Antisemitismen øges

Diverse — Drokles on November 14, 2006 at 3:25 pm

Fra Kristeligt Dagblad

Når europæiske og amerikanske jøder i dag går på gaden, er de mere utrygge og føler sig i højere grad udsat for chikane end for blot få år siden. De har god grund til at have det sådan, for siden sommerens kamphandlinger mellem Israel og den libanesiske Hizbollah-milits er antisemitismen taget til i både Europa og USA.

Det viser en ny rapport fra den jødiske verdensorganisation, World Jewish Congress. Ifølge rapporten har krigen sat så dybe spor i europæernes og amerikanernes opfattelse af jøder, at den generelle antisemitisme er vokset i “bekymrende omfang”. I samme periode er antallet af antisemitiske tilkendegivelser, blandt andet i form af karikaturtegninger i aviser, blevet fordoblet.

Det nye billede er, at det ikke længere kun er yderligtgående grupper i samfundet, der agerer fjendtligt over for jøder, men også politisk moderate europæere. Det påpeger Dina Porat, der er leder af Tel Aviv Universitets afdeling for studier af antisemitisme og racisme, ifølge det israelske nyhedsbureau.

For Danmarks vedkommende, finder vi antisemitterne på venstrefløjen.

Antallet af antisemitiske overfald i både USA og Europa er steget voldsomt siden kampene i Libanon. Specielt Storbritannien og Frankrig har oplevet massive stigninger i overfaldene – i Frankrig er tallet steget med 79 procent siden juli. I New York, der er hjemsted for det største jødiske samfund uden for Israel, er antallet af overfald på jøder steget med 20 procent, skriver New York Post.

Tja, hvorfor mon netop disse to lande? Hvis du har læst denne blog mere end en gang, vil du sikkert mene ligesom mig, at det hænger direkte sammen med den store koncentration af muslimer og den generelle uvilje til at tale disses værdisæt ret imod. Men sådan hænger det åbenbart ikke sammen.

… FN’s menneskerettighedskommissær, Thomas Hammarberg (….) peger ifølge avisen på, at en af årsagerne til, at antisemitismen igen er blevet en faktor i europæisk politik, er, at opbakningen til den ekstreme højrefløj nu er stor nok til, at det smitter af på mere midtersøgende partier i europæisk politik.

Igen, det gælder ikke for Danmark. Den yderste højrefløj i Danmark repræsenteres for de fleste europæere af Dansk Folkeparti og her er man i høj grad begejstret for jøderne og Israel.

0 Kommentarer »

Ingen kommentarer endnu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentér indlægget...

Monokultur kører på WordPress