Kristendommen skal fortrænges fra islamiske samfund

Diverse — Drokles on April 16, 2013 at 8:35 am

Det er ikke blot mennesker, der bliver forfulgt i den muslimske verden. Alle manifestationer af kultur og tanke og ånd er en hån af islam og står i vejen for den endelige formørkelse. Berlingske Tidende skriver

Den voksende islamisering af Tyrkiet har ført til lukning af flere kulturhistoriske museer - og næste offer kan blive den berømte Hagia Sophia i Istanbul.

(…)

Hagia Sophia i Trabzon har siden 1964 været museum under det tyrkiske kulturministerium - helt som Hagia Sofia i Istanbul har været museum siden 1935.

Det er den funktion, en dom har bragt i fare.

Generaldirektoratet for religion og religiøse bygninger krævede Hagia Sophia i Trabzon tilbage i muslimsk fold. For hvor man rent juridisk godt kan sælge kristne gudshuse fra, så er det samme ikke tilfældet med muslimske:

“En bygning viet til moské kan aldrig bruges til andre formål,” sagde Mazhar Yildirimhan fra direktoratet forleden til The Arts Newspaper.

Direktoratet gik endda til domstolene og har nu fået medhold. Hagia Sophia skal overføres fra kulturministeriet og gøres til moské igen.

(…)

Vil dommen være enden for andre bygninger med samme historie?

Landets fundamentalistiske kræfter ser frem til flere overdragelser. Kristne og kulturhistorisk interesserede kræfter gør det modsatte.

For at forstå at dette ikke blot er et spørgsmål om tyrkisk forvaltningsret, så har Memri en islamisk lærds udlægning af, hvornår det er i orden at brandbombe kirker og synagoger

The sheikh starts by summarizing an opinion shared by many Islamic jurisprudents, namely that attacking houses of worship is illegitimate. This opinion is based on Koran 22:40: “Had Allah not defended some men by the might of others, the monasteries, churches, synagogues and mosques in which His praise is daily celebrated would have been utterly destroyed.”

Al-Shinqiti rejects this view, adopting the opinion of medieval scholar Ibn Al-Qaym Al-Jawziyya, whom he quotes at length. Ibn Al-Qaym argued that the above verse refers only to the pre-Islamic era, and that, when Judaism and Christianity lost their validity with the appearance of Islam, their houses of worship also lost their protected status, fully or partially. Al-Shinqiti adds: “The ban on destroying churches and synagogues does not stem from [any characteristic of the buildings] themselves or any privileged status they enjoy. Rather, it depends on the status of the people who worship there… There is no permanent and specific ruling regarding the non-Muslims’ places of worship. Their status is determined by the status of the people to whom they belong.”

Al-Shinqiti goes on to explain that two types of worship places are protected from attack: those belonging to monotheists living as dhimmi in a Muslim state, and secluded monasteries.

I det er en administrativ afvikling nærmest en pligt. I see a bad moon rising.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress