men man sætter sine vælgere af i et historisk omfang. Socialdemokraternes vælgere kan ikke længere spejle sig i partiets politik eller genkende den,« siger Thomas Larsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Den socialdemokratiske viceborgmester i Lyngby-Taarbæk kommune Simon Pihl Sørensen skriver i Politiken at den regeringen lukker sig om sig selv og svigter den debat, der er partiets sjæl og at den sjæl nu er truet

Socialdemokratiets styrke er forankringen i den brede befolkning og i folkelige foreninger og organisationer. Af samme grund er der altid blevet diskuteret højlydt.

Politikens Lars Trier Mogensen spår endda at jordskredsvalget i 1973 kun var et varsel

Desillusion over S-R-SF er ved at få danmarkshistorien til at gentage sig som farce: Proteststemningen fra omkring jordskredsvalget i 1973 er tilbage, sammen med uskylden fra før energikriserne.

Dengang vakte det international opsigt, at Socialdemokratiet blev skåret ned med en tredjedel, til 25,6 procent, og en række protestpartier samtidig kom i Folketinget, mest spektakulært med Mogens Glistrups happeningparti, Fremskridtspartiet, der fik 15,9 procent af stemmerne.

Dengang i 1973, før stigende oliepriser og gældskriser, fik de små og nye partier, som hverken før eller siden har været i regering, i alt 39 mandater i Folketinget.

Hvis man dertil lægger mandaterne fra Centrum-Demokraterne og Kristeligt Folkeparti, mobiliserede de ikke-regeringsbærende partier alt i alt 60 mandater.

Paradoksalt nok er situationen mere ekstrem nu: Ikke blot er Socialdemokraterne reduceret med yderligere en tredjedel, de er nu også blevet overhalet af Dansk Folkeparti - som sammen med Enhedslisten og Liberal Alliance i de aktuelle meningsmålinger kan mønstre 62 mandater, altså flere end de dengang ikke-regeringsbærende partier gjorde ved jordskredsvalget.

Efterskælvet er større.

Det politiske landskab er i opbrud. Frustrationerne over den døde S-R-SF-regering har i første omgang sat sig i øget opbakning til de partier, der står uden ansvar.

Nøjagtig som den første bølge af folkelige protester mod en svulmende, bureaukratisk og ineffektiv velfærdsstat gjorde i begyndelsen af 1970′erne. Men desillusionen synes værre nu: En måling fra DR Nyheder viser, at det største ‘parti’ blandt skolelærere, efter Enhedslisten, lige nu er bunken med blanke stemmer.

Mogensen kan meget vel have ret. Bortset fra Enhedslisten, står alternativet til regeringen dog ikke uden ansvar, som Mogensen skriver. Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er professionelle og levedygtige partier blottet for desperate originaler, der skyder fødder af hinanden, som det var tilfældet med “Mogens Glistrup’s happeningparti”.

Og desillusionen er ikke sat ind, som et chok eller en protest. Det er en lang og sej vælgervandring fra en indgroet forståelse af hvad der er op og ned i politik og hvem der repræsenterer god moral, omsorg for de mindre priviligerede og almindelig sund fornuft. Venstrefløjen har spillet væsentlige kort af hænde, godt og ondt i dansk politik er igen til debat og store dele af venstrefløjens traditionelle vælgere lytter nu med åbent sind. Der er mere end blot skuffelse at spore blandt sossernes vælgere.

I et indlæg til Politiken trækker socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen det gamle DF skræmmekortet op af hatten i håbet om at vinde lidt sympati for deres svigt af lærerstanden. Under overskriften “Lærere går hånd i hånd med Dansk Folkeparti”, skriver Jensen bl.a. (Det er ikke meget jag har er fjernet da indlægget kun består af højdepunkter, men for syns skyld…)

Danmarks Lærerforening har indgået et samarbejde med Dansk Folkeparti og partiets børne- og undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen.

Den 9. februar kunne man således læse en kronik af Anders Bondo Christensen og Alex Ahrendtsen (DF) i Politiken, hvor de slår på tromme for en fælles politik for folkeskolen.

Og den 11. april kunne man opleve Alex Ahrendtsen som hovedtaler ved lærerforeningens demonstration på Christiansborg Slotsplads.

(…)

Det får mig, og sikkert mange andre, til at spørge, om Danmarks Lærerforening, med det nye partnerskab, bakker Dansk Folkeparti op i forhold til nogle af de andre meget bemærkelsesværdige udsagn om folkeskolen, som partiets folketingsmedlemmer har fremført i offentligheden:

- At eleverne skal have karakterer fra 1. klasse.

- At elever, der faster under religiøse højtider, skal kunne bortvises.

- At gruppeeksamen skal afskaffes.

- At det skal være forbudt at tale andre sprog end dansk i skolen.

- At undervisningsmateriale om homoseksuelle er indoktrinering af eleverne.

Jeg vil håbe, at Danmarks Lærerforening svarer et rungende nej til dette, men hvis det er tilfældet, så er der desto mere grund til i foreningen alvorligt at overveje, hvilket signal det sender til elever, lærere, forældre og samfundet, når man så åbenlyst profilerer sig sammen med et parti, der vil blæse på menneskerettighederne og diskriminere minoriteter.

Og når man inviterer en hovedtaler, der tidligere er gået i fælles demonstration med en ekstrem dansk fremmedfjendtlig organisation som ‘White Pride’. Over hele Europa arbejder menneskerettighedsorganisationer og Europarådet stærkt på at bekæmpe de højreekstremistiske kræfter, der i Rusland og andre østeuropæiske lande i disse år forsøger at gennemføre grotesk lovgivning, der skal forbyde undervisning og information om homoseksuelle i skolen.

I Danmark går Danmarks Lærerforening hånd i hånd med det eneste parti i Folketinget, der håndfast ønsker intolerance og diskrimination indført i vores fælles folkeskole.

Det er ubehageligt at opleve.

Kun få læsere hopper i vanetænkningen, hvis man skal dømme ud fra kommentarerne. Til gengæld møder Jensen vrede reaktioner, fra læsere, der absolut ikke er Dansk Folkeparti venligt stemt. Bortset fra de tre første indlæg, der støtter Jensen hurtigere end andre når til tasterne har jeg klippet støtteindlæg til Jensen ud og erstattet dem med en parentes (), hvori jeg kort skitserer indlæggets indhold for at vise vreden over Jensens indlæg mere visuelt.

Per Frederiksen |

DF er et sort parti, men…

DF’s skolepolitik ser på overfladen fin ud, men en nærmere gennemgang afslører stor mistillid til lærere og anderledes tænkende mennesker. Det er totalitært og fremstår, som om det er skrevet af en præst fra indre mission, der har snuset til en bog om moderne skole og undervisning. Tag ikke fejl af det… Meen…. DF er demokratisk valgt, og hvis de kan bidrage med noget positivt midt i alt deres formørkede sludder, så er de altså stadig et lovligt parti, som man godt må tale og skrive sammen med. Og mon ikke Socialdemokraterne selv er på vej i mørkekammeret med deres voldtægt af den danske model og uhørt klodsede koordinering med KL i hetzen mod hele lærerstanden. De ligger, som de har redt…

Kirsten Jensen |

Hjælp!

Bare fordi Anders Bondo Christensen og Alex Ahrentsen DF har skrevet et enkelt kronik sammen, så vil du have at DLF skulle gå hånd i hånd med DF. Det er en meget letkøbt kritik du kommer med her. Og med hensyn til demonstrationen har du åbenbart heller ikke styr på fakta. Alex Ahrentsen talte ikke ved den demonstration. Hvad er det i grunden du vil sige mit dit indlæg her Hr. Mogens Jensen. Hvad med regeringens aftale med KL omkring lærerne. Hvad er værst?

per dyrlund arnoldi |

Så stop dog!!

Mogens, du og dit parti har, siden i trådte i regering, været eksperter i at løbe fra løfter samt vende jer til højre og venstre alt efter hvad der passer jer bedst. I skal da være de sidste til at kritisere, hvis DLF henter støtte hvor der er støtte at hente. I er selv eksperter på området.

Kristian Eskelund Larsen | Skolelærer

Socialdemokraternes afvikling af demokratiet er mere ubehageligt! :-(

Først ryger valgløfterne. Så bliver mavefornemmelser vigtigere end erfaring og viden. Dernæst ryger Den Danske Model sig en tur - for det er sgu for besværligt. Så kommer ny offentlighedslov, der har til hensigt at hindre aktindsigt. Ja, ja - det er lettere at have magten, når færre kan blande sig, og der skal tages hensyn til færre. Forhold dig til det først Mogens Jensen!

Christian Jakobsen |

Mogens Jensen vågn op

Kære Mogens. Dit indlæg virker mildt sagt malplaceret midt i denne konflikt orkestreret af en socialdemokratisk ledet regering. Socialdemokratiet har pisset lærerne op og ned ad ryggen, for at sige det på godt dansk. Så som socialdemokratisk valgt MF’er vil jeg mene, at du sidder i glashus (såfremt du altså ikke er uenig i KL’s linie over for lærerne). Det er omsonst at undre sig over lærernes ‘parløb’ med andre end S. Selvfølgelig søger man meningsfæller andetsteds, når dem, man troede man kunne stole på, dolker én i ryggen. Socialdemokratisk regering - føj…I burde skamme jer!

Torben Siersbæk | IT-konsulent, cand. mag.

Hvem eller hvad

er det Mogens Jensen profilerer sig med??? Og hvem er han til at give gode råd til en fagforeningsformand? Ikke et hår bedre end Søren Fibiger Olesen eller Johnny Nim! Der er kun en mulig karakteristik af socialdemokratiets politik: Skandaløs! Jeg vil gerne undskylde til alle, der lider under det vælgerbedrag, vi er vidne til med den nuværende regering, for jeg stemte på socialdemokratiet ved sidste FT-valg. DET sker ikke igen!

Henrik Pedersen |

Bøhmanden, sangeren, fiskeren og gartneren

Når kulturordfører Jensen (S) ikke fremmaner bøhmanden, har han også visioner for fremtidens dansker. Her er et citat fra hans indlæg i Politiken 5. april 2013: “Fremtidens menneske maler om morgenen, er kritiker om aftenen, sanger, fisker og gartner indimellem” Er det ikke bare en fremragende vision, der så præcist beskriver 2020-planen fra S. Intet under, at folk løber skrigende væk.

(Et indlæg skrevet på vegne af Mogens Jensen, hvor han erkender nogle af de faktuelle fejl, som læserne hæfter sig ved)

John Kristensen | Selvstændig

Måske Mogens Jensen er ubehagelig…?

Man må undre sig over slige sammenligninger som MJ tillader sig? At drage sammenligning mellem DLF og DF´s skolekultur og supplerer med skræmmebilleder omkring samarbejde med ‘White Pride’ . Det fortæller en del om desperation og uforstand fra MJ´s side. MJ springer behændigt essensen over: KL er sendt i byen af regeringen og den demokratiske process, som normalt kendetegner parterne i DK, er sløjfet på diktatorisk vis. Kl´s rolle i dette misfoster af en arbejdsmarkeds-forhandling, skriger til himlen af regeringsvelsignelse og ultimativ kravsætning. KL rokker sig ikke en tøddel og alt der kunne minde om forhandling, har været en skueproces. Den demokratiske process er totalt trådt under fode, og tilbage står en diktatorisk linie som KL bifalder. En skandale og aldeles uhørt… At MJ støtter denne linie må betegnes som ubehageligt !

Anders Peter Jensen Bjerager | Lærer

Noget tyder på at den kære Mogens ikke har passet sit arbejde

Han må være dårligt forberedt, siden han ikke har opdaget, at DF ikke havde nogen taler på Slotspladsen den dag…

Lars Bonde |

Ynkelige Mogens Jensen

Det er tydeligt, at socialdemokraterne er helt ude i tovene - og tak for det! At en mand som Mogens Jensen nedlader sig til at skrive noget så ynkeligt, fortæller vist alt om, hvor galt det står til i partiet. Men de fleste danskere ville hellere stemme på DF end på S, hvis der var valg i dag, og det kan S takke sig selv for. Danskerne har fået nok af brudte valgløfter og partiets sparken nedad. Lad os håbe, at det er begyndelsen til enden for partiet. Og Mogens, find et andet job, mens tid er!

Morten Olesen | kunstner

S er i gang med at danse af på den store scene og nye er klar til at tage over

S og SF er ved gøre i partibuksen af angst over de ben, de mister ved næste valg, og der bliver gudskelov mange ledige MF’ere for S og især SF. Det er patetisk så få visioner for et fleksibelt arbejdsmarked, de to partier har, så de underkaster sig uden sværdslag de radikales liberalistiske modeller, som cand.politterne i diverse ministerier har regnet sig frem til, og som passer ind i EU-bureaukraternes kram. Vi har en regering der har overladt den overordnede strategi til EU - længere er den vel ikke. Dvs. vort arbejdsmarked bliver åbent som en ladeport og løntrykkeri bliver normen. Overførselsindkomster vil gradvis udhules i takt med at de off. skatteindtægter ikke slår til og vi vil få flere og flere ghettoer og mere bandevold i gaderne i takt med at “flygtninge” fra den 3.verden strømmer ind uden nogen som helst chance for at få reelle jobs. Nej til EU er første proritet - og derfor kunne DF da være et interessant alternativ til pamperne i S og SF.

Brian Korsgaard |

Tænkte det nok!

Haha ja jeg tænkte nok det var en forsmået socialdemokrat, der lige skulle beskrive et nyt skræmmebilled, i frustration over eget partis asociale politik. Intet nyt under solen der. Socialdemokrater er og har altid været dygtige til at bruge latterlige skræmmebilleder, når de selv udstiller sig som en eklatant fiasko. Mogens Jensen! Hold dig til kulturpolitik, drop skræmmebillederne, og begynd så at regne på stemmetal og mandater efter seneste meningsmåling, på de knap 16 %, og overvej din opbakning til din højtelskede leders politik. Det ville skabe mere respekt om dig, og din person, end de typiske latterlige skræmmebilleder I soc.d altid benytter når I ikke har patent på folkets hyldest.

Martin Dalskov |

Hvem har skylden???

Denne her konflikt er udelukkende en socialdemokratisk/radikal konflikt mod skolelærerne. Alle har hørt Claus Hjort udtale at det ville venstre aldrig have turdet. Det er socialdemokratiet/radikale, der vil have udvidet folkeskolens arbejdsopgaver med noget der svarer til 9 mio. ekstra undervisningstimer, og flot slår ud med hånden og siger - det kan lærerne klare indenfor den nuværende økonomi. Denne her konflikt var aldrig opstået hvis ikke det var for Antorini, Corydon og Thorning - de er direkte ansvarlige.

Mikkel Jensen | Borger

Opløsning

S er under afvikling, i opløsning og panik. Nu skal der skydes med spredehagl i alle retninger, -og så kommer Mogens til at skyde sig i låret. Det varer ikke længe, så skyder S-profilerne i panik på hinanden.

Anette Kristensen |

Det er vist at presse citronen

At DLF går hånd i hånd med DF er vist at presse citronen. Men i forhold til Antorinis luftige ideer om tvangsskoler over det ganske land, som ingenting hjælper, så er det rigtigt, at DF og DLF har et interessefællesskab. De er enige om, at børn skal sikres retten til frihed og fri tid uden heldagsskole. Længere er den vel egenltig ikke. Sære alliancer kan opstå når forudsætningerne når er til det. Iøvrigt er en langt mere iøjenfaldende alliance, alliancen mellem regeringen og Kl., som på ufin vis har klappet af med hinanden inden KL og DLF satte sig til forhandlingsbordet. Det ville være en mere interessant vinkling Mogens Jensen.

Vagn Pedersen |

Muligheder

Åh ja, tja Mogens Jensen. Havde I før sidste valg forbeholdt jer “om der er penge i kassen til det” om partiets lovelser havde meget nok set anderledes ud nu, MEN I garderede jer ikke ind og nu står I i suppedasen Det om lærerne og df er jo bare spin for at tale om noget andet De fleste kan jo tænke selv og skrælle bortforklaringer fra…

(Et indlæg om Bondo bijobberi)

Knud Hassing Povlsen | fhv. overlærer

Corydon: Grundlovsbryder og matchfixer

SRSF må være i panik.Mogens Jensen var engang god til at karikere Poul Nyrop. Men dette bundskrab af indlæg forsøger han at lave falske fjendebilleder af lærerne, som er partipolitisk uafhængige og ikke blot en flok nikkedukker eller pampere. 1)Hvad ligner det ,at SRSF bryder grundlovens § 76, elevernes ret til gratis undervisning? Det sætter regeringen i bås med det fascistiske Italien, DDR-demokraturet og enevældens kabinetsordrer! 2) Hvad ligner det, at man matchfixer den danske model og sætter forligsloven ud af kraft? Forligsinistitutionen er nu pga. SRSF blevet til Forlisinstitutionen pga. statens indblanding. Forrykt og udemokratisk. 3) Hvad ligner det, at heldagsskolen opreklameres som den store drøm, når den er underfinansieret med prisen for 1 - 2 nye storebæltsbroer? 4) Hvad ligner det, at Antorini er den største løgner i dansk skolehistorie som minister? 5) Hvad ligner det, at regeringen nu siger, at den viser tillid til lærerne og gør det stik modsatte? En ommer!

Lene Larsen |

Hatten af for DF

DF har om nogen en fin skolepolitik, forstår ikke hvorfor de skal udsættes for denne hetz.

Mikkel Jensen | Borger

Hvad har Mogens efterladt i nælderne?

Alex Ahrendtsen talte altså på Rådhuspladsen!?! Det er en kende pinligt Mogens. Den må du lige samle op igen!

Vagn Madsen |

Smid ikke med sten når du bor i et glashus.

Nej Mogens,-det reelle problem er, at der ikke er socialdemokrater i socialdemokratiet mere. Det parti du er medlem af lige nu,-skal vi kalde det Asocialdemokratiet,- er ganske enkelt rykket så langt ud på højrefløjen at man skulle tro det var løgn. Lars Løkke ville jo ikke have en kinamands chance for at gennemføre de asociale nedskæringer i har lavet på samfundets svageste,-i burde skamme jer noget så grusomt. Det er ikke alene lærerne der flygter fra jer i hobetal,-det gør mange andre også,-og flere off. ansatte vil følge efter,-de vil heller ikke bankes på plads af Bjarne Corydons tæskehold. At du lige skal aflevere et par flade til DF som stjæler vælgerne fra jer,-er da helt OK. Vel er DF da ikke fejlfri,- men vælgerne mener måske at DF er mere troværdigt end det parti du tilhører,- og det kræver jo så ikke så meget vel? Og lige til slut,-i skulle skamme jer noget så grusomt for at vedtage offentlighedsloven,-det er IKKE mindre demokrati Danmark har brug for.

Jørgen Langvad |

Forberedelsestid

Kære Mogens Det var en kedelig en. Tænk at blive sendt i byen for at associere DLF med fremmedfjendskhed. Øv! Og så gik der kludder i det (selv om Leif Henningsen lod til at æde den råt). Næste gang en af de tunge drenge sender dig i byen med en bunden opgave, så husk at bede om lidt mere forberedelsestid. Det er godt givet ud. Og skræller man det tykke lag af fremmedfjendskhed væk er lighederne mellem S og DF slående. Måske ikke så underligt at S bløder vælgere til DF.

Jørgen Poulsen |

Farvel til de blå socialkrabater.

Også jeg har konverteret til Enhedslisten, det eneste socialt ansvarlige parti vi har, efter at S og SF overhalede Venstrebønderne højre om.

Flemming Falkenberg |

Lad det handle om socialdemokratiets skolepolitik, Mogens Jensen

Populistisk at Alex Ahrendtsen talte ved lærernes demo på Rådhuspladsen, men også stort set for døve øren. Det er dog vigtigere at socialdemokrater kommer med udmeldinger om skolepolitiske forhold end at lave konspirationsteoretiske analyser. Udfordrende at Bjarne Corydon og Christine Antorini stiller sig på forfalskede arbejdsgiversynspunkter med en rapport fra KL om lærernes arbejde, som statistisk set ikke passer, fordi faggrupper og deltidsansættelser udelades, og hvor Ziegler fra KL har vist omfattende huller i sin viden om læreres arbejdsforhold. Hertil kommer Antorinis optræden i TV, hvor hun ikke blot benægter forskningsresultater om læring, men også sikrer at misvisende oplysninger IKKE rettes i UV-ministeriet. Hvis hendes “drypvise forskning” er socialdemokratisk vægt i skoleforhold, var det rimeligt at begynde sin kritiske analyse hér. Antorini deltager i en CBS-konference om DIs ønske om at spare 3,8 mia. i det offentlige. Socialdemokratisk skolepolitik, Mogens Jensen?

Henning Hansen | Konsulent

Lad os så få det valg….

Når Socialdemokraterne ikke kan stille med andre end fjolserne Helle Thorning, Corydon, Mogens Jensen Mette Frederiksen, og alle de andre - der næppe kan samle 15% af vælgerne bag sig, er det så ikke på tide at afprøve situationen og udskrive VALG NU! Efter 1. maj er procenten af Socioaldemokrater vel omkring 10, og hvad skal de “stakkels” lokalpolitikere gøre, når de skal på banen 19. november? Efter det skandaløse Kanslergadeforlig redede Stauning skansen med sit slogan: “Stauning eller Kaos”. Men kun fordi der kom en krig hurtigt efter, der vendte hele verden på hovedet! Det relevante slogan idag: “Helle og kaos” kan kun føre til én situation: RAGNAROK!

Anders Simonsen | Studerende

Vi skal gå hånd i hånd..

Vi skal gå hånd i hånd gennem livet du og jeg Først og fremmest må det gøres klart, at Alex Ahrendtsen ikke talte til DLF demonstration på Christianborgs Slotsplads, men derimod på Rådhuspladsen (i øvrigt sammen med Per Clausen) arrangeret af Frederiksberg Lærerforening. Dét er ret essentielt, at fremsætte korrekte udsagn, når dit indlæg må betegnes ren provokation. Danmarks Lærerforening er uafhængige partipolitisk - er du i tvivl om det? I øjeblikket er det kun Dansk Folkeparti og Enhedslisten som ? i hvert fald i Folketinget ? respekterer den danske model. Så kan vi være uenige med Dansk Folkeparti om så meget andet. Men lad mig citere Per Clausen: “»Det er dybt pinligt for regeringen, at den har bragt sig i en situation, hvor den kæmper for at forringe lærernes vilkår, hvilket giver Dansk Folkeparti anledning til at fremstå som nogle, der arbejder for, at lønmodtagerne skal have det godt. Det var jo ikke noget, Dansk Folkeparti brugte energi på, da de var VK-regeringens støttep

Sidsel Thomsager |

Omvendtslev

…må være den by, Mogens Jensen kommer fra. Jeg har altid været en indædt modstander af DF, og det vil jeg være for evigt! Jeg kan absolut ikke se mig have noget som helst tilfælles med dem; så er det så meget mere tragikomisk - ikke mindst for S - og meget omvendt, at DF er det eneste parti, der har talt lærernes sag i denne forbandede konflikt og sørgeligt, at MJ pointerer disse forskelle uden at gøre det, han rettelig burde: Give lærerne en anden stemme end DF’s! Kom nu ud af Thorning og Corydons spændetrøje og giv udtryk for det, som jeg er sikker på, du i virkeligheden mener!

martin thomsen | Kynisk naivist

Mogens Jensen var nu sjov

…dengang har var kendt for at lave parodier af en statsminister. Men som så ofte, er parodien, når alt kommer til alt, mere hul end originalen! Argumentationen minder lidt om dengang nogle borgelige politikere revsede arbejdsgiverforeninger for at gå i dialog med S-SF en gang inden sidste valg. Men fagforeninger/arbejdsgiverforeninger er interesseorganisationer og må agere som sådan, og dermed gå i dialog med dem der ønsker dialog, sige tak for støtten der hvor man har sammenfaldende interesser. Den slags fornuftsægteskaber er ikke særlig romantiske, og heller ikke altid særlig langvarige. Mogens Jensen beklager sig dybest set over at nogle hans parti ikke længere er loyale overfor ikke er loyale overfor ham. Men ligesom partier ikke bør have loyalitetsbånd overfor specifikke grupper, bør specifikke grupper heller ikke have loyalitetsbånd overfor politiske partier. At sætte sit kryds er en vare - hvem har gjort mest af det jeg finder rigtigt, siden sidste valg!

Mogens Jensen

Socialdemokratiet forsømmer aldrig at tilsvine Dansk Folkeparti. Det er aldrig gået op for dem, at de i dag er mere stuerene end socialdemokraterne!

Bo Kristensen | Skolelærer

Man skal ikke kaste med æbler,

Når man selv er et skrog. Sjældent har et ordsprog passet så godt. Måske skulle Mogens og ‘kammeraterne’ hellere bekymre sig om, at DF i øjeblikket fremstår som mere attraktive end Socialdemokratiet. Hvis DFs politik virkelig er så vederstyggelig, som Mogens prøver at fremstille det, hvad siger det så om Socialdemokratiet, som de fleste efterhånden vælger fra? Det er selvmålenes æra disse dage…

Thomas Jensen | Desillusionist

DF er det nye socialdemokrati

DF´s politik er skræddersyet til at overtage alle de vælgere som S smider fra sig i deres amokangreb på dansk velfærd. DF er blevet stuerene, men det er S ikke mere. Jeg kender ingen som vil stemme på S, i hvert fald ingen som vil være bekendt at stå ved det. Så lad dem da også få lov til at holde tale. Der er jo noget at fejre, meningsmålingerne gør dem større end socialdemokraterne og snart kommer de vel i regering.

Maria Juhl Hansen |

Så hav dog mod til at svare os

Eller er I alle sammen blevet så arrogante, at I ikke engang behøver at beskæftige Jer med medlemmer og vælgere? Mine bedsteforældre gik sultne i seng under nogle af store strejker i 30´erne, for man sultede hellere end man arbejdede under overenskomten, inden de brugte 5 år af deres ungdom i modstandsbevægelsen. De var socialdemokrater. Du og Helle Thorning og Bjarne Corydon træder på dem. Hav anstændighed nok til at svare os

Maria Juhl Hansen |

Hvis skyld er det lige, det er?

Socialdemokratiets ledelse bærer alene skylden for, at vi, der altid har været socialdemokrater - og i modsætning til partitoppen - stadig er det, ikke har andre at stemme på end DF eller Enhedslisten. Tag dog noget ansvar, Mogens Jensen! I gør alt - ALT for at skubbe Jeres kernevælgere og fagforeningerne væk, og I gemmer Jer bag argumenter om Finansministeriet regnedrenge. Hvordan tror I, det havde set ud, hvis man havde regnet på velfærdsstaten i 1955? Hvad tror I Svend Auken ville sige, hvis han kunne se Jer nu? I skulle skamme Jer. Men lad i hvert fald være at sidde og klynke, Tag dog ansvaret for, hvad det er, I er ved at gøre.

Søren Von Bülow | Lærer

Mens vi venter på Godot

Jeg går og venter på at en S-profil bryder med partiet og skaber et ægte socialdemokratisk parti. Indtil da har jeg søgt politisk asyl hos Enhedslisten.

Jens Lindtner | Læserbrevsdebattør

Alex Ahrendtsen var IKKE hovedtaler på Christiansborg Slotsplads

“Og den 11. april kunne man opleve Alex Ahrendtsen som hovedtaler ved lærerforeningens demonstration på Christiansborg Slotsplads”. Dette er ikke rigtigt. Jeg har fået at vide, at han talte ved et for-arrangement på Rådhuspladsen. Mogens Jensen får det til at lyde som om Bondo og DLF synes vi alle skulle høre på politikeren fra DF. Fakta er fakta.

Erik Insula | Folkeskolelærer, cand. pæd. psych.

Vi ønsker et balanceret regeringsindgreb nu

Kære Mogens. Tak for dit indlæg. Jeg vil blot sige til dig, at når lærerne fx i fredags gik til politikermøde på Christiansborg, så var det ikke for at fornærme Socialdemokraterne. Vores ærinde var at få denne meningsløse lockout standset så hurtigt som muligt. Vi har ikke bedt om en lockout. Vi har bedt om forhandlinger. Vi har en klar mavefornemmelse for, at vi ikke umiddelbart kan komme længere med KL. Forhandlingerne har stået helt stille, siden de begyndte. Vi håber nu på et balanceret regeringsindgreb. Et indgreb vi alle kan leve med, når lockouten er forbi. Det er dog nok ved at være sidste udkald. På torsdag får eleverne at vide, hvilke fag der er udtrukket til afgangsprøve. Den 2. maj begynder de skriftlige prøver. 69.786 niendeklasseelever og 38.267 tiendeklasseelever er berørt af lockouten. Mange steder kan skolerne ikke opfylde det krævede minimumstimetal. Derfor søger lærerne i øjeblikket allierede på Christiansborg. Vi ønsker at undervise. Vi ønsker afgangsprøverne

Søren Von Bülow | Lærer

Løgn og hykleri Mogens Jensen

Det er en direkte løgn at Alex Ahrendtsen var hovedtaler på Christiansborg Slotsplads. Han var slet ikke taler. Er det nødvendigt at lyve Mogens? Hykleriet er åbenbart når S indgår store forlig med DF, men DLF må ikke lade sig besmitte. Mogens Jensen, Helle T og Corydon: I har stjålet mit parti. Jeg vil have det tilbage. Skam jer.

Martin Dalskov |

??????

En ting er stensikkert. Og det er at socialdemokratiet, på det seneste, fuldstændig har diskvalificeret sig selv i forhold til folkeskolen. Tænk sig at have en undervisningsminister, der midt i socialdemokratiets opgør med lærernes arbejdstid, lancerer en plan for folkeskolen der udvider folkeskolens arbejdsopgaver med 9 mio. timer - og storslået slår ud med hånden, det kan lærerne da bare klare. Konfliktskabende, graver grøfter, fører en krig ud på lærerværelserne - eller bare ganske almindelig dumhed. Vælg selv

Svend Erik Povelsen | Iagttager

Mogens Jensen går i hånd med renegaterne

Det er både en uhørt tåbelig og utidsvarende holdning Mogens Jensen her lægger for dagen. Når hans partivenner i KL ikke kan hjælpe lærerne, går de selvfølgelig derhen hvor der er hjælp at hente. Andet ville være tåbeligt. På trods af, at Mogens Jensen har trådt sine barnesko i LO, og ovenikøbet fået sin løn betalt af LOs medlemmer, har han tilsyneladende aldrig lært om solidaritet og strategi hos fagbevægelsen. Forbund der er i konlikt har altid søgt støtte, uanset hvor den kommer fra. Han skulle derfor tage og stikke piben ind, inden han udtaler sig.

Lars Lindgren Christensen | Behandlingsleder

Socialdemokratiet Kaos eller mere Kaos

Socialdemokratiet virker efterhånden som de mange socialt udsatte de ikke vil tage sig af. Selvdestruktive og afvisende overfor hjælp. Dette er som en lærer skriver endnu et søm til Socialdemokratiets egen ligkiste. Som en anden skriver…fyldt med løgne hvor det postuleres noget og bygges videre på løgnen som om den var sandhed. Fri mig for Helles snobberi og Corydons ringeagt…Socialdemokrater…tag jeres parti tilbage for er der nogen der er ved at udvikle sig til DF i forhold til ringeagt af mennesker er det sgu Socialdemokraturet.

Jens Aage Jensen |

Det blive sværere og sværere at vær S’er

Kære Mogens Jensen I gør det efterhånden svært at være socialdemokrat. I hverfald hvis man selv synes, at man er socialdemokrat med holdninger, der har med demokrati, indflydelse, lighed og ligeværdighed at gøre. Hvis I griber ind i konflikten alene med KL s krav, og hvis i vedtager den nye offentligshedslov, så mister I endnu et medlem.

Peter Christensen | Lærer

Magtarrogance

Endnu en Suiecidaldemokratisk pind til deres egen ligkiste. Sig mig, hvem du omgås og jeg skal fortælle dig, hvordan du er. Først så pisser de på lærerne - nu beskylder de os for at lugte. Nej Mogens Jensen - Det er socialdemokraterne og deres magtarrogance, der stinker. Socialdemokraterne er som duerne på Rådhuspladsen. Når de er nede, så spiser de af hånden, men når de er oppe, så skidder de på alt og alle. Det ville klæde jer med en smule ydmyghed og anstændighed, men de ord forsvandt fra jeres vokabularium samtidig med indtoget i regeringkontorerne. “Mens dyrene udenfor iagttog scenen, forekom det dem, at der var ved at ske noget mærkeligt. Hvad var det, der havde forandret sig i svinenes ansigt. Dyrene udenfor så fra svin til menneske og fra menneske til svin, og fra svin til menneske igen; men det var allerede umuligt at sige, hvem der var hvem.” George Orwell Kammerat Napoleon 1945. Gad vide, hvem han tænkte på? Det er vigtigt at holde sig for øje, hvem der er hvem.

Morten Jensen | lærer

Ahrendtsen talte IKKE ved demonstrationen ved Slotspladsen

Hej Mogens. Du skriver: “den 11. april kunne man opleve Alex Ahrendtsen som hovedtaler ved lærerforeningens demonstration på Christiansborg Slotsplads”. Ahrendtsen talte IKKE ved demonstrationen på Slotspladsen, så det er lidt mærkeligt, at du skriver det. Jeg er helt med på, at du prøver kaste mudder på DLF, for at retfærdiggøre det rod, regeringen har sat i gang, men kan du ikke prøve at holde dig til sandheden i stedet for at opdigte historier? Her kan du se programmet for demonstrationen: — 16.00 Demonstration med taler og musik - Musik: Rasmus Nøhr - Taler: Dennis Kristensen - Taler: Anders Bondo Christensen - Musik: Klumben og Raske penge - Taler: Uffe Rostrup, FLS - Taler: Hanne Pontoppidan, Uddannelsesforbundet - Musik: Tim Christensen & The Damn Crystals Sebastian Dorset er konferencier. Arrangementet forventes at slutte kl. 18.00 — Med venlig hilsen Morten Jensen

Mikkel Jensen | Borger

En overvejelse værd…

Mogens kunne måske sætte sig ned, og overveje hvilke af “social”-”demokraterne”’s tiltag, der er skyld i derouten. Sølle 15% tror endnu på at Mogens og partifællerne har svaret på morgendagens udfordringer. Hvor meget længere ned skal I mon, før end det går op for jer at I er på afveje? Når først I står kviksand til halsen, så er det nok for sent at overveje om der skulle være en anden vej…

(Leif Henningsen beskylder Alez Ahredtsen for racehad)

Anne-marie Monrath |

Det må være svært at være Ser…

Helt ærligt, S, SF og R fører liberal politik, i er i færd med at ødelægge det i selv har bygget op. Nu har i forringet vilkårene for kontanthjælpsmodtagere og Su modtagerne, tidligere fik de syge og handicappede en voldsom og smertefuld tur med reformhammeren! Vedr. det sidste ville DF ikke være med. Jeg gik til valgurnerne som medlem af SF, jeg troede på det SF, S og R ville. Men aldrig i mit lange liv har jeg været så skuffet over politikere! Nu vil i lave en reform der er afhængig af at lærernes arbejdsforhold forringes og når jeres tidligere venner så reagerer ved at finde nye politiske venner, så råber i “ulven kommer”. Men “ulven” er jer kære Mogens Jensen, har du virkeligt så svært ved at se det? Selv går jeg i retning af Enhedslisten, jeg bryder mig ikke om DF og glemmer ikke 0ernes asociale politik. Men det har i gjort i regeringen, for i 0erne stod vi sammen, jer og os der stemte på jer, men det er fortid!

Simon Nielsen | Lærer

Hvem går S hånd i hånd med?

Tjaa, man skulle tro i ville vælge jeres støtte parti, men hånden vender den anden vej. I går jo ikke kun hånd i hånd med DF og også med resten af de borgerlige partier. For at citere dig. “Det er ubehageligt at opleve”

(Leif Henningsen igen, der beskylder DLF for nyttige idioter i forholdet til DF)

Jørgen Langvad |

En ommer Mogens

Socialdemokraterne må gerne lave aftaler med DF på områder, hvor man kan blive enige, men Danmarks Lærerforening (DLF) må ikke? Det tror jeg ikke DLF var klar over. En rundspørge blandt lærere for nylig viste at 75% af dem stemte på et regeringsparti ved sidste valg, men at stort set ingen vil gøre det nu. Hvis det her var et forsøg på at vinde tabte kernevælgere tilbage, var det et af de mest kiksede forsøg set længe.

Claus Andersen |

Vi flygter på grund af jeres politik, Mogens Jensen

Mogens Jensens indlæg viser desværre, at S og resten af regeringen stadig ikke har forstået, at deres hetz (gennem Corydon og KL) mod lærerne, får disse til at flygte langt væk. Hvornår er det blevet socialdemokratisk politik, at forhindre lærernes (eller for den sags skyld andre medarbejdergruppers) indflydelse på egne arbejdsforhold gennem lokale aftaler i kommunerne. Dagen meningsmåling og meningsmålingen, der fortæller, at lærerne har vendt S,R og SF ryggen burde få Mogens Jensen og de andre folketingspolitikere til at vågne op og indse, at de er gået helt galt i byen med deres politik.

Carl Lorberg |

Ubehagelig oplevelse?

Uden at skulle forsvare DF politik, så har jeg dog en kommentar. DF, siger hvad de mener og hvad de gør. Det er mere end man kan sige om Socialdemokratiet. For os borgere er det faktisk en ret ubehagelig oplevelse at have socialdemokratiet i regering. I gør jo intet af hvad I lovede, før valget.

Karsten Aaen |

Var Alex Ahrendtsen hovedtaler ved demoen den 11.april?

I så fald er det gået min og alle de andre læreres forstand som var til stede den torsdag i april. Jeg troede at hovedtaleren var Anders Bondo, formand for DLF og Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet (hvis medlemmer også er lockout, ifald Mogens Jensen skulle have glemt det!) Og mig bekendt har ABF-regeringen lige indgået et forlig med DF, V og K samt Liberal Alliance om en SU-reform og en kontanthjælpsreform. Og ABF-regeringen har også arbejdet sammen med DF om forskellige andre forslag, også dengang ABF var i opposition (til VK-regeringen). Mon ikke meningen er denne her: Nu skal Bondo og DLF dæmoniseres så meget som muligt og nu der skal der primes så meget som muligt. Så alle kan klappe i hænderne, når den her ABF-regering engang med tiden griber ind i lockouten.

Jette Møhl | Lærer

Panik før lukketid

Der spores en vis panik Mogens Jensen? Så vidt jeg ved, er da intet i vejen med at lave forlig på tværs af partierne, det har I da i S vist med al tydelighed i seneste vækstpakkeforlig. Eller var du også nervøs for intolerancen i den sammenhæng? VH

Anders Peter Jensen Bjerager | Lærer

Det er endnu mere ubehageligt

At opleve, at du prøver af al magt at undgå at tale om substans, ved at kritisere hvem lærerne i dette tilfælde er enige om noget med. I har indgået forlig utallige gange med DF - skal vi så til at kritisere jer ved at sige at: “I Danmark går Socialdemokraterne hånd i hånd med det eneste parti i Folketinget, der håndfast ønsker intolerance og diskrimination indført i vores samfund.” Føj for en usmagelig argumentationsform - Det her er under lavmålet, Politiken. Hvordan kan I lægge spalteplads til sådan noget?

Trier Mogensen citerer i sit indlæg Ritt Bjerregaard for at sige “Vi har været heldige med, at så mange hidtil har stemt ved valgene”.

2 Kommentarer »

  1. Avisartikler í Information og Politikken kan ofte være en lidelse at komme igennem. Men kommentatorsporet er tit meget interesseant. Godt fundet markør … lille stykke historie. Og godt skrevet konklusion!

    “Det er en lang og sej vælgervandring fra en indgroet forståelse af hvad der er op og ned i politik og hvem der repræsenterer god moral, omsorg for de mindre priviligerede og almindelig sund fornuft. Venstrefløjen har spillet væsentlige kort af hænde, godt og ondt i dansk politik er igen til debat og store dele af venstrefløjens traditionelle vælgere lytter nu med åbent sind. Der er mere end blot skuffelse at spore blandt sossernes vælgere.”

    Comment by Polyla — April 23, 2013 @ 11:51 pm
  2. npoplvmuvs/el, $RandomStr, [url=http://sexforthewlfo.com/]npoplvmuvs/el[/url], $RandomStr, http://sexforthewlfo.com/ npoplvmuvs/el, $RandomStr.

    Comment by npoplvmuvs/el — June 10, 2013 @ 11:07 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress