Sven Ove Gade med god kronik

Politik — Drokles on November 6, 2007 at 7:44 am

Fra Jyllands-Posten

Valgkampen er gennemsyret af mistro, dvs. de ledende politikeres manglende tro på vælgernes dømmekraft. Det siges naturligvis ikke lige ud, men er indpakket i en blævrende strøm af udgydelser. Intet siges lige ud, og de virkelige problemer og udfordringer lusker man uden om. Debatten bliver en debat om udenomsværker. Ikke en debat om samfundet, som det udvikler sig og da slet ikke om, hvordan det bør udvikle sig.

Velfærdsdebatten er ikke en debat om grænserne for velfærd. Nok er Danmark i krig, men der er ingen debat om krigens mål og midler. Udlændingepolitikken strejfes, men aldrig hovedproblemet: islams indflydelse i det danske samfund.

EU vedtager en ny forfatning, som ikke må kaldes en forfatning, men vælgernes mening er ligegyldig. Angsten for terrorismen fører til indgreb imod den personlige frihed, men om det er nødvendigt, er ikke til debat. Kriselignende tilstande præger folkeskolen - og man lusker uden om. Alt sammen en del af en virkelighed, som gennemsnitspolitikerne finder det alt for farligt at præsentere for vælgerne. Velfærd defineres som ”mere”, dvs. endnu flere og endnu bedre offentlige ydelser, navnlig til middelstandsfamilierne, som trækker det økonomiske læs. Da Anders Fogh Rasmussen blev blændet af strålerne fra velfærdssolen, forvandlede debatten sig hurtigt til en debat om nye garantier, byggende på forestillingen om en fælles medborgerlig moral.

Den skal læses.

2 Kommentarer »

 1. Hvad Sven Ove Gade skriver er helt korrekt .

  Bla. derfor gider jeg ikke at lytte til politikernes diskussioner og andre udmeldinger op til dette her valg.

  Men Danskerne selv er årsag til denne dansen udenom de virkelig betydningsfulde emner !

  Gade selv mangler - i forbindelse med både i forbindelse med EU-traktaten og med Islam /muslimer - at nævne EUROMED-aftalerne, som vil få virkelig konsekvenser for de Europæiske lande og befolkninger, herunder Danmark!

  Jeg er forbløffet over, at netop EU-trakten og EUROMED-aftalerne IKKE blev en væsentlig del af valgets emner.

  I stedet er Den Kreative Klasses parti NA blevet et stort emne i debatten tillige med mere velfærd og mindre skat til de i forvejen død-forkælede Danskere.

  For denne forkælelse er dødelig .

  Den får os til at dreje hovedet for at undgå de virkelig store og for os så konsekventfyldte problemer - vi vil dem ikke !

  Vi vil have mere af det vi i forvejen har så meget af.

  At vi så samtidig bliver ført mod nogle tilstande som i den grad vil kunne medvirke til at undergrave ovennævnte, samt at ændre samfundet i en retning som vi nok ikke ønsker vores egne efterkommere skal leve under - dette nægter vi at høre og se.

  Dette er patetisk .

  Comment by Vivi Andersen (Islamofob) — November 6, 2007 @ 1:03 pm
 2. Damn straight!

  Comment by Drokles — November 7, 2007 @ 4:33 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress