Radikale er rystede

Politik — Drokles on November 7, 2007 at 2:50 pm

Khaders udmelding om ikke at kræve en dronningerunde efter valget har sendt chockbølger gennem oppositionen. Håbety om at vinde de nyu midterparti over på sin side er skudt i sænk og nu står Radikale Venstre isoleret til venstre for midten. Fra DR

- Fast plads på “rød stue”. Det er vel kernen af vores nye kurs. Sådan kritiserer en Radikal folketingskandidat partiformand Margrethe Vestagers nej til at støtte en Fogh-regering efter valget.

Han står ikke alene i sin kritik. I det radikale bagland er der murren over partitoppens nye udmelding, som mange mener strider mod traditionel Radikal midter-politik. Og også et folketingsmedlem er skeptisk overfor den nye kurs.

Derfor skal der holdes liv i mulighederne for indflydelse

- Hvis de viser sig efter et valg, at der ikke er nogen mulighed for en SR-regering, og der er den særlige situation, at V og K kan danne regering med os og Ny Alliance på den ene side eller DF på den anden side, så mener jeg, at vi bliver nødt til at afsøge alle muligheder for, at vi kan holde DF uden for indflydelse, siger Charlotte Fischer til Politiken.

Stadig er Dansk Folkeparti det store dyr i Åbenbaringen og det burde være et selvmål i politik ikke at have anden eksistensberettigelse end at man ikke er et andet parti. De radikale har opgivet deres berøringsangst med 24-års reglen og tilknytningskravet og i det hele taget opgivet meget af deres moralske overlegenhed i et desparat håb om at kunne samle en opposition imod den siddende regering. Det er dyrt for deres identitet og nu viser det sig at det højst sandsynligt er forgæves da, der ikke kommer noget ud af det med mindre… med mindre de er villige til at smide håndklædet helt ind i ringen og omfavne virkeligheden for at deltage i en alliance der fører en stram udlændingepolitik.

Virkeligheden er at Danmark, eller samfundet om man vil, hvis man lider af berøringsangst overfor nationale begreber, er truet af indvandring og fremmede kulturer. Globalisering og åbenhed er ikke plus-ord, men derimod barske realiteter man skal forholde sig til. Hvor vil utilfredse Radikale vælgere gå hen, hvis de hellere vil det borgerlige end sjalerne? Ny Alliance eller Venstre? Uanset hvad cementerer Fogh sin magt og de køb der må gives på moralen koster når forhandlingerne starter. Som Naser siger er det et spørgsmål om troværdighed og den er med de mange overraskende ændringer ved at være slidt godt tynd. Vil de Radikale være et alternativ til Dansk Folkeparti eller vil de have indflydelse?

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress